Co my to máme za prezidenta?

Já si snad ani nepamatuji, kdy naposledy náš prezident řekl něco pozitivního, kdy nás něčím povzbudil a hlavně, kdy někoho neurazil.

Novináři by se měli střílet, prohlásil i před Putinem, ale sám dává rozhovory bulvárnímu Blesku, nebo svého času v televizi Barandov. Já už jen čekám, kdy začne vystupovat na TV Šlágr (bez urážky).

Už mi je celkem jedno, co v neděli řekne. Pokud neměl čas a potřebu uklidnit veřejnost, pokud neměl pocit, že je třeba před lid předstoupit a vyjádřit se, i pokud neměl odvahu veřejně podpořit kroky vlády, tak je to více než smutné. Pokud místo prezidenta stále dokola krmí internet těmi svými nesmysly Ovčáček, pak v současné situaci prezidenta vůbec nepotřebujeme. Nejhorší je, že s tím nic nenaděláme.

Ovšem alespoň to stále můžeme napsat. Pokud nás dál bude prezident směrovat tam, kde zítřek znamená včera, tak za chvíli budou moci veřejně přispívat jen podporovatelé ruské dezinformace, ohýbači faktů a podporovatelů režimu, který nás už jednou přátelsky navštívil. Jen škoda, že na návštěvu přijeli v tancích a zůstali na mnoho nocí, dnů, měsíců, roků.. A že se těchto trollů zase vynořilo. Každý článek nesouhlasící s ruským režimem je okamžitě v diskusi napaden kobylkami zvrácené propagandy.

Pokud prezident veřejně pochybuje o práci bezpečnostních služeb, chce tím snad říct, že jsme ve velkém ohrožení, protože vlastně bezpečnostní služby nefungují? Že tam jsou samí nýmandi? Že jediná jejich snaha je pošpinit Rusko za každou cenu?

Vážím si prezidentského úřadu. Přijal jsem, že byl M. Zeman zvolen našim prezidentem. Dokázal bych pochopit, kdyby se snažil situaci uklidnit a krotit přehnané vášně, které zákonitě vylezly napovrch. Ovšem týden mlčet po tak závažném obvinění, jehož následky mohou být fatální, pak je něco shnilého ve státě Českém.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Burian | čtvrtek 22.4.2021 11:50 | karma článku: 47,15 | přečteno: 13182x
  • Další články autora

Petr Burian

Být v rektu až po uši

15.1.2024 v 17:33 | Karma: 38,42

Petr Burian

Tatínek vám vyhlásí válku

16.3.2022 v 7:12 | Karma: 26,98

Petr Burian

Zobání

30.11.2021 v 9:54 | Karma: 20,73