Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mysli, pracuj, důvěřuj

Po minulém článku jsem se zařekla, že se zkusím blíže zamyslet nad tím, jakým způsobem bychom se sami v sobě a ve svém životě mohli lépe vyznat a cítit se šťastnější. Jako věčná studentka jsem trávila hodiny a hodiny nad knihami, hledáním na internetu a návštěvou mnoha webových portálů zaměřujících se na osobní rozvoj a životní naplnění. Můj výsledek byl zprvu poněkud matoucí...

www.pixmac.cz

Některé z portálů slibovaly „rychloštěští“, „rychlozbohatnutí“, okamžité zhubnutí a zázračné efekty během velmi krátkého času. Vše samozřejmě za „úžasně“ výhodnou cenu. Zpočátku jsem byla z té obrovské změti spíše zmatená, ale ve výsledku jsem objevila, že je u nás přeci jen docela velká řádka lidí, kteří skutečně nabízí velmi kvalitní obsah, a jejich cílem není pouze vykořisťování těch chudáků, co se nachytali, ale rovněž dobrá služba a odborná pomoc na cestě za vytyčenými cíli. Velká škoda, že v tom množství šarlatánů a lidí jdoucích za vidinou rychlého zbohatnutí se „obyčejný smrtelník“ jen těžko orientuje.

Ty SKUTEČNĚ DOBRÉ portály, knihy, časopisy atp. obsahovaly sdělení, které je možné shrnout do tří jednoduchých slov: Mysli, pracuj, důvěřuj.

1. Mysli

Možná malý krok pro lidstvo, ale obrovský krok pro Vás. Mnoho internetových, knižních a dalších obsahů nás krásnými obrázky fascinuje a láká. Divili byste se, kolik lidí se denně registruje do evidentně prapodivných podniků, protože je láká vidina zázračných výsledků. Proto prosím, ať už hledáte na své životní cestě cokoliv, zkuste se vždy nejprve zamyslet nad tím, kam povede Váš další krok. Pokud chcete zbohatnout, zkuste zvažovat, jestli je daná příležitost skutečně ta pravá pro Vás a zda je možné skutečně se stát přes noc boháčem bezpracně! Pokud chcete hubnout, zkuste se zamyslet, jestli Vám „superúčinná“ dieta přinese víc, než by Vám bývala přinesla zdravá strava. Deset kilogramů za týden, nebo vydělaný milion přes noc? Sice miluji Harryho Pottera, ale takováhle kouzla by si ani J. K. Rowlingová nevymyslela. Pokud to s Vámi myslí někdo dobře, nikdy Vám neřekne, že se výsledky dostaví okamžitě.

2. Pracuj

Tento druhý krok patří k bodu jedna jako slupka k pomeranči. Ve fázi, kdy jste si uvědomili, kam se chcete dostat, a že Vaším cílem je dosáhnout zdravých výsledků během zdravého časového horizontu, budete muset na dosažení svých cílů chvíli pracovat. Už léta se tradují pořekadla jako: „Cvičení dělá mistra“, „Učený z nebe nespadl“, „Bez práce nejsou koláče“ a další (dle libosti doplňte). A všechna mají pravdu. Vzpomínáte si ještě na pohádku Lotrando a Zubejda? Na začátku pohádky umírá Jiří Pecha, coby Lotrandův otec, a jako poslední slova vydechne: „A hlavně, chlapče, nepracuj.“ Tam taky během příběhu Lotrando zjistil, že jiná cesta ke štěstí, než skrze práci nevede. A pokud najdete práci, která Vás naplňuje, pak Vás může celý tenhle proces i bavit. PS: Aby Vás práce bavila, to je vlastně nutnost! Jestli Vás v jednom kuse rozčiluje to, co děláte, tak se radši vraťte k bodu jedna a myslete na to, co by Vás bavilo víc. :)

3. Důvěřuj

Možná už jste hodně přemýšleli a hodně pracovali, ale výsledky se ještě nedostavily v takové míře, jakou byste si ideálně představovali. V takovém případě máte dvě možnosti. Buď musíte celý proces projít znova, tzn. zamyslet se nad tím, kde jste udělali chybu a pak pracovat na nápravě, nebo musíte ještě chvíli počkat. A někdy není nic lepšího než se odevzdat a věřit, že všechno dobře dopadne. Pokud máte pocit, že už jste to zkoušeli mnohokrát a stále nic, vzpomeňte si na následující příběh. Inženýr H. se rozhodl, že zkonstruuje železnou lyži potřebnou pro svůj vynález. Vůbec se mu však nedařilo a neuspěl 42 krát. Až 43 pokus byl úspěšný. Kdyby si však řekl, že to zkusí jen 40 krát a dost, nikdy by neuspěl a nikdy by nevydělal jmění. Důvěřujte běhu věcí (a hlavně sobě) a buďte trpěliví.

Tolik ke dnešnímu úvodu do šťastného života. Mnoho úspěchů a krásný večer. Pavla Kostelecká

Autor: pavlakostelecka | neděle 20.10.2013 17:00 | karma článku: 7,97 | přečteno: 348x
  • Další články autora

pavlakostelecka

Špás s východní medicínou, aneb cesta tam a zase zpátky

Pokud nejste zapřísáhlí přívrženci západní medicíny, pravděpodobně jste již také někdy koketovali s oblastí alternativního léčitelství.

6.5.2015 v 21:50 | Karma: 15,91 | Přečteno: 587x | Diskuse| Ona

pavlakostelecka

Je to i Vaše ráno?

Ráno vstáváte, otevřete okno, a venku neslyšíte vůbec nic jiného, než zpěv ptáků. Ranní vzduch je čistý a neposkvrněný, jako čerstvě narozené miminko, a jeho vdechováním se Vám do plic dostává neopakovatelná životodárná energie.

30.5.2014 v 5:30 | Karma: 11,85 | Přečteno: 445x | Společnost

pavlakostelecka

Jak si udělat skvělou domácí levandulovou koupel a ještě ušetřit

Dnes bychom se s Vámi rádi podělili o jeden skvělý TIP na výrobu domácí levandulové koupele.

21.2.2014 v 22:00 | Karma: 11,28 | Přečteno: 2680x | Ona

pavlakostelecka

Z pohádky do pohádky

Nedávno jsem se dozvěděla, že se na světě prodalo téměř 500 milionů výtisků knížek o čarodějnickém učni Harrym Potterovi. Vážně – pro pochopení toho čísla jsem si to napsala na kousek papíru – je to 500. 000 000 knížek. To mě naprosto uchvátilo, protože když si vezmete, že na celé naší planetě bydlí asi 6 miliard lidí, tak pokud správně počítám, průměrem vzato má nějakou „Rowlingovou“ doma každý dvanáctý člověk na světě. Představila jsem si okamžitě domorodé děti, jak si po večerech navzájem předčítají třeba ve svahilštině, což ve mně vzbudilo i další úsměvné představy, ale pak jsem si řekla, proč by nemohly, když knížka už byla přeložena do 67 jazyků?

1.12.2013 v 16:00 | Karma: 9,01 | Přečteno: 352x | Společnost

pavlakostelecka

Co je pod pokličkou

Dnes Vám budu vyprávět dva příběhy. Příběhy dvou lidí, ve kterých možná sami sebe poznáte, nebo Vás snad alespoň budou inspirovat tak, jako inspirovaly mě. Tak či tak Vám přeji příjemný zážitek :).

25.11.2013 v 13:30 | Karma: 12,85 | Přečteno: 479x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Havaroval vrtulník s prezidentem Íránu Raísím, vracel se z Ázerbájdžánu

19. května 2024,  aktualizováno  15:27

Aktualizujeme Íránská státní televize hlásí nehodu vrtulníku při přesunu prezidenta Ebráhíma Raísího, hovoří o...

Policisté při hokeji zakročili proti muži se zbraní, vypadala jako kalašnikov

19. května 2024  15:10

Dlouhou střelnou zbraň nesl v ruce osmnáctiletý mladík, proti němuž v sobotu po poledni zakročili...

Doby, kdy se Česko Sudetoněmeckých sjezdů bálo, skončily, řekl velvyslanec

19. května 2024  14:58

Český velvyslanec v Německu Tomáš Kafka řekl v neděli na sudetoněmeckém sjezdu v Augšpurku, že...

Porodnost Arabů razantně klesá, přelidnění však Blízký východ straší dál

19. května 2024  14:41

Porodnost v arabských zemích za posledních několik let zaznamenala přes sílící přítomnost...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 886x
Zajímá mě, je jak můžeme žít příjemný a vyrovnaný život v době, která je rychlejší, než my sami. Pokud se Vám blog líbí, staňte se fanouškem na www.pavlakostelecka.cz.

Seznam rubrik