Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Nemůžeme přece běžencům pomáhat tak, že obětujeme svůj vlastní národ a svou vlastní zemi.

Zdroj: https://pfeffer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=813469

.............................

To rozhodně nemůžeme, ale navíc by to nepomohlo ani jim.

Co by si oni sami počali v zemi, kde by to nefungovalo?

Ať se na mne nikdo nezlobí, ale bez práce původních Evropanů by v Evropě nefungovalo nic. My, tedy původní Evropané, držíme nad vodou evropský průmysl, zemědělství, dopravu, obchod, zdravotnictví atd.

1 0
možnosti
Foto

Pokud si myslím, že demokracie je synonymem svobody, tak nemůžu být nikdy konzistentí, pokud neuznám, že ve chvíli, kdy si dostatečné množství lidí zvolí za svého vládce tyrana, tak se musím podřídit a přesto jsem stále stejně "svobodný". Obecný strach lidí z přistěhovalců je obecným strachem ze změny, ke které může dojít, pokud dojde k dostatečně velké demografické obměně obyvatel státu, aniž by byly základní principy demokracie jakkoliv porušeny.

Proto, když mi demokraté předkládají protiimigrační argument ve smyslu možného nastolení jiných mravů a zvyků, pod kterými budeme trpět, pokud se k nám nastěhuje velké množství lidí z jiného koutu světa, nemám k tomu co říct. Takový argument nemá žádnou logickou chybu. Pokud chceš demokracii, nemůžeš být nikdy svobodný, neboť ti vládne většina. Dokud patříš do většiny, žádný problém, ale když z ní náhodou vypadneš, tak si nestěžuj. Tvůj strach naprosto chápu a rozumím mu. A přeju hodně štěstí, neboť pokud se ti podaří být ve většině pro tvou falešnou svobodu po dobu tvého vlastního života, tvým dětem už se to podařit nemusí.

0 0
možnosti
ZH

Demokracie je způsob vlády, sama o sobě se svobodou nijak nesouvisí. Lze si představit i to, že si lid zvolí nesvobodu, a stále to bude demokracie.

Pak tu jsou ideologie, které vám nějak ovlivňují život tím, že vymezují hranice vaší svobody a případně určují ten správný způsob vlády. Islám je ideologie (schovaná za pláštík náboženství) a ta je s demokracií v rozporu. Což by nemuselo vadit, ale islám je také v rozporu se svobodou, tedy s pojetím svobody, jak ji chápete vy. Tedy ten, který se nechce vzdát těch svobod, které aktuálně máme, musí islám odmítat.

Svoboda nikdy nemůže být absolutní, vždy je nějak ohraničená. Mnoha svobod vás například zbavují už samotné fyzikální zákony. O řadu dalších svobod přicházíte tím, že žijete v nějakém společenství. Budete se tomu vzpouzet, ale v předstátních společnostech bylo mnohem méně svobody, než kolik jí máme v současnosti ve státě evropského typu.

2 0
možnosti
LB

Děkuji pane Pfeffere, píšete to, co bylo již mnohokrát opakováno, ale je potřeba to opakovat stále znovu, protože situace se zhoršuje, ačkoli každý vidí, co a proč se děje.

6 0
možnosti
LJ

Již je pozdě. Muslimské ženy v Evropě mají několikanásobně více dětí než ty nemuslimské. I kdybychom s okamžitou platností vyhlásili stop imigraci, v nižších třídách škol již mají muslimské děti převahu. Za 20 let budou mezi mladými převládat, budou pány ulic...

Čím se zabývají evropští politici?

- Kontrolují, jestli je 50% žen ve vedoucích funkcích, jak nařídili. Toto nařízení vedlo k poklesu porodnosti, poněvadž zapomněli současně vydat nařízení, že polovinu dětí musí rodit muži.

- Prosazují Istanbulskou smlouvu

- Bojují za manželství pro všechny... atd.

Vše je zcela zbytečné, vše jen vede k poklesu porodnosti a stejně to dříve či později muslimové smetou se stolu.

16 0
možnosti
Foto

Stačí si pozrieť štatistiky v Nemecku a človek ja v obraze. Na Slovensku nechce nik zostať, všetci migranti či prisťahovalci alebo vojnoví beženci chcú ďalej na západ.

1 0
možnosti
Foto

Obávám se, že "napravovat" to budou stejní lidé, kteří to dovolili. Druhá varianta, "napravovat" to budou nově zvolené radikálně extrémistické politické reprezentace a mohou za to ti, kteří tento stav dopustili.

11 0
možnosti
VR

Je smutné, že není možné tyto "nepřízpůsobivé" vyhostit. Pokud se některý z politiků pokusí jen tak trochu nastínit, že by se měli vrátit do své původní vlasti - zvedne se vlna solidarity a konají bouřlivé manifestace za jejich práva. A na to co s tím zatím žádný rozumný a realizovatelný nápad nepřišel. Bohužel.

8 0
možnosti
PB

Pan Horner vám zle vyčiní, floutku nezdárný.

Cožpak to se smí, psát o věcech tak jak jsou?

7 0
možnosti
MK

Přesné a výstižné.

13 0
možnosti
  • Počet článků 4
  • Celková karma 32,46
  • Průměrná čtenost 702x
Student zabývající se politikou a školstvím. Narodil se 3. října 2005 v Opavě. V letech 2020 – 2024 působil jako bloger a publicista v rámci Aktuálně.cz, od února 2024 zveřejňuje své texty především zde na iDNES. Člen ODS Praha 1.