Ministr zdraví je asi i zemědělec a realitní makléř

Vatikán a Monako mají dohromady rozlohu 246 ha. A zhruba tolik polností nepřiznal ministr zdravotnictví (přes 240 ha). A nepřiznal ani cca. 60 nemovitostí.

Jak sám ministr řekl, jsou to políčka. Zhruba 200 ha vlastní sám, dalších 40 ha s manželkou. Nutno podotknout, že nemovitostí a pozemků může ministr vlastnit kolik chce. Vysvětlil, že dědil mnoho majetku po rodičích. Jeho děd a praděd byli velkostatkáři, majetek jim vzali a rodina v restituci dostala vše zpět. A on pak ještě něco přikůpil. Až sem je vše v pořádku.

Jenže my máme zase ministra, který lže už před nástupem do funkce. Kdyby zapomněl přiznat Škodovku v plné výbavě. Kdyby omylem, nedopatřením, opomenutím právníka zapomněl přiznat jeden byt. Ale nepřiznat 240 ha a šedesát nemovitostí, to už musí být trochu moc i na berňák. I kdyby to byly barabizny, tak ty barabizny mají pozemky pod domem, kolem domu, a i tyto mají slušnou cenu.

A co ty nepřiznané vyinkasované miliony z vědeckých studií? A co ten pronájem nemovitosti pro archiv Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, které náměstkoval a řediteloval? On už se možná jako král cítí. A co ten byt na Praze 1, ve kterém má ordinaci, a u kterého se smluvně zavázal, že v něm bude i bydlet? Jestli na to vše tvrdí, že se tak stalo nedopatřením, pak já tvrdím, že tohle nedopatření není.

A oni tam nahoře se budou stále jen divit. Pokud se neumí najít jeden poctivý chlap, poctivá žena na funkci ministra, kteří nebudou obcházet povinnosti veřejných funkcionářů, tak se neposuneme vůbec nikam. A můžeme volit do aleluja stále dokola nové a nové, kteří se budou tvářit jako miliusové a tvrdit, že jednají v zájmu člověka. Houbelec, jednají především ve svém zájmu. A nejhorší je, že v tom podezřelém hromadění majetku nebude ministr Arenberger zdaleka sám mezi veřejnými funkcionáři. Je dost možné, že by se na nic nepřišlo, kdyby se nestal ministrem, Je dost možné, že by se v tom nikdo nehrabal. Vždy se objeví jen špička ledovce. A i když se objeví, tak se stejně nic moc nestane. To jen Rath se nechal chytit s krabicí vína v hodnotě sedm milionů Kč.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Burian | pondělí 24.5.2021 7:47 | karma článku: 34,51 | přečteno: 825x
  • Další články autora

Petr Burian

Být v rektu až po uši

15.1.2024 v 17:33 | Karma: 38,42

Petr Burian

Tatínek vám vyhlásí válku

16.3.2022 v 7:12 | Karma: 26,98

Petr Burian

Zobání

30.11.2021 v 9:54 | Karma: 20,73