Hlídejme si žárovky

Energetická nejistota se pomalu vkrádá do běžného denního života. Vám ne? Ještě nedávno jsem tomu také nevěnoval větší pozornost, protože zatím vždy když cvaknu vypínačem, tak to funguje. Minulý týden jsem však znejistěl, protože po zapnutí rádia se nic nestalo, ale protože bylo ráno, tak jsem to dál neřešil. Přišel jsem k autu, otočil klíčkem v zapalování a také nic. To už bylo horší, ale v záloze byl ještě vlak. Přišel jsem na zastávku a vlaky měly průměrně několik hodin zpoždění.

To byla poslední kapka. Prostě den blbec. Při rozvazování tkaniček u bot se jedna z nich přetrhla a tak by se dalo očekávat, že to šlo celý den. NE Úderem osmé hodiny bylo vše v pořádku a tak jsem pomalu zapomněl na ten sled událostí. Po příchodu z práce jsem dal dobít akumulátor z auta a při té příležitosti jsem zjistil, že v autě bylo celou dobu zapnuté rádio. Doma jsem se pustil do "opravy" rádia, abych nakonec identifikoval chybu v povytažené šňůře ze zásuvky.

Včera jsem nemohl dlouho usnout a tak jsem opět přemýšlel o všem možném, až myšlenky se vrátily zpět ke sledu událostí, které se staly před týdnem. Pak jsem přemýšlel jak bych se asi zachoval ráno po probuzení, když bych zapnul rádio a bylo ticho, když bych cvaknul vypínačem a byla stále tma, když bych přišel k autu a nikam neodjel ... a přitom by nebyla chyba ve špatně zastrčené šňůře ... prostě by najednou přestala fungovat elektrická energie. Co všechno by člověk nemohl? Samozřejmě žádná televize, video, rádio, internet, ... bez toho všeho se dá přežít, co ale vaření, praní, luxování, lednička, ... to už je na pováženou, přišel bych o práci, protože pracuji na PC, nedojel bych do práce vlakem, mterem a tramvají, ... no prostě takové to noční přemýšlení co by kdyby.

Dnes ráno si pustím internet a jeden z prvních článků pojednává o energetické bezpečnosti, o tom jak tajné služby po celém světě již mnoho let sledují energetické zdroje, varují před nadměrnou spotřebou energie a chybějící koncepcí energetických zdrojů s výhledem delším jak 10 let. Po pravdě řečeno něco na tom bude, a to něco rozhodně není růžovou budoucností. Tak si raději každý hlídejme svoje žárovky.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Bartoš | středa 23.7.2008 6:25 | karma článku: 9,27 | přečteno: 804x
  • Další články autora

Petr Bartoš

Konec jedné komédie

22.9.2009 v 7:02 | Karma: 13,73

Petr Bartoš

Modroranžové divadlo

10.7.2009 v 11:30 | Karma: 13,13

Petr Bartoš

Zatuchlá kotlina

9.7.2009 v 18:00 | Karma: 11,64

Petr Bartoš

Loutkové zelenoranžové divadlo

9.7.2009 v 7:45 | Karma: 22,53

Petr Bartoš

Politická kultura

28.5.2009 v 12:10 | Karma: 23,26