Vajíčkáři, tupci, Facebook a teror pro jednadvacáté století

Asi bych se nad tím neměl až tak rozčilovat. Jiří Paroubek nejspíš nebude jen extraktem samých lidských ctností a dostat vajíčkem do hlavy koneckonců není totéž co kulka do týla. Jenže v principu...

V principu je mi opravdu zle z toho, co všechno umí v naší zemi rozpoutat pár tupců, kteří nemají nic, než hlasitý křík a vulgaritu slov i činů. Argumentů moc nemají, schovávají se většinou za povšechné fráze o "aroganci" a "zadlužování", zato mají dost chuti hodit si vajíčkem po někom, kdo se jim zrovna teď zdá jako vhodný terč.

Jistě, my rozumnější, kteří už jsme rajčata svého horkokrevného mládí tak nějak pozvolna doházeli, víme, že takoví hrdinové se rekrutují nejčastěji právě z těch, kteří by se při zásahu čímkoli na veřejnosti buďto rozbrečeli, nebo by kolem sebe naopak byli schopni začít střílet z brokovnice. Asi se opravdu nemá cenu nad tím rozčilovat.

Ale když ono mě opravdu naplňuje jistým strachem sledovat, jak se tihle povedení rádobyrecesisté pohotově organizují přes Facebook a Twitter, jak nadšeně si vyrábějí trička hanobící toho či onoho politika (jistě, hlavně ONOHO), jak děsivě radostně jim tenhle společenský teror pro jednadvacáté století všechna média (zpravodajské weby především a iDNES obzvlášť, jaká to trapná ostuda, právě můj domovský webblogserver!) baští, s jakou prasečí radostí se prasečí novináři ujali nového prasečího tématu poté co prasečí chřipka opadla...

Zeptejte se všichni vy chytrolíni, frikulíni, weboví vymazlenci a facebookoví vajíčkáři svých matek a otců, svých babiček a dědů, kohopak budou volit oni. Jistě, většina z vás se s nimi právě teď nejspíš asi nebaví, máte to své revoluční období, v němž všechno víte sami nejlíp a Paroubek je přeci zlo. Tak se jich zeptejte za rok, za dva, za pět. Možná, že v té době už se za své vajíčkové období budete stydět tak nekonečně, jako já se teď stydím za vás.

Nechtěl jsem původně, zdálo se mi to odtažité téma, ale nakonec k těm eurovolbám přeci jenom půjdu a ČSSD hlas (jako obvykle) dám. A ten můj hlas bude mít pro vás všechny příchuť vaječné omelety, protože samolibí, arogantní a sebestřední hlupáci jste místo Paroubka hlavně vy všichni. Vajíčkáři.

Autor: Lukáš Pařenica | středa 27.5.2009 16:50 | karma článku: 47,42 | přečteno: 32467x