Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Když jsou mocní nemocní mocí !!!

Jednoduchý návod: zkuste se účastnit veřejného zastupitelstva kraje, svého města, obce abyste lépe pochopili co znamená když jsou MOCNÍ nemocní mocí a ještě se více přesvědčili o moci MOCNÝCH, když vznesete dotaz.

22.října jsem se, jako vlastně každý měsíc už skoro 4 roky, účastnila zastupitelstva města Děčín a pravidelně se účastním zastupitelstva Ústeckého kraje a to od roku 2012. Sice mne to stojí čas a nemalé prostředky, ale stojí to za to. Nebudu popisovat jak to začalo a proč vlastně / z mých předchozích článků je to patrné / ale pokud chceme mnohé pochopit, vidět zrůdnosti některých politiků směrem k občanům, kteří se dotazují, pojmenovávají problémy pravými jmény a skloňují ty politiky, kterých se problém týká a snaží se upozornit na problémy, které se ovšem týkají většiny občanů, nikoliv jen dotazujícího a pro mne odvážného člověka, je nutné být na místě a nebo alespoň sledovat ze záznamu.

 

Mocní si vsugerovali fakt, že občané mají zásadní právo: před volbami hltat každé volební heslo sympatizující strany a být na náměstí, když lídři stran podávají ruku. Poté mají právo č.2 : jít k volbám a ještě získat mnoho příznivců dalších a ty rozhodně k volbám přivézt osobně / odměnou jim je ta bankovka s číslicí 500 / a právem č. 3 je: po volbách držet hubu a krok !!! Mocní si avšak neuvědomují, že občané jsou neřízenou střelou. Samozřejmě je stále hodně těch, kteří jsou napojeni na politiky, úředníky...to jsou ti občané, kteří tzv. neprudí, ale úspěšně se vezou na vlně klientelistických vazeb. Pak jsou občané, kteří mají tolik složitostí ve svém životě, pro které nemají čas a sílu věnovat se MOCNÝM a jejich lumpárnám, ale poslední skupinou občanů jsou ti, kteří mají s mocnými tolik osobních zkušeností a přirozené odvahy, že si jednou řekli: a DOST !!!

 

Tito občané nelitují peněz, času, i znepřátelení si veřejnosti, i MOCNÝCH politiků, mnohdy se odkloní i přátelé, neb tento občan trošku vybočuje z řady: je více viděn, ale současně i tajně obdivován pro svou odvahu, ale to už tito odvrácení přátelé nepřiznají navenek, ale je milé, kolik cizích lidí, které nikdy ani neviděli, podpoří, pochválí a poděkuji. A právě na veřejných zasedáních, zastupitelstvech, je naprosto zřejmé, jak chutná moc MOCNÝCH a je jí tolik, že by se dala krájet. A nyní přijde narušitel občan a nastaví zrcadlo rádoby MOCNÝM a nastane politická hysterie, která je až k smíchu.

 

Z posledního zastupitelstva města Děčín se ještě nyní usmívám nad skutečnosti: že stačí jen pozdravit, pojmenovat problém, i vyslovit řešení problému, i dokonce pochválit primátorku města Děčín, že je jediná ve vedení města, která má mozek a vše pojmenovat velmi klidným hlasem / řičení mám dávno za sebou / a nastane takový vichr právě od těch, o kterých platí: MOCNÍ nemocní mocí.

 

Poslanec Foldyna, zastupitel města Děčín, člen správní rady SŽDC, člen dopravní komise města a nevím čeho všeho ještě ...možná tolika funkcí po vzoru ala Hašek, boxer senior, přiběhl až k mikrofonu u kterého jsem stála a četla mé dotazy, komentáře a dovolil si být tak blízko, že stačilo málo a pan Mocný nemocný mocí, byl už naprosto neviditelným MOCNÝM do konce života.

