Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jsem jednoduchá, ale skvělá

Popová diva Madonna je známá tím, že z jejích úst často vycházejí relativně kontroverzní průpovídky. Když necháme stranou věty typu: „Chci vidět papeže, jak nosí moje tričko“, nebo „Nevěřím muži, který nikdy nepolíbil jiného muže“, přeci jen bych zde ráda uvedla jeden z mých oblíbených citátů: „Pokud se vaše štěstí odvíjí od toho, co si o vás myslí společnost, zůstanete navždy zklamáni“.

www.pixmac.cz

Myslím, že Madonna měla v tomhle výroku pravdu, protože - stalo se Vám někdy, že Vás někdo za Vašimi zády pomluvil? Nebo jste se snažili udělat dojem a místo toho jste sklidili výsměch? A jak jste se přitom cítili? Hádám, že to asi žádná hitparáda nebyla.

Z psychologických výzkumů přitom vyplývá, že naše okolí není jediným viníkem našich špatných pocitů. Vlivem genetiky, výchovy a způsobu našeho současného života se stalo, že se naše mysl začala soustředit především na negativní podněty. Výzkumy ukázaly, že až 87% myšlenek, které nám během dne prolétnou hlavou, jsou negativní. Těch zbylých 13% dokáže těžko přesvědčit naši mysl o opaku. A tak pokud se Vám náhodou stane, že nějaký „dobrák“ na Vaše konto uštědří uštěpačný žert, nebo Vás pomluví před ostatními a Vy se o tom dozvíte, zraní Vás to a Vaše mysl jen dodá: „To jsi mohl čekat. Jak by si o Tobě mohl někdo myslet něco pěkného?“

Kdyby naše mysl byla počítačovým programem, pak by byl jistě nejvyšší čas na přeinstalování. Naštěstí se dají i Ty nejčernější myšlenky z hlavy vypudit a postupně nahradit „růžovějšími“.

Na způsoby, jak to udělat se určitě v dalších článcích zaměřím, protože i moje mysl je zralá na „přeinstalaci“, ale nyní bych Vám ráda řekla jeden krátký příběh, který bychom si každý den měli přehrávat v hlavě, když se nám věci nedaří podle plánu (a když se daří, tak vlastně taky :)).

V Belgii žila jedna malá holčička v rodině s mnoha sourozenci. Když dospěla, rozhodla se, že bude učit jiné lidi, jak udělat jejich život šťastnějším. Aby mohla svůj nápad a svoje učení předávat co největšímu množství lidí, rozhodla se, že se vydá za svým štěstím až do daleké a veliké Ameriky, kde je hodně lidí, co mluví stejným jazykem. Přátelé v její zemi jí často říkali (nebo si dost nahlas mysleli): „Marie (její celé jméno je Marie Diamond), neměla bys jezdit do Ameriky, je to velká země, a ty jsi jen jednoduchá holka z Belgie“. Marie si nenechala svůj sen zošklivit a vždy odpovídala takto: „Možná jsem jednoduchá holka z Belgie, ale já jsem SKVĚLÁ jednoduchá holka z Belgie.“

Dodnes ji vidělo, slyšelo a její knihy četlo několik stovek milionů lidí po celé planetě. Kdyby uvěřila svým známým, jen by tak potvrdila jejich slova, že je prostě jen jednoduchá holka z Belgie. Kdo ji někdy viděl přednášet, jistě uzná, že by to byla škoda.

Když se zamyslíte – existuje někdo, kdo Vám často v životě opakoval, že jistě nedosáhnete Vašich cílů? Kdo se Vám posmíval, nebo snižoval Vaši hodnotu? A co je nejdůležitější – uvěřili jste mu? Možná ve Vás také dřímá inspirativní bytost. Možná máte nadání na umění, nebo na sport. Možná vaříte nejlepší knedlíky na světě. A možná umíte utáhnout těsnění jako nikdo jiný (Vy mi určitě napište, kape mi kohoutek už mnoho měsíců :)). Není Vám líto, že celý svět přichází o to nejlepší ve Vás kvůli několika hloupým řečem?  

Marie, stejně tak jako Madonna, byla neústupná v jedné věci – vždy se snažila věřit ve svou osobní sílu. Bez ohledu na okolí. Jestli máte sen, tak se zkuste pustit do akce. A jestli chcete stejně jako Madonna vidět papeže, jak nosí Vaše tričko, tak je nejvyšší čas začít pro to něco dělat.

Přeji Vám krásný den a mnoho splněných snů. Pavla Kostelecká

Autor: pavlakostelecka | neděle 13.10.2013 17:00 | karma článku: 13,30 | přečteno: 1105x
  • Další články autora

pavlakostelecka

Špás s východní medicínou, aneb cesta tam a zase zpátky

Pokud nejste zapřísáhlí přívrženci západní medicíny, pravděpodobně jste již také někdy koketovali s oblastí alternativního léčitelství.

6.5.2015 v 21:50 | Karma: 15,91 | Přečteno: 587x | Diskuse| Ona

pavlakostelecka

Je to i Vaše ráno?

Ráno vstáváte, otevřete okno, a venku neslyšíte vůbec nic jiného, než zpěv ptáků. Ranní vzduch je čistý a neposkvrněný, jako čerstvě narozené miminko, a jeho vdechováním se Vám do plic dostává neopakovatelná životodárná energie.

30.5.2014 v 5:30 | Karma: 11,85 | Přečteno: 445x | Společnost

pavlakostelecka

Jak si udělat skvělou domácí levandulovou koupel a ještě ušetřit

Dnes bychom se s Vámi rádi podělili o jeden skvělý TIP na výrobu domácí levandulové koupele.

21.2.2014 v 22:00 | Karma: 11,28 | Přečteno: 2680x | Ona

pavlakostelecka

Z pohádky do pohádky

Nedávno jsem se dozvěděla, že se na světě prodalo téměř 500 milionů výtisků knížek o čarodějnickém učni Harrym Potterovi. Vážně – pro pochopení toho čísla jsem si to napsala na kousek papíru – je to 500. 000 000 knížek. To mě naprosto uchvátilo, protože když si vezmete, že na celé naší planetě bydlí asi 6 miliard lidí, tak pokud správně počítám, průměrem vzato má nějakou „Rowlingovou“ doma každý dvanáctý člověk na světě. Představila jsem si okamžitě domorodé děti, jak si po večerech navzájem předčítají třeba ve svahilštině, což ve mně vzbudilo i další úsměvné představy, ale pak jsem si řekla, proč by nemohly, když knížka už byla přeložena do 67 jazyků?

1.12.2013 v 16:00 | Karma: 9,01 | Přečteno: 352x | Společnost

pavlakostelecka

Co je pod pokličkou

Dnes Vám budu vyprávět dva příběhy. Příběhy dvou lidí, ve kterých možná sami sebe poznáte, nebo Vás snad alespoň budou inspirovat tak, jako inspirovaly mě. Tak či tak Vám přeji příjemný zážitek :).

25.11.2013 v 13:30 | Karma: 12,85 | Přečteno: 479x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Havaroval vrtulník s prezidentem Íránu Raísím, vracel se z Ázerbájdžánu

19. května 2024,  aktualizováno  15:38

Aktualizujeme Íránská státní televize hlásí nehodu vrtulníku při přesunu prezidenta Ebráhíma Raísího a hovoří o...

Řidič na Lounsku narazil do stromu, ve zničeném vozidle zemřel

19. května 2024  15:25

Náraz do stromu nepřežil v neděli ráno u Staňkovic na Lounsku řidič osobního auta. V autě cestoval...

Policisté při hokeji zakročili proti muži se zbraní, vypadala jako kalašnikov

19. května 2024  15:10

Dlouhou střelnou zbraň nesl v ruce osmnáctiletý mladík, proti němuž v sobotu po poledni zakročili...

Doby, kdy se Česko Sudetoněmeckých sjezdů bálo, skončily, řekl velvyslanec

19. května 2024  14:58

Český velvyslanec v Německu Tomáš Kafka řekl v neděli na sudetoněmeckém sjezdu v Augšpurku, že...

  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 886x
Zajímá mě, je jak můžeme žít příjemný a vyrovnaný život v době, která je rychlejší, než my sami. Pokud se Vám blog líbí, staňte se fanouškem na www.pavlakostelecka.cz.

Seznam rubrik