Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Česká vláda a juvenilní justice

Naše masmédia se tak jako vždy i v nedávných dnech široce zajímala o mnohotvárný život v naší zemi - všechna významná média (televize, noviny, internetové portály) například výborně zpravodajsky pokryla masovou demonstraci (3 osob) proti presidentu Zemanovi v Ostrově v Karlovarském kraji. Proto není divu, že jim občas unikají tak nepodstatné otázky, jako je reálná hrozba likvidace rodin prostřednictvím všemocné "juvenilní justice". Naproti tomu na nedávném zasedání naší vlády byl s velkou pozorností projednáván dopis, zaslaný sdružením "Slovanská kulturní tradice" (podpořený dalšími organizacemi a jednotlivci) a z reakce vlády je zřejmé, že jí tato otázka a její dopady na naši společnost není lhostejná - viz přiložená odpověď.

Úřad Vlády ČR

Nábřeží Edvarda Beneše 4

118 01 Praha 1 – Malá Strana

Vážený pane premiére, vážení ministři a představitelé Úřadu vlády,

ve čtvrtek 26. 12. 2013 se v Olomouci a v Praze konaly manifestace „za obnovu rodiny a vzkříšení národa“. Účastí na nich jsme poukázali na hrozbu obchodu s dětmi v ČR skrze zneužití systému juvenilní justice. Žádáme Vás, aby se nová vláda neprodleně a akčně touto hrozbou zabývala.

Novela zákona o sociálně právní ochraně dětí účinná od 1. 1. 2013 do této oblasti vnáší veliký zmatek. Ustanovení nového občanského zákoníku (§ 798, § 884, § 924 §, 954, § 958) účinná od 1. 1. 2014 de facto vytvářejí podmínky pro zločinecký obchod s dětmi.

Juvenilní „průmysl“, který je příčinou několikanásobného zvýšení počtu odebraných dětí, je zaveden právě v těch zemích, jejichž legislativou se v této věci ČR inspirovala. (Anglie, Norsko...)

K obchodu s dětmi ve Velké Británii se vyjádřil britský poslanec John Hemming: „Mám informace o tom, že každý rok je od vlastních rodičů (ve Velké Británii) odebráno (a předáno k adopci) 1000 dětí, a to navzdory skutečnosti, že v rodině neutrpěly žádnou škodu... To co se nyní děje je selhání demokracie... Jedná se tu o týrání rodiny, tedy o týrání dětí i dospělých...“

Žádáme proto českou vládu o neprodlené předložení nové legislativy sociálně právní ochrany dětí, tak:

1) aby bylo jasně stanoveno a zaručeno, že stát v zásadě nemá právo zasahovat do rodičovských kompetencí!

2) aby omezení rodičovských práv, odebrání dítěte rodičům a svěření do náhradní péče bylo něčím zcela výjimečným a bylo zákonem umožněno pouze v případě skutečně vážného ohrožení života či zdraví dítěte!

3) aby byla zajištěna ochrana a pomoc rodinám tak, aby mohly a byly schopny pečovat o své děti v této nelehké době!

4) aby bylo stanoveno, že ekonomická nouze a zdravotní omezení rodičů je nemůže zbavit práva rozhodovat o výchově svých dětí a aby takoví rodiče mohli, v případě náhradní péče, rozhodovat o dočasném umístění svých dětí!

5) aby byla zrušena platnost § 798 nového občanského zákoníku, tedy aby zprostředkování osvojení zůstalo povoleno jen státním institucím (krajům), za přesně stanovených a kontrolovatelných podmínek, a bylo nadále vykonáváno zdarma!

6) aby v ústavní i pěstounské péči byly zachovány sourozenecké skupiny!

7) aby bylo omezeno přechodné pěstounství; příjem za přechodné pěstounství aby byl snížen na úroveň příjmu trvalých pěstounů (aby pěstounství nebylo byznysem, ale posláním) a aby byl znovu zaveden nárok na odměnu pěstounů – prarodičů!

8) aby rovněž ustanovení § 884, § 924 §, 954, § 958 aj. nového občanského zákoníku byla zrušena nebo upravena a konkretizována tak, aby nebylo narušeno výsostné právo rodičů na výchovu svých dětí!

Juvenilní „průmysl“ zneužívající sirotky, vytvářející sirotky umělé a devastující zdravé rodiny musí být v České republice zakázán dříve, než se v plné míře rozjede.

Organizátor manifestací za obnovu rodiny a vzkříšení národa:

Slovanská kulturní tradice, o. s.;  sídlo: M. Horákové 105/75, 160 00, Praha 6;

email: slovanskakt@gmail.com

Praha a Olomouc, 1. 1. 2014

Poznámka MP: Iniciativa Obnova rodiny – vzkříšení národa je zaměřená na návrat společnosti k tradičním rodinným a morálním hodnotám. Text dopisu je publikován na jejím webu https://sites.google.com/site/obnovarodinyvzkriseninaroda/

Autor: Martin Pinc | čtvrtek 16.1.2014 15:00 | karma článku: 22,99 | přečteno: 2123x
  • Další články autora

Martin Pinc

„Dejme barvy dohromady“

Pod tímto sloganem se koná letošní Prague Pride. Můj přítel Václav Lamr, evangelista, křesťanský výtvarník a autor mnoha textů, básní a aforismů se zamyslil nad biblickým významem jednotlivých barev duhy v následující úvaze:

15.8.2012 v 19:00 | Karma: 13,06 | Přečteno: 1364x | Diskuse| Společnost

Martin Pinc

Poselství bible

Mnoho lidí se v průběhu dějin domnívalo, že různými argumenty zneváží či zesměšní bibli a její poselství lidem od živého Boha, a až ji definitivně znemožní, bude slovy K. Marxe jako nepotřebná vyhozena na „smetiště dějin“. Těch, kteří „dokazují“ její nepravdivost, či že obsahuje podvrhy a smyšlenky, se i dnes najde mnoho a mnoho. Často je jimi „dokazováno“, že příběhy, popsané v knihách Bible se nikdy nestaly (nebo staly úplně jinak), že postavy v ní uvedené nikdy ve skutečnosti nežily, a nejčastěji, že jde o plagiáty, že bible obsahuje jen špatné opsání nějakých jiných starších mýtů či příběhů. V tomto „očistném díle“ bylo a je zapojeno rovněž mnoho teologů, zejména v období rozmachu pozitivistické vědy 19. století, různí učenci a „badatelé bible“, kteří zpochybňují Ježíše a bibli se ale najdou i dnes.

28.6.2012 v 8:00 | Karma: 17,06 | Přečteno: 1442x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Příběh bezpráví – Josef Korbel

27. červen je oficiálně Dnem památky obětí komunistického režimu. Tohoto dne byla popravena Milada Horáková, která se tomuto totalitnímu zřízení stavěla aktivně na odpor. Chtěl bych přispět k uctění památky všech obětí komunistické ideologie vzpomínkou na mimořádného člověka, který byl zatčen, vězněn a mučen v kriminále jen proto, že byl aktivním křesťanem. Už to představovalo pro komunisty těžký zločin.

27.6.2012 v 11:00 | Karma: 17,90 | Přečteno: 2639x | Diskuse| Společnost

Martin Pinc

Kde je centrum křesťanství?

Centra většiny světových náboženství zůstala tam, kde tato náboženství vznikla. Islám měl svůj počátek v Arábii, Mecce, a Blízký východ zůstává i dodnes hlavním střediskem islámu. Buddhismus vznikl na Dálném východě a dodnes tam leží jeho duchovní centrum. Stejné je to i s hinduismem – zrodil se v Indii a dodnes tam je jeho středisko. Centrum křesťanství se naproti tomu stále přesouvá, stále putuje.

19.6.2012 v 18:05 | Karma: 17,50 | Přečteno: 1619x | Diskuse| Ostatní

Martin Pinc

Tajný prostor Jáchymov

Tak se jmenuje kniha historiků Karla Kaplana a Vladimíra Pacla z roku 1993. Protože je dávno rozebraná, je dosti obtížně k sehnání v tištěné podobě, na internetu ji ale lze najít. Zdroje, ve kterých lze prostudovat její obsah, referující o brutalitě komunistické moci, jež se projevila m.j. posíláním politických vězňů do koncentračních táborů na nucené práce v uranovém průmyslu, jsou pro zvídaného čtenáře snadno přístupné. Přestože byla tato kniha zpracována seriozními vědci a existuje množství dalších pramenů, například vzpomínek bývalých vězňů, přetrvává i u nás mezi určitou skupinou lidí názor, že si tyto stovky, ba tisíce svědků vymýšlí a že realita byla jiná. Člověk až má z jejich příspěvků na internetu dojem, že tito muklové snad jezdili do lágrů za odměnu jako do nějakého rekreačního zařízení.

27.5.2012 v 18:30 | Karma: 15,34 | Přečteno: 1639x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Taxikáři říkal, že postřílí několik lidí. Policie u duševně nemocného našla pušky

2. května 2024

Psychiatrický pacient si na internetu koupil tři funkční historické brokovnice a tvrdil, že je...

Odbrzděná dodávka se zmrzlinou vjela do davu dětí, několik je vážně zraněných

2. května 2024  15:55

Na západě Kyrgyzstánu najela během kulturní akce do davu desítek dětí ve věku od 9 do 16 let...

Poslanci mohou jednat i přes noc, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  15:53

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

Bez krytí celníky by Březinova skupina nefungovala, řekl žalobce v závěrečné řeči

2. května 2024  12:49,  aktualizováno  15:38

Soudní projednávání vynášení informací z Celní správy členům tak zvané lihové mafie se dnes dostalo...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."