Královéhradecké škobrtání- část druhá - výstavba krásy nebo další ohyzdnosti?

Sám nevím.  Původní místo pamatuji ještě jako autobusové nádraží. Ne, nebylo krásné. Ale..........  

„Hradec Králové se dlouhodobě umisťuje na předních místech žebříčků měst, kde by Češi chtěli nejraději žít. S tím souvisí i kvalitní infrastruktura, k jejímuž rozšíření bychom chtěli přispět. Těší nás proto, že náš první projekt Auparku v České republice bude postaven právě v tomto městě,“ říká ředitelka HB Reavis Olga Humlová. Čerpáno zde: http://www.buildingnews.cz/regiony/hb-reavis-postavi-v-hradci-kralove-obchodni-centrum-aupark.html 

Pamatuji si autobusové nádraží tvořené betonovými panely a plechovými čekárnami. Okraj celého nádraží byl propojen podivným drátem s umístěnými tabulkami jednotlivých směrů jízd.
Každodenní návraty ze školy právě z tohoto místa rozjezdů do rodných domovů. Doba, kdy jsem zažil dojíždění autobusem Karosa ŠL 11, který byl nahrazen novinkou Karosa B 732.
Autobusové nádraží, které v podstatě sloužilo až do roku 2008, respektive do vybudování a otevření nového terminálu hromadné dopravy.
Osud toho starého se pak změnil na prostor bezplatného parkování vozidel, což bylo využíváno nejen občany, kteří do Hradce Králové dojíždějí za prací, ale také pro ty, kteří k dalšímu cestováními následně využívali vlakové spojení.
Místo křížení ulic Gočárovi třídy, ulice Puškinovi a Habrmanovi, mnohým známé spíše pod názvem U Koruny.
Jenže v loňském roce bylo schváleno, že toto místo bude využito k výstavbě obchodního centra Auparku, které má nabídnou 20 000m2 pronajímatelných ploch a 1200 parkovacích stání.
Projekt a výstavba prováděná dle všech dostupných zpráv, pod přísným dozorem hlavního architekta města Hradce Králové.
Možná jsem jen v těchto věcech skeptický, ale opravdu potřebujeme další byť by vzhlednou krabici a k tomu ještě uprostřed města?
Kolik vlastně obchodních domů je na území města Hradec Králové?
Co bude s těmi všemi krámečky lemující sousední ulice a uličky?
Kde koupím v Hradci Králové nejlepší pečivo?
Kde koupím dobré maso a uzeninu?

Vím, že pokrok nezastavím a také vím, že je nedostatek třeba právě parkovacích míst, i když parkovací domy zejí prázdnotou a obyvatelé sídlišť nemají kde zaparkovat u svých domů, díky nájezdům mimo hradeckých řidičů.

Třeba bude vše dobré a krásné, jen já jsem poněkud skeptický….

A také vím, že na tom nic nezměním, protože těžké stroje již vykousaly díru do země a všemu dominují zábrany a oplocení…….

Více informací naleznete zde :
 http://hkhit.org/Reportaze/Hradec-Kralove/Vystavba-obchodniho-centra-Aupark-byla-zahajena.aspx

http://hradec.idnes.cz/stavba-obchodniho-centra-aupark-koruna-hradec-kralove-pf6-/hradec-zpravy.aspx?c=A141105_2113340_hradec-zpravy_kvi

Autor: Pavel Vrba | čtvrtek 23.4.2015 13:56 | karma článku: 14,37 | přečteno: 573x
  • Další články autora

Pavel Vrba

Moji milí bakaláři,

12.2.2024 v 19:00 | Karma: 17,03

Pavel Vrba

Zima není vůbec nudná, naopak

25.1.2024 v 14:00 | Karma: 14,30