Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pět důvodů, proč budovat majetek

Narazil jsem u lidí, se kterými se v rámci své profese bavím o investování, na jednu zajímavou skutečnost. Mnozí lidé nevědí, proč by vlastně měli budovat majetek. Proč by měli uvažovat o tom, kam uloživé těžce vydělané peníze, aby také pracovaly. Proto využívají produkty se slovy "konzervativní", garantované", "zdarma", "dejte nám 500 a stát vám přidá 750". A ty jim přinášejí tak maximálně inflaci, ale ne více. Takže proč vlastně budovat majetek?

Dnes jsem se dozvěděl skutečnost, která mě opravdu nadzvedla. Myslel jsem si, že když si platím zdravotní pojištění, tak se nemusím starat o to, jestli za mě někdo zaplatí náklady na ošetření. Faktem je, že jsem a musím to zaťukat, zdravotní pojišťovnu moc nepotřeboval. Jinak to má ale moje spolupracovnice.
Její děda má nemoc zvanou esenciální třes. Do 65 let se nemoc léčí operací a ta je plně hrazena zdravotní pojišťovnou. Od 65 let je to ale už jinak. Dnes měl nastoupit na operaci a vrátil se zpět s tím, že mu ji zdravotní pojišťovna nezaplatí. A tečka. OPERACE STOJÍ MILION KORUN. Tato nemoc je velice nepříjemná. Celkem nic vám není, jen se prakticky nemůžete najíst a napít. Třes se omezuje po požití alkoholu, jen ten alkohol musíte dostat do úst. A stát se v 65 letech alkoholikem, to asi není tak úplně dobře. Takže zbývá drobnost. Sehnat milion korun. Už víte, proč si máte otevřít vlastní majetkový účet mimo Českou republiku a posílat si na něj peníze, které dlouhodobě nebudete potřebovat? Aby jste je měli!
Stejně to komentoval můj kamarád, když jsme mu s kolegyní pomáhali otevírat majetkový účet. Říkal jednoznačně. "Hele, já mám z basketu rozbitý kolena, ramena a kyčle. A přijde doba, kdy je budu potřebovat vyměnit. Přijdu k doktorovi a on mě řekne,
"Chcete ten normální kloub, který vydrží tři roky a pak se musí vyměnit nebo spíš ten lepší, který vám vydrží až do konce života?"
"No jasně, že ten lepší."
"Dobře, bude to stát 100.000Kč."
A teď si představte, že máte za své peníze koupený byt nebo dva nebo tři a ty vás živí tak, že z jejich nájemného si dorovnáváte měsíční příjem. Těch 100.000 Kč samozřejmě nemáte, protože zrovna minulý měsíc jste museli rekonstruovat kuchyni v jednom z bytů. Takže co uděláte? Prodáte byt. Ale za operaci je třeba zaplatit předem a vás noha už nesnesitelně bolí. Co řeknete realiťákovi, kterému zadáte prodej bytu?
"Koukejte to prodat co nejdřív. Potřebuju prachy."
Takže prodáváte pod tlakem a tudíž se ztrátou.
Už víte, proč mít vlastní majetkový účet, ze kterého si můžete kdykoli vyzvednout jakoukoli částku, kterou na něm máte?
To, že budete potřebovat peníze v důchodu na to, abyste si dorovnali příjem a nemuseli se sestěhovávat s několika dalšími důchodci do jednoho bytu, abyste utáhli provoz, to jsem už psal tolikrát, že to snad ani nebudu opakovat. Takže to je další věc, kvůli které je třeba si založit vlastní majetkový účet a odkládat si peníze.
Teď si představte, že je vám dejme tomu dvacet a v budoucnu si budete chtít koupit nebo postavit dům nebo byt na bydlení. Myslíte, že vám banka dá 100% hypotéku? Tak to asi těžko. Ta doba už je pryč. Je to pro banku příliš velké riziko. Počítejte spíš s tím, že dostanete 70% možná i míň. A kde seženete peníze na těch 30%? Máte nějaký jednodušší způsob, než si založit vlastní majetkový účet a našetřit si peníze na akontaci hypotéky? Sem s ním! Rád ho doporučím svým klientům.
Nebo si představte, že se Vám narodilo dítě. Jste šťastní a těšíte se, jