Příští volby už jako happening

Mezičas mezi nadějí vzcházející z voleb a následným zklamáním se rychle zkracuje. Protože očekáváme od jiných stále více než od sebe. A také politické ideje se rodí už jen za pomoci peněz. Příští parlamentní volby tímpádem vyhraje ten, kdo jich má nejvíc. Například Petr Kellner z PPF, Karel Komárek z KKCG, Zdeněk Bakala z OKD nebo Andrej Babiš z Agrofertu.

Někteří superboháči mívají sklony k surrealismu, paradoxům a happeningu. Štěstěna nepochybně miluje miliardáře právě pro jejich originalitu. Velké peníze by jim jinak na hlavu nespadly. Například měřívali čas na Dalího tekoucích hodinkách, snídali na bříšku plavovlasé dívky, házeli růže do polívky atp.

Některý superboháč příště jistě kývne na volební happening prostřednictvím vytipovaných lídrů a sta či dvou set milionů k jejich prezentaci. Nejlepší lídři totiž přitahují nesčetné voliče. Například stařičký habsburský arcivévoda osloví první milion voličů, když sám sebe uspí kecáním blbostí. Druhý milion přivábí plzeňský student slibem středoškolského vzdělání bez maturity a vysokoškolského bez státnic. S třetím milionem vypomohou moderátor reality show, seriálová diva a přítelkyně pana ministra. A najatý bílý kůň slíbí kvůli dosažení ústavní většiny zdvojení penzí, tříletou podporu v nezaměstnanosti, daň z košťat, jedno promile za volantem, zrušení rakoviny atp.

A happeningový superboháč pak už jen sebere Česko jako zlatý nuget a strčí si ho do kapsičky u vesty. A nové poslankyně - milenky lídrů a holky z gymplů - defenestrují na jeho příkaz jurské dinosaury: Radka Johna, Petra Nečase a Karla Schwarzenberga. A pak snad už pocítíme svou bezcennost.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr F. Novotný | pátek 9.7.2010 8:15 | karma článku: 12,52 | přečteno: 1406x