Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je až s podivem, že do evropských voleb jdou ti, co tvrdí, že byrokratický Brusel je nepřítelem číslo jedna a vládnou tam mimoni, co nenaslouchají (Petr Fiala) s těmi, co naopak říkají, že nadávat na zlý Brusel mohou jen neschopní (M. Pekarová Adamová). A také jsou v jedné koalici ti, co se neštítí šíření lží a dezinformací o druhých:

https://cnn.iprima.cz/roztrzka-spolu-zahradila-plati-rusko-naznacil-clen-top-09-dezinformace-uvedl-europoslanec-432958?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

0 0
možnosti
DR

To všechno ten Babiš.

0 0
možnosti
JH

J49a54n 85H63o16r17a

2. 4. 2024 19:52

...no na úvod možná trochu historie autore, z posledních 3 vlád, kterým ODS předsedala (v jiných ani nebyla), se ani jedna nedožila konce svého volebního období a nedá se říci, že by v tom měli prsty koaliční partneři, takže bych ta ramena moc neukazoval. Po posledním krachu, u kterého dělal kompars také jakýsi ministr Kuba (lékař záchranář), dnes snad úspěšný jihočeský hejtman a, věřím že, nejen díky ministrování, úspěšný podnikatel živený mj. také firmou ČEZ (dá se podnikat i hejtmanovat, taky už běží kampaň se jménem Kuba bez =ODS), se ODS zvolením nekonfliktního, klidného a vzdělaného dnešního premiéra Fialy vydala na úspěšnou cestu zpět, bohužel při současné vládní odpovědnosti nemá na růžích ustláno co se politické i ekonomické situace týká. Připomenul bych, že politika je umění možného zvlášť v takovém vládním uskupení a, znovu pro autora, nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Věřím, že své volební období vláda v původním složení dokončí a ještě stihne občanům dokázat svojí kompetenci...

1 1
možnosti
Foto

Spousta lidí ani neví, že Kuba byl při volbách 2013 úřadujícím předsedou a odešel s hanbou, protože ani nebyl zvolen do Sněmovny.

0 0
možnosti
DR

Smekám před Vámi. Takto rozumný a především realistický názor včetně sebereflexe jsem od nikoho z ODS snad ještě neslyšel.

2 3
možnosti
RK

Mě zase těší ta dojemná starost rusofilů o ODS

4 1
možnosti
PS

Přestože se takřka celá Evropa posouvá doprava, vedení ODS čím dál více tíhne k politickému středu.

Zdroj: https://pfeffer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=815122

Zmatení pojmů ve srovnání s fakty. Celá Evropa se stará o dotace komukoliv, potažmo ve většině států nabízejí určitým vrstvám výhody. U nás za poslední dva roky se nadbíhá lidem v seniorském věku. Takže tvrdě sociální politikou se posvouváme doprava? ODS si svůj pád přivodila sama, chovali se jako novodobá šlechta. Někomu zde uniká, že vrcholovou politiku dělají osobnosti. Pan Sterzik alias Vidlák na setkáním klade otázky, z které strany jsou známé osobnosti - Orbán, Macron, Steinmeier v Německu a další. NIkdo honem neví, takže pomalu ale jistě se strany vytrácí, až dojde k jejich zrušení. Jsou totiž příčinou závadného stavu, nedokáží vygenerovat charakterní špičky politiky.

0 0
možnosti

Nadbíhá se lidem v seniorském věku? Čímpakto se to dělá?

3 1
možnosti
JP

Dnes vůbec není doba na partikularismus, v případě autora článku podepřený vírou v zachování národní měny jako nejvyšší hodnoty. V naší zemi probíhá studená válka mezi populistickými hnutími (chce se mi napsat hnitími) směřujícími k autoritářství a těmi, kteří mají zájem na demokratickém vývoji. Nostalgie po zašlé slávě ODS je poněkud komická vzhledem k tomu, že si ten ústup zavinila sama. To odésácké velikášství je spíše zátěž k pochopení, co je v současné době zapotřebí. Kdyby došlo ke koaliční fúzi o jedno volební období dříve, nemuseli bychom zažívat úpadek, který způsobila Babišova éra.

4 4
možnosti

Kdyby došlo ke koaliční fúzi o jedno volební období dříve, už bychom tu měli fašismus. Vy si totiž dost brutálně pletete, co je autoritářství a co je demokracie. A demokracie rozhodně není cenzura, vyhazování z práce a soudní procesy kvůli veřejně projevenému názoru, jejichž výsledky jsou nepodmíněná odnětí svobody.

1 3
možnosti
Foto

Víte, jak dopadl v ODS Klaus Junior?

2 0
možnosti
Foto

Poprvé odešel sám a podruhé ho vyhodili. A jak dopadl Klaus junior v Trikolóře?

