Vláda zase upřednostnila uprchlíky před našimi lidmi

V pátek 29. ledna se v médiích objevila zpráva, že vláda připravuje výuku češtiny, seznamování s kulturou a demokracií pro uprchlíky, kteří přijdou do České republiky.

Je to další políček do tváře českého národa.

Copak nemáme dost vlastních lidí, kteří by potřebovali výuku češtiny a seznámení s kulturou a demokracií?

Sekce komentářů snad všech českých internetových novin od Novinek po iDnes, stovky facebookových skupin a stránek jsou jasnou ilustrací, kolik našich lidí je v tomto směru potřebných.

Tito lidé tvoří celá hnutí i politické strany, například IVČRN.

Zatímco dříve byli tito lidé atomizováni a přehlíženi, díky sociálním sítím (a zejména facebooku) se poprvé v moderních českých dějinách dali dohromady a scházejí se společně na náměstích se všemi potřebnými proprietami šibenicí počínaje.

Na této voličské základně vzniklo i několik stran, nejúspěšnější z nich je Okamurova SPD. Byl to právě Tomio Okamura, který ve facebooku našel svoji historickou příležitost najít dosud nereprezentovanou skupinu lidí a postavit se jí do čela.

Jeho přístup k politice je vskutku novátorský - formulovat politický program na základě komentářů na novinkách a na facebooku vyžaduje opravdové politické mistrovství sui generis (svého druhu).

Všichni tito lidé by měli být zase o něco více rozhořčeni. Vláda připravuje pro uprchlíky něco, co se právě jim tak zoufale nedostává.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Šanda | neděle 31.1.2016 11:59 | karma článku: 30,73 | přečteno: 1664x