Hackerské útoky neonacistů ukazují, že Sobotka stojí na správné straně barikády

Už nějakou dobu se diskutuje o e-mailech, které zveřejňují neonacisté, kterým se podařilo vniknout do soukromé emailové schránky premiéra Sobotky.

Pomineme-li prozatím obsah mailů i skutečnost, že některé zveřejněné e-maily byly i podle odborníků podvrhy, je tu jedna naprosto zásadní otázka: Proč si neonacisté zvolili premiéra jako terč svých hackerských útoků?

Sotva to bylo proto, že by premiér měl méně zabezpečenou emailovou schránku než všichni ostatní poliítici. Je až k neuvěření vycházet z předpokladu, že nikdo z vrcholných politiků nemá soukromou emailovou schránku na seznamu či jiném podobném serveru.

Neonacisté si nezvolili jako svůj terč ani nikoho z představitelů ODS či TOP 09, nevnikli do emailové schránky Tomia Okamury, Marka Černocha, ani Andreje Babiše. Vybrali si Bohuslava Sobotku.

Je jasné, že právě Bohuslav Sobotka je neonacistům trnem v oku, a to nikoliv bezdůvodně. Reprezentuje totiž mnohé, co neonacisté nenávidí.

Neonacisté chtějí vytvořit společnost postavenou na strachu, na nadřazenosti jedněch nad druhými, na silném vůdci, jehož vůli a pocity bude národ, z něhož bude velká část lidí vyřazena, následovat, na přesně a rigidně rozdělených společenských rolích, společnost založenou na nulové sociální mobilitě, kde každý člověk povinně zůstane v té samé sociální vrstvě, do které se narodil, kde role ženy bude omezena na "děti, kuchyň, kostel."

Bohuslav Sobotka přes svojí obtížnou pozici v koalici s pravicovými stranami usiluje o pravý opak a v rámci možností posouvá naši společnost dopředu.

A to nemohou neonacisté vystát. A ti, kdo jim za jejich hackerské útoky tleskají, by měli vzít rozum do hrsti a uvědomit si komu a za co tleskají.

Autor: Pavel Šanda | neděle 24.1.2016 14:36 | karma článku: 15,40 | přečteno: 908x