Fischer se diví - jeho tým nesouhlasí s podporou Zemana

Poradci pana Fischera se vzepřeli jeho rozhodnutí podpořit Miloše Zemana - a on se velmi diví - co pan Fischer čekal? Uznejme, že pro jeho poradní volební tým to musel být pořádný šok. Poté, co pomáhali od léta při nákladné a finančně náročné kampani proti Zemanovi, se jim pan Fischer v podstatě morálně vysmál, když se postavil najednou na stranu Miloše Zemana.

Volební tým a poradci Jana Fischera jsou v rozpacích. Doktor Martin Stránský tisku sdělil: „Kampaň Jana Fischera byla vedena se Zemanem jako jeho hlavním odpůrcem. Myslím, že z jeho strany to nebyl nejšťastnější krok, není konzistentní s kampaní, kterou vedl."

Na základě toho svolalo 15 členů jeho poradního volebního týmu (právníci, umělci, lékaři a politici) schůzku a vydali prohlášení,  ve kterém jasně podpořili pana Schwarzenberga: „Podporujeme jednoznačně Karla Schwarzenberga na funkci prezidenta České republiky a vyzýváme všechny voliče, aby v druhém kole neopomenuli volit,“ uvedlo čtrnáct z patnácti Fischerových poradců v prohlášení. Jediný člen týmu se s prohlášením neztotožnil, jinak všichni podpořili pana Schwarzenberga.

A voliči jsou zřejmě také v rozpacích - co si máme myslet o tom velkém předvolebním duelu Zeman versus Fischer? Mediální kampaň, která nám všem dopředu dávala jasně najevo, že druhé kolo bude o těchto dvou pánech. Boj mezi dvěma nezávislými kandidáty, oba však spojeni jistou shovívavostí ke KSČM - pan Fischer u nich kdysi byl a pan Zeman je nyní v prosinci coby stranu žádal o podporu ve volbách. Tito dva pánové mají nakonec hodně společného, že? Jak jinak si vysvětlit, že nyní pan Fischer ve druhém kole podporuje toho zarytého protivníka z kola prvního - a najednou kritizuje člověka, o kterém původně hovořil, že je pro něj přiajetelný? Přesněji řečeno Schwarzenberg a Roithová pro něj byli přijatelní. Ovšem to bylo na začátku ledna - teď je vše jinak!

Nejzábavnější na tom je, že po svém zklamání z výsledků prvního kola Jan Fischer napínal občany svým tvrzením, že než se vyjádří, komu dá svůj hlas, tak si vezme dovolenou. No pokud toto je výsledkem dvoutýdenní dovolené, tak doufáme, že si pan Fischer alespoň odpočinul fyzicky, když už ne duševně, že?

A o samotném panu Fischerovi to vypovídá naprostou nestabilnost názorů a politických postojů, protože ještě začátkem ledna, před prvním kolem voleb Jan Fischer tvrdil, že je mu bližší Karel Schwarzenberg, protože by Zeman rozděloval společnost. Pan Fischer má zřejmě pocit, že společnost je rozdělena ještě stále málo a přidal svou kapku oleje do ohně.

Poradci s jiným názorem, než ten, komu pomáhali, jsou názornou ukázkou kampaně, která byla vedena spíše na zakázku, než jako seskupení lidí se stejným názorem a společenským zájmem. Buďme rádi, že tento člověk se na Hrad nedostal...

 

 

Autor: Pavla Brychtová | úterý 22.1.2013 14:23 | karma článku: 29,59 | přečteno: 1450x