Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mrtvý chlapec a pes na chodníku, řidič ujel. A byla to žena!

Povrly – Ústecko, kolem půl sedmé večer, jedenáctiletý chlapec venčí s kamarádem své štěně jezevčíka. Jdou spolu řádně po chodníku, když směrem od Ústí se najednou přiřítí bílý vůz značky Mercedes A170, odhodí chlapce i psa několik metrů od chodníku. Tento vůz je dobře říditelný, takže pochybuji o dodržení rychlosti, nebo o jiných zájmech řidičky, když se jí podařilo vjet na chodník! Ale její chybu může člověk odhadnout jen dle následků. Na rovném úseku v té rychlosti chlapeček neměl šanci uhnout. Ale třeba by měl šanci žít, kdyby mu byla poskytnuta první pomoc. Nic takového se nestalo, je tady zase jedna dětská oběť dopravní nehody. Z auta nikdo nevyšel, nepomohl, nezkusil ani nikoho zavolat, i když určitě nešlo řidičem přehlédnout, že někoho srazil. Auto jelo dál. Tou lidskou zrůdou tentokrát byla žena!

Foto: Policie ČR

Musela jsem k tomu vyjádřit svoje pocity, protože slyším naprosto prvně, že by žena zbaběle ujela od nehody, kdy bylo zraněno dítě! Druhý chlapec měl to štěstí, že ho auto nezachytilo, ale bude mít navždy šokující vzpomínku, že byl svědkem smrti kamaráda. Dle fotografie Policie ČR byl náraz čelní, takže řidička rozhodně musela vidět, že zranila člověka. Jsem znechucena o to více, že viníkem a hlavně sprostým sobcem je tentokrát žena v mém věku. Přes případný spěch a večerní únavu si nedokážu představit, že ujela z místa, kde může ležet někdo zraněný! Vím, že bývá spousta případů, kdy jsou řidiči schopni ujet od nehody, většinou pod vlivem alkoholu, nebo v naivní představě, že se na to nepřijde. Ale střízlivá žena středního věku? Člověk s vrozeným citem, s mateřskou starostlivostí, člověk s jakousi životní pečlivostí, která je nám dána přírodou? Pachatelka se nyní vymlouvá, že myslela, že srazila jen jezevčíka! To má být výsměch vyšetřovatelům a rodině chlapce? I kdyby si myslela, že zranila "pouze to zvíře", tak slušný člověk by se přeci měl přesvědčit, zda nejsou zraněné děti, případně je odvézt k lékaři, nebo psa na veterinu, každý by měl snahu pomoci! Ale ona zbaběle ujela a musela dobře vědět, že obětí byl chlapec. Jedenáctiletý školák je přeci mnohem větší než štěně jezevčíka a musela to být rána v té rychlosti.

Já to stále nemohu pochopit, a stydím se, že něco takového dokáže žena, stejně stará jako já, jezdí silnějším vozem, jako já, je manželkou podnikatele, jako já. Kde je morálka, respekt k životu, cit ženy ke zraněnému díteti? Nehod a následného opuštění nehody je v poslední době spousta bohužel, ale nikdy jsem neslyšela, že by žena dokázla zbaběle ujet od sraženého dítěte. Jsem maminka dvou chlapců, které chráním jako oko v hlavě. Přece je jasné, že je třeba chránit všechny děti všeobecně, jsou drobnější, bezbrannější, každá minuta rozhoduje! Vůbec si nedokážu si představit, že bych po případné nehodně ujela! V tu chvíli se přece normálnímu člověku něco sepne a snaží se zachránit, co se dá!

Tato řidička - bestie se snažila zachránit ale jen sebe! Je manželkou podnikatele, tak si možná myslela, že jako vždy vše vyřeší peníze? Mezi námi je bohužel hodně takových, které si zvykly, že manžel vše vyřeší. Netuším, jak mohla být v tu chvíli tak chladná k situaci a odjela. Ještě týž podvečer byl její Mercedes vypátrán. Ona o něco později. Po dopadení Policií se zhroutila, ale večerní zpravodajství hlásilo, že je žena již v pořádku. Zasloužený trest ji nemine. Vazba a vězení je pro ni nejspíš vysvobozením, jinak by byla určitě  terčem spravedlivého hněvu okolí, které ji zná. Tentokrát musím vyjádřit údiv a spokojenost nad rychlou policejní prací, pachatelka byla dopadena do hodiny a půl od jejího sobeckého činu. 

Je mi nesmírně líto rodičů chlapečka (bydlí nedaleko místa nehody), jeho otec ve velké bolesti vzkázal přímo na televizní kameru vrahovi svého syna Ládíka, že až vyjde z vězení, tak si ho najde a podřízne mu krk. Viděli jsme jeho zoufalství, bolest a vzkaz řídící bestii. Otec chlapce slíbil vlastní trest i za tu cenu, že bude za výhružky či vykonání pomsty trestán. Byli jsme tak prostřednictvím televize svědky hrozného stavu člověka, který už nemá co ztratit…

Přeji rodině i kamarádům Ládíka, aby dokázali zvládnout bolest a překonat to, co již nelze změnit.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavla Brychtová | středa 14.11.2012 3:14 | karma článku: 33,17 | přečteno: 2865x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Vyhraje Lukáš Pavlásek StarDance 2015?

Přiznejme si na rovinu, že stát se to může. Sázkové kanceláře prodělaly už hodně peněz na sázkách o jeho vypadnutí. Navzdory předpokladům Pavlásek jde stále do dalších kol a blíží se k finále. Proč vyhrává jeho "šlapání zelí"?

6.12.2015 v 8:40 | Karma: 47,47 | Přečteno: 35455x | Společnost

Pavla Brychtová

Česká republika má přispět 700 milionů Kč Turecku na řešení uprchlické krize EU

Tato částka má být součástí balíčku, který dostane Turecko za pomoc EU s imigrační problematikou. Premiér Sobotka označil dohodu za jeden z letošních nejvýznamnějších kroků k řešení uprchlické krize.

30.11.2015 v 4:19 | Karma: 37,74 | Přečteno: 1585x | Společnost

Pavla Brychtová

Jak dlouho bude Evropa shovívavá k násilí?

R.I.P. Paris... Jsem hodně zhnusená.... Když násilná smrt někoho přepadne při zábavě s těmi nejbližšími, tak je to naprosto chladnokrevný způsob, jak zbývající živé vyděsit. Cílem je získání respektu - ale způsobem zastrašování!

14.11.2015 v 7:10 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1327x | Společnost

Pavla Brychtová

65 milionů Kč - cena za chystaný zákon o trvalém pobytu!

Ministerstvo vnitra ČR připravuje zákon, který má nařídit občanům, aby hlásili svůj nový trvalý pobyt do 15 dnů po přestěhování. Navíc chalupáři mají opět vystát fronty na úřadech a nahlásit si přechodný pobyt, který byl v minulosti zrušen. A předpokládaná cena související se zavedením zákona o trvalém pobytu? 65 000 000 Kč - tato částka je již zveřejněna, přičemž největší položku zahrnuje změna počítačové evidence obyvatel. Jakoby nestačily elektronické pokladny, musí se nakoupit a draze provozovat i nový systém na evidenci obyvatel.

18.4.2015 v 8:04 | Karma: 43,67 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Byznys nebo ochrana dětí? Norsko ročně odebere 12 tisíc dětí - hlavně cizincům!

Odebírání dětí bez soudu a snaha umístit děti cizinců do norských rodin - to vše již je delší dobu pod palbou kritiků okolních zemí a již roku 2007 Štrasburský soud pro lidská práva označil jednání Norských sociálních úřadů jako protiprávní a zkritizoval jednání norských soudů. Nyní je rok 2015 a situace s častým odebíraných dětí neustává. Norský právník Marius Reikeras, který podává opět stížnost Štrasburskému soudu, uvedl, že počet odebraných dětí v Norsku je ročně kolem 12 tisíc. Co je příčinou? Přísné posuzování výchovy cizinců, nebo snaha uspokojit norské pěstounské rodiny?

14.4.2015 v 7:40 | Karma: 40,63 | Přečteno: 5205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik