Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Fischer se diví - jeho tým nesouhlasí s podporou Zemana

Poradci pana Fischera se vzepřeli jeho rozhodnutí podpořit Miloše Zemana - a on se velmi diví - co pan Fischer čekal? Uznejme, že pro jeho poradní volební tým to musel být pořádný šok. Poté, co pomáhali od léta při nákladné a finančně náročné kampani proti Zemanovi, se jim pan Fischer v podstatě morálně vysmál, když se postavil najednou na stranu Miloše Zemana.

Volební tým a poradci Jana Fischera jsou v rozpacích. Doktor Martin Stránský tisku sdělil: „Kampaň Jana Fischera byla vedena se Zemanem jako jeho hlavním odpůrcem. Myslím, že z jeho strany to nebyl nejšťastnější krok, není konzistentní s kampaní, kterou vedl."

Na základě toho svolalo 15 členů jeho poradního volebního týmu (právníci, umělci, lékaři a politici) schůzku a vydali prohlášení,  ve kterém jasně podpořili pana Schwarzenberga: „Podporujeme jednoznačně Karla Schwarzenberga na funkci prezidenta České republiky a vyzýváme všechny voliče, aby v druhém kole neopomenuli volit,“ uvedlo čtrnáct z patnácti Fischerových poradců v prohlášení. Jediný člen týmu se s prohlášením neztotožnil, jinak všichni podpořili pana Schwarzenberga.

A voliči jsou zřejmě také v rozpacích - co si máme myslet o tom velkém předvolebním duelu Zeman versus Fischer? Mediální kampaň, která nám všem dopředu dávala jasně najevo, že druhé kolo bude o těchto dvou pánech. Boj mezi dvěma nezávislými kandidáty, oba však spojeni jistou shovívavostí ke KSČM - pan Fischer u nich kdysi byl a pan Zeman je nyní v prosinci coby stranu žádal o podporu ve volbách. Tito dva pánové mají nakonec hodně společného, že? Jak jinak si vysvětlit, že nyní pan Fischer ve druhém kole podporuje toho zarytého protivníka z kola prvního - a najednou kritizuje člověka, o kterém původně hovořil, že je pro něj přiajetelný? Přesněji řečeno Schwarzenberg a Roithová pro něj byli přijatelní. Ovšem to bylo na začátku ledna - teď je vše jinak!

Nejzábavnější na tom je, že po svém zklamání z výsledků prvního kola Jan Fischer napínal občany svým tvrzením, že než se vyjádří, komu dá svůj hlas, tak si vezme dovolenou. No pokud toto je výsledkem dvoutýdenní dovolené, tak doufáme, že si pan Fischer alespoň odpočinul fyzicky, když už ne duševně, že?

A o samotném panu Fischerovi to vypovídá naprostou nestabilnost názorů a politických postojů, protože ještě začátkem ledna, před prvním kolem voleb Jan Fischer tvrdil, že je mu bližší Karel Schwarzenberg, protože by Zeman rozděloval společnost. Pan Fischer má zřejmě pocit, že společnost je rozdělena ještě stále málo a přidal svou kapku oleje do ohně.

Poradci s jiným názorem, než ten, komu pomáhali, jsou názornou ukázkou kampaně, která byla vedena spíše na zakázku, než jako seskupení lidí se stejným názorem a společenským zájmem. Buďme rádi, že tento člověk se na Hrad nedostal...

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavla Brychtová | úterý 22.1.2013 14:23 | karma článku: 29,59 | přečteno: 1450x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Vyhraje Lukáš Pavlásek StarDance 2015?

Přiznejme si na rovinu, že stát se to může. Sázkové kanceláře prodělaly už hodně peněz na sázkách o jeho vypadnutí. Navzdory předpokladům Pavlásek jde stále do dalších kol a blíží se k finále. Proč vyhrává jeho "šlapání zelí"?

6.12.2015 v 8:40 | Karma: 47,47 | Přečteno: 35455x | Společnost

Pavla Brychtová

Česká republika má přispět 700 milionů Kč Turecku na řešení uprchlické krize EU

Tato částka má být součástí balíčku, který dostane Turecko za pomoc EU s imigrační problematikou. Premiér Sobotka označil dohodu za jeden z letošních nejvýznamnějších kroků k řešení uprchlické krize.

30.11.2015 v 4:19 | Karma: 37,74 | Přečteno: 1585x | Společnost

Pavla Brychtová

Jak dlouho bude Evropa shovívavá k násilí?

R.I.P. Paris... Jsem hodně zhnusená.... Když násilná smrt někoho přepadne při zábavě s těmi nejbližšími, tak je to naprosto chladnokrevný způsob, jak zbývající živé vyděsit. Cílem je získání respektu - ale způsobem zastrašování!

14.11.2015 v 7:10 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1327x | Společnost

Pavla Brychtová

65 milionů Kč - cena za chystaný zákon o trvalém pobytu!

Ministerstvo vnitra ČR připravuje zákon, který má nařídit občanům, aby hlásili svůj nový trvalý pobyt do 15 dnů po přestěhování. Navíc chalupáři mají opět vystát fronty na úřadech a nahlásit si přechodný pobyt, který byl v minulosti zrušen. A předpokládaná cena související se zavedením zákona o trvalém pobytu? 65 000 000 Kč - tato částka je již zveřejněna, přičemž největší položku zahrnuje změna počítačové evidence obyvatel. Jakoby nestačily elektronické pokladny, musí se nakoupit a draze provozovat i nový systém na evidenci obyvatel.

18.4.2015 v 8:04 | Karma: 43,67 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Byznys nebo ochrana dětí? Norsko ročně odebere 12 tisíc dětí - hlavně cizincům!

Odebírání dětí bez soudu a snaha umístit děti cizinců do norských rodin - to vše již je delší dobu pod palbou kritiků okolních zemí a již roku 2007 Štrasburský soud pro lidská práva označil jednání Norských sociálních úřadů jako protiprávní a zkritizoval jednání norských soudů. Nyní je rok 2015 a situace s častým odebíraných dětí neustává. Norský právník Marius Reikeras, který podává opět stížnost Štrasburskému soudu, uvedl, že počet odebraných dětí v Norsku je ročně kolem 12 tisíc. Co je příčinou? Přísné posuzování výchovy cizinců, nebo snaha uspokojit norské pěstounské rodiny?

14.4.2015 v 7:40 | Karma: 40,63 | Přečteno: 5205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

Už žádné pálení triček. V Evropě se těch nenošených vyhodí až 32 milionů

11. května 2024  16:22

Neprodaná zcela nová trička nebo mikiny často končí na skládkách. Výrobce uložení na skládce vyjde...

Rusko je ničivá síla, nespokojí se jen s částí Ukrajiny, myslí si Pavel

11. května 2024  16:15

Rusko nám bude škodit a nespokojí se s tím, že získá jen část Ukrajiny, je přesvědčen český...

KOMENTÁŘ: Evropa udělala osudovou chybu. Migrace je druh nevojenské expanze

11. května 2024

Premium Věcně nesmyslnou teorií multikulturalismu Evropa rozpoutala migrační vlnu, která starý kontinent...

Polsko tíží migrační tlak z Běloruska. Na hranici si vybuduje opevnění

11. května 2024  14:39

Polsko vybuduje opevnění na své hranici s Běloruskem, aby čelilo migračnímu tlaku, který podle něj...

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik