Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to strašné až příšerné, ale nevidím rozdíl v tom, zda za volantem seděl muž či žena. Jsem přesvědčená, že takto selektovat nelze.

1 1
možnosti
PB

Už jste někdy slyšela, že by od nehody, kde bylo zraněno dítě, ujela žena? Já to slyším prvně a to mě šokuje. Píši článek jako žena a moje pocity z toho, že to udělala osoba v podstatě shodná se mnou, věkem, pohlavím, finančním zázemím.

0 1
možnosti
IH

I75r59e49n70a 92H97r15u16b10á

14. 11. 2012 9:30

Je hrozné co se stalo,ale nechápu, proč do toho motáte,že je viníkem žena a manželka podnikatele k tomu.Už jen chybí výzva k lynčování a konstatování,že to udělala schválně,protože si jako zbohatlice chtěla zkusit někoho zabít.Nechci zde nikoho obhajovat,co se stalo je obrovské neštěstí.Ale nikdo z nás neví,jak by se zachoval a co by se mu honilo hlavou.Já osobně nevím jak bych jednala v šoku.Patrně bych vyběhla z auta a zmateně pobíhala a křičela, což by chlapečkovi taky nepomohlo.Také je otázka,kdo z nás umí poskytnout první pomoc.Připomínáte mi včerejší nechutnou reportáž na TV Nova.Výrok nešťastného tatínka,že jí uřeže hlavu, zrovna ventilovat do TV nemuseli.

4 3
možnosti
Foto

ale ona arogance a totální sobectví je u těchto lidí ne úplně vzácná......a omluvit, že někdo ujel od nehody se prostě nedá....to neokecáte. Kdo "podlehne zmatku" ...nebo jak zní podobné výmluvy, patří do kriminálu. Rv

6 0
možnosti
Foto

Paní autorko, souhlasím s vaším rozhočením nad činem oné řidičky. Jen nechápu, proč poukazujete na to, že je to žena. To snad znamená, že u žen se očekává nějaká vyšší morálka než u mužů? A vaše poznámka o tom, že je to manželka podnikatele celý váš oprávněně rozhořčený článek shazuje na úroveň primitivních levicových diskutérů. Ono to vždy závisí na osobnosti. Ať je to manželka podnikatele, nebo popeláře.

9 3
možnosti
PB

Poukazuji na to, že je to žena, protože na to koukám právě ze svého pohledu ženy. Jak sám víte, je spousta případů v poslední době, kdy od nehody ujel řidič, známe dokonce i případ vysokého městského úředníka, který ujel. Abych pravdu řekla, tak o ženě, která srazila dítě a ještě ujela - to slyším vážně prvně. Proto jsem se nad tím pozastavila. Také jezdím silným vozem, jsem dokonce v jejím věku, a můj manžel podniká. Mě její sociální skupina či vůz nemůže vadit. Naopak, stydím se, že tohle udělal někdo podobný jako já! Ten cynismus v její výpovědi, že myslela, že nabrala "jen" psa! Ten výsměch, to zlo, její útěk od nehody dítěte - to vše se mě dotklo jako čověka. Věřte, nesouvisí to s morálkou mužů, mohu psát pocity pouze ze své pozice ženy a mámy.

Poznámka o manželce podnikatele rozhodně nesouvisí s levicovými diskutéry :-)  Jen bohužel vím, že právě některé ženy si zvykly, že manžel vše zařídí. Nechtěla jsem tím schazovat vážnost článku, ani jiné podnikající ženy. To mi věřte.

8 3
možnosti
Foto

I24v81a27n 91M76a93r55e76k

14. 11. 2012 7:19

Nepochybuji o tom že dotyčná "paní" už má k dispozici renomovaného právníka a záhy se dozvíme že podali žalobu na rodiče nebohého malého chlapce pro zanedbávání jeho výchovy ,možnou alternativou je i jejich žádost o úhradu škody na vozidle a odškodnění za psychickou újmu. Kolik je to roků když podobný týpek srazil autem chlapce kterého pohodil v lese a jaký byl pro něj trest ? ? ? Rv Rv Rv

4 5
možnosti
Foto

Není to jen v tom silném či luxusním voze, "medvědu" či "bavoráku". Je to spíš o osobnosti. I s velkým a silným vozem lze jezdit ohleduplně. A k tomu jeden postřeh, který sem patří jen okrajově. Ale patří. 

Často pozoruji řidiče, kteří za volantem intenzivně telefonují a přitom sedí ve velkém, moderním a patrně dosti drahém voze. V žádné "šunce". Takže by těch pár tisíc na handsfree sadu měli mít. Ale upřímně řečeno, intenzivní a náročný telefonát rozptýlí pozornost řidiče mnohdy více než alkohol. A klidně to může být i telefonát přes handsfree.

A rozptýlený řidič chybuje, to vím z vlastní zkušenosti, i když jsem tu chybu vždy stačil naštěstí zkorigovat. 

Ona paní chybu zkorigovat nestačila a zbaběle od nehody ujela.  A tady si přihřeji svoji polívčičku, svůj evergreen. Ano, toto je silniční pirátství v pravém slova smyslu a nikoli nějaké Trpišovského šaškárny, které se sice dostanou na titulní stránky zpráv, ale jiný než optický (vypadají strašně, neznamenají skoro nic) význam nemají.

4 4
možnosti
PB

Sama mám silný vůz a je opravdu na každém, jak s ním jezdí. Článkem jsem chtěla vyjádřit svoje pocity a pohoršení, a hlavně stud za takovou ženu mezi námi, protože ona stud evidentně nemá! Poté, co našli vůz, museli hledat ještě déle ji a pak se vymlouvala na to, že srazila jen psa! A tvrdí to stále. Na předním skle snad mohla rozeznat člověka od psa! Místo pomoci hyenismus. Netuším, zda paní pachatelka má děti, ale snad radši ani ne !

5 1
možnosti
PS

P15a16v45e80l 26S92y65c61h45a

14. 11. 2012 5:01

Je to tragedie a nemělo se to stát. Ale v souladu s předchozím příspěvkem... Jsou situace ve kterých začneme fungovat 'jinak'. Naše reakce jsou pak řízeny uplně jiným systémem. Proto, o takových situacích říkám... Nikdy nemůžu říct jak bych se zachoval, dokud se v té situaci nevyskytnu...můžu si jen myslet jak bych si přál, abych se zachoval...

Pak si ještě nejsem jistý tím, že děláte rozdíl mezi mužem a ženou... 

Každopádně, škoda lidského života.

7 2
možnosti
Foto

Stalo se mi v mládí, že mému kamarádovi, se kterým jsem "vyráběl" travexové "bomby", jedna bouchla v ruce. 3 m ode mne. Strašná rána a pohled na roztřepenou dlaň a moje první panická reakce byla prchnout. Teprve když jsem byl na schodech, jsem si uvědomil co dělám a doběhnul jsem do mateřské školky k telefonu, abych zavolal pro pomoc. Usuzuji, že mou přirozenou reakce bylo prchnout a teprve rozum mne přinutil k solidárnosti. Třeba to ta žena měla podobně, jenomže když přišel ke slovu rozum, už byla kilometry daleko.

4 0
možnosti
Foto

základní pud je také zaútočit....přesto útočníka nic neomlouvá. Naštěstí.;-)

6 2
možnosti