Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

‚,Být cizincem ve vlastní zemi.‘‘ Evropa nezvládá čelit náporu muslimských přistěhovalců

,,Zvládneme to,‘‘ řekla Angela Merkelová během migrační krize v roce 2015. Evropská unie následně přijala několik milionů muslimských běženců, což vedlo k výraznému zhoršení bezpečnostní situace v řadě členských států.

Podívejme se například do Švédska. V zemi, kde si lidé dříve ani nezamykali dveře, se násilí úplně vymklo z rukou. Přistěhovalecké gangy si spolu na ulicích zcela otevřeně vyřizují účty. Neváhají přitom zatahovat do svých sporů mladistvé, kteří jsou nuceni vraždit či prodávat drogy. Nezletilí totiž vyváznou s podstatně nižším trestem. Jelikož už policie nezvládla čelit strmě vzrůstající kriminalitě, požádal švédský premiér armádu o pomoc s obnovením pořádku. Kdysi mírumilovný stát se tak prakticky proměnil ve válečnou zónu.

Ve Francii, jež je nechvalně známá svými muslimskými ghetty, to není nijak zvláště lepší. Za posledních deset let zde teroristé zavraždili téměř 300 lidí a více než třikrát tolik zranili. Vzpomeňme třeba na učitele, jemuž islámský radikál usekl hlavu, protože si dovolil ukázat svým žákům karikaturu proroka Mohameda. O několik let dříve zase sebevražední atentátníci v Paříži usmrtili za jeden jediný večer zhruba 130 nevinných lidí. Kromě teroristických útoků však Francouzi musí čelit i jiným nábožensky motivovaným zločinům. Dle tamějšího ministerstva vnitra bylo například jen v roce 2021 spácháno vůči křesťanům a židům více než 1400 nenávistných trestných činů, tj. téměř 90 % z celkového počtu. Situace se navíc od začátku války v Izraeli ještě zhoršila.

Za zmínku rovněž stojí sousední Německo. Podle Spolkového kriminálního úřadu zde bylo v letech 2015 – 2022 nahlášeno více než 8590 sexuálních útoků ze strany migrantů. Za každým případem se přitom skrývá strašlivý osobní příběh. V srpnu minulého roku například afghánský přistěhovalec znásilnil bezbranného studenta přímo ve stanici mnichovského metra. Silné znepokojení vyvolávají též tisícihlavé protesty muslimských běženců, na nichž se oslavují zvěrstva páchaná Hamásem. V Essenu dokonce takové shromáždění zcela otevřeně požadovalo vyhlášení chalífátu. Jak se v tom žije běžným lidem, se můžeme dočíst z dopisů, jež od svých čtenářů dostala redakce nejčtenějšího německého deníku Bild. Jde o mrazivé svědectví, které bychom rozhodně neměli přehlížet. Přesvědčte se sami:

,,Srdečně zvu naše politiky, aby si s námi jeden den sedli a naslouchali. Nebo aby se se mnou prošli Bielefeldem. Což je teď jako v cizí zemi. Člověk se sotva domluví… Doufejme, že pro nás všechny ještě není pozdě.‘‘

,,Jsme šokováni tím, jak probíhají demonstrace v Berlíně, Essenu, Frankfurtu atd. Už to není jen proti Izraeli, ale také proti nám, naší zemi, naší víře, naší demokracii… Je nepochopitelné, že naše vláda a naše policie nejsou s to (nesmějí) řádně zakročit. Na našich ulicích lze veřejně požadovat chalífát bez jakéhokoliv trestu a bez okamžitého rozpuštění shromáždění.‘‘

,,Jsme zahlceni islamisty a každý den jich přibývá. A nemůžeme očekávat, že naše vláda zasáhne. Mám strach z toho, co se tu děje. Někdy jsem ráda, že jsem tak stará, mám alespoň vzpomínky na bezpečné a krásné Německo.‘‘ 

Evropští politici léta podceňovali hrozbu masové imigrace z muslimských zemí. Nedokázali totiž pochopit, že tamější společnost je oproti té naší diametrálně odlišná. Ateisté jsou pronásledováni, někde jim dokonce hrozí smrt. S homosexuály se zachází ještě hůře a ženám se zase upírají základní lidská práva. Většina tamních obyvatel však proti těmto zločinům nic nenamítá. Útisk se ospravedlňuje radikálním islámem, jenž jim odmala vštěpovali rodiče, což vedlo k tomu, že mnozí z nich podlehli náboženskému fundamentalismu a ztratili schopnost kritického myšlení. Když někdo takový nakonec přijde do Evropy, připadá si ohrožen zdejší ,,bezbožností“, a ještě více se tak upevní ve svém mylném přesvědčení. Začlenit miliony těchto lidí do naší společnosti je proto takřka nemožné. Ať se již podíváme do Francie, Německa či Švédska, skoro vždy to skončilo naprostým fiaskem.

Evropská unie se musí rozhodnout, zda bude nadále kráčet vstříc vlastní zkáze, nebo zda se konečně poučí ze svých chyb. Za mne je volba jednoznačná. Pokud někdo odmítá respektovat naše zákony a kulturu, pak zde nemá co dělat. Nemůžeme přece běžencům pomáhat tak, že obětujeme svůj vlastní národ a svou vlastní zemi.

Jsme svědky střetu civilizací, a to nejen mezi státy, ale i uvnitř nich. – Pim Fortuyn

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Max Pfeffer | pátek 23.2.2024 7:05 | karma článku: 39,74 | přečteno: 1456x
  • Další články autora

Vladimír Max Pfeffer

Genderová ideologie na školách. Ministr Bek jen odvrací pozornost od svých proher

České školství trpí řadou závažných nedostatků. Žáci jsou zahlcování zbytečnostmi. Školy neumí pracovat s nadanými studenty. Ministr školství se však nezabývá těmito znepokojujícími skutečnostmi, ale ideologickým balastem.

6.5.2024 v 7:05 | Karma: 29,35 | Přečteno: 575x | Diskuse| Politika

Vladimír Max Pfeffer

SPOLU nás táhne ke dnu. ODS se musí vrátit ke svým kořenům

ODS nutně potřebuje změnu. Hnutí ANO nás poráží ve všech průzkumech, koalice SPOLU jen odrazuje voliče. Pokud se k této skutečnosti nepostavíme čelem, hrozí, že se příští rok dočkáme jednobarevné vlády Andreje Babiše.

2.4.2024 v 7:05 | Karma: 28,30 | Přečteno: 765x | Diskuse| Politika

Vladimír Max Pfeffer

Kam směřuje české školství?

Utápíme se v prázdných frázích. Skutečná změna je v nedohlednu. České základní a střední školství uvázlo ve smyčce. Politici tvrdí, že vzdělávání považují za svou prioritu. Svá slova však nezvládají převést v činy.

25.1.2024 v 7:02 | Karma: 26,88 | Přečteno: 704x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ruská armáda pořádá na Rudém náměstí tradiční vojenskou přehlídku

9. května 2024  8:47

Přímý přenos Na Rudém náměstí v Moskvě se ve čtvrtek koná tradiční vojenská přehlídka k příležitosti 79. výročí...

Pašeráci v Indii lákali mladé na práci, skončili v ruské armádě. Organizátory zatkli

9. května 2024  7:36

Indická policie ve středu zatkla čtyři lidi napojené na mezinárodní síť pašeráků, která pod...

Výkonný výbor TOP 09 schválí nominaci Ženíška na post ministra pro vědu

9. května 2024,  aktualizováno  7:05

Širší vedení vládní TOP 09, výkonný výbor schváluje ve čtvrtek nominaci Marka Ženíška na post...

Víkend bude oblačný s až 22 stupni, od pondělí opět deštivo i bouřky

9. května 2024  6:58

Přímý přenos Konec druhého květnového týdne bude typicky jarní, poslední noc s přízemními mrazíky bude ta ze...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 4
  • Celková karma 32,46
  • Průměrná čtenost 702x
Student zabývající se politikou a školstvím. Narodil se 3. října 2005 v Opavě. V letech 2020 – 2024 působil jako bloger a publicista v rámci Aktuálně.cz, od února 2024 zveřejňuje své texty především zde na iDNES. Člen ODS Praha 1.