 

Konkrétní zastupitelstvo a právo občana veřejně vystoupit ....s tím, že nejenže má občan právo vznést názor, chtít vyjádření a posléze výkony radnice pro spokojenost občanů dalších, ale také má občan právo být vyslechnut a bez narušování rádoby MOCNÝCH nemocných mocí. Samozřejmě mé vystoupení, coby aktivního občana mělo dohru, zrcadlo bylo dostatečně nastaveno i členu ODS, exprimátorovi Raškovi, ze kterého jsem měla pocit, že kdyby bylo občanům zakázáno veřejné vystupování, bylo by MOCNÝM umožněno být zase na vrcholku blaha, ale...ale je tu naštěstí to ALE...to právo občana.

 

Má rada zní:

nebojme se MOCNÝCH nemocných mocí...sedí několikrát za den na záchodě, stejně jako my všichni.

 

 

 

 

 

Autor: Pavla Vacková | úterý 3.11.2015 9:33 | karma článku: 23,75 | přečteno: 1236x
  • Další články autora

Pavla Vacková

Všem sestřičkám a lékařům ....

Peníze v systému zdravotnictví jsou, jen si nesmí management vyplácet nadstandardní odměny jako v Krajské zdravotní a.s. Ústí nad Labem ...to za A, za B níže...

1.12.2015 v 11:20 | Karma: 26,88 | Přečteno: 3166x | Diskuse| Ostatní

Pavla Vacková

Jasný vzkaz vládě a současně jasný vzkaz vlády !!!!

Proč hned tanky na hranicích ? Proč né pouze celníci, kontroly a jasně stanovená pravidla. Velmi srozumitelně musí naše vláda prostřednictvím médií hlásat do světa:

11.11.2015 v 12:56 | Karma: 31,45 | Přečteno: 1452x | Diskuse| Ostatní

Pavla Vacková

Vznikla nová politická strana ODS - ČSSD ?

Čtěme mezi řádky, pozorujme politické vztahy v krajích a vztahy policie s podnikateli a politiky. Kdo hájí politika z ODS odsouzeného za přijímání úplatků ? Není tajné jaké společné známé mají politici za ODS a ČSSD....

26.10.2015 v 10:33 | Karma: 16,14 | Přečteno: 877x | Diskuse| Ostatní

Pavla Vacková

LANGER .. ó .. nadlidi dostávají přes prsty !!!

Propojení politiků, policistů, úředníků, advokátů je běžným jevem ...nejvíce úsměvné je, jak najednou vylézají krysy z nor a komentují současné děni, včetně zásahu ÚOOZ. Samozřejmě nejvíce se ozývají potrefené husy z ODS.

14.10.2015 v 12:07 | Karma: 29,92 | Přečteno: 1361x | Diskuse| Ostatní

Pavla Vacková

Nevěřím paní Michalákové !!!

V ČR by spousta dětí musela být rodinám odebrána okamžitě a nejsou jen proto, že u nás nefunguje ani trošku " sociálka " tak jak má. Budeme všichni překvapeni jak vlastně tato hysterická kauza dopadne a co všechno bude zveřejněno.

7.10.2015 v 18:42 | Karma: 24,14 | Přečteno: 3303x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Muž násilím vnikl do školy v Litvínově. Policie ho našla v obchodě, kde kradl

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  9:52

Několik policejních hlídek včetně psovoda a speciální pořádkové jednotky zasahuje u gymnázia v...

Poslanci rozhodují o omezení prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  9:40

Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schvaluje Sněmovna. Schválí ji patrně v mírnější...

Záhadný předmět na noční obloze překvapil fotografy čekající na polární záři

3. května 2024  9:26

Záhadné těleso na obloze překvapilo v úterý večer mnoho fotoamatérů, kteří hleděli k nebi v...

Na Chebsku vjel vlak do spadlého stromu a vykolejil, provoz na trati stojí

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 9:15

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek odpoledne v úseku mezi Velkým Luhem a Skalnou...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1478x
Moc bych si přála větší hrdost Čechů a zemi, která bude morálně v pořádku a silnější angažovanost lidí, kteří zatím nenašli odvahu se zapojit do politického života, ale mají to důležité a to je selský rozum. Mám pravidelné články v regionálním děčínském týdeníku Princip a velmi důrazně se vyjadřuji na zastupitelstvu Ústeckého kraje a města Děčín. Mám ráda život.

Email: vackovapaja@seznam.cz

Seznam rubrik