2 0
možnosti
JZ

ODS by měla prosazovat skutečně pravicovou politiku. Obnovení poplatků ve zdravotnictví, nízké daně, odbourání velké části sociálních dávek, zavedení výpovědi bez udání důvodu ze strany zaměstnavatele, postupné odbourávání byrokracie, důchodovou reformu, vůbec zjednodušení pracovního zákonodárství, atd.

Potíž je v tom, že tohle všechny by odmítly ANO, SPD i PRO. Okamurovci jsou populisti vystupující pod heslem po nás potopa, tak od nich nemůžeme čekat skutečné reformy.

6 0
možnosti
Foto

Bohužel by to odmítlo dost z elektorátu lidovců (tací, o nichž kdysi Kalousek říkal, že jsou to socialisti, co chodí do kostela).

0 0
možnosti

Dívejte se na věc trochu realisticky. Šance současné vládní koalice v příštích volbách spočívá v tom, že zde ještě pořád existuje početná skupina voličů, pro kterou jsou ANO a SPD nevolitelné. A ta bude hlasovat pro ODS, TOP09 a KDU-ČSL, STAN a Piráty, ať už budou v koalici, nebo samostatně. Pokud by ovšem TOP09 nebo KDU-ČSL šly do voleb samostatně a nezískaly potřebných 5%, jejich hlasy by propadly, kdežto v koalici Spolu by se zúročily.

8 0
možnosti

Početná skupina? Spíš jen rodinní příslušníci.

3 7
možnosti
MR

Pokud by zde byla taková společenská rozmanitost a zázemí, tak jako za dob mocnářství a 1. republiky, tak by ze strany společnosti měla pravicová politika své silné zázemí, a navíc bylo by zde více silných politických stran.

Pokud tu nic takového není a nálady ve společnosti ovládají bulvární televize a media, jež vytváří politickou poptávku, tak ani návrat ke kořenům nic nezachrání. Premiér Fiala a jeho vláda si čistě adaptovala na tuto situaci a k tomu udržet republiku proti vlivu Ruska a v určitém kurzu, když kolem bývalé postsocialistické země opět upadají, pod vůdce oveček ... .

Pak je potřeba připomenout proč vznikla tato koalice a proti komu.

Zde je potřeba jít k jádru a počátku cesty, jež zavedl celou společnost do stavu rozpadu na suverénní jedince a jejich zájmy, a na část na lidi jež potřebují stát pomalu na všechno, tedy vůdce.

To je geneticky zakódované v životním vývoji, programu vytvoření osobnosti člověka, jež potřebuje určité podnětové prostředí a životní tlak. Od 2. světové války navíc ustupuje do pozadí vliv, levé mozkové hemisféry, a zdravého otcovského principu a lidského rodu. Učíme se epoše, kde vládne společnosti, západní, pravá hemisféra, kde je cit mateřský, ženský, kde je zájem děti, rodina, výchova, vzdělání a péče ... . Snaha chránit své dítě před tvrdostí života, ale právě ta vytváří z uhlí diamant, tedy z osobnost. Mladé generace vyrostlé v umělém řízeném prostředí, pak nemají cit, zkušenost, hodnoty, a při vstupu do reálného prostředí, pak dochází ke střetu z tolika "potlačovanou" druhou částí existence zde na Zemi, a to dynamickou, zdánlivě chaotickou realitou. Pak orientace na tituly, nikoliv i na vypracování od píky, kde je cit k pracovnímu a dalšímu prostředí, pak přenáší do ekonomiky a jinam, velký střet a nutnost to uměle pomocí zákonů, a dalších udržovat, čímž se posouvá samotné těžiště existence společnosti, podniků, oproti, tvrdé realitě v jiných zemích, kde není život tak řízen ... .

2 0
možnosti
Foto

Máte iluze o první republice. Stát, který svrhl legitimního panovníka, prováděl pozemkové reformy, se znárodňováním spousty majetku, nenáviděl šlechtu, nepomohl Polsku, když ho chtěl zničit Lenin, měl jako nástupce TGM levičáka Beneše, takový stát žádnou pravicovou politiku nedělal!

2 0
možnosti
RK

Nezmatkujte Maxi. Krize je za námi, inflace pod kontrolou, energie jdou dolů.... Je vidět, že jste mladý. Jediné, co dokázalo Babiše porazit, bylo právě sjednocení opozice a ne její drolení.

6 2
možnosti

Inflace pod kontrolou, ale až poté, co nám všem odlehčila o dobrou třetinu z našich úspor. Tomu říkám vítězství....

4 5
možnosti
  • Počet článků 4
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
Student zabývající se politikou a školstvím. Narodil se 3. října 2005 v Opavě. V letech 2020 – 2024 působil jako bloger a publicista v rámci Aktuálně.cz, od února 2024 zveřejňuje své texty především zde na iDNES. Člen ODS Praha 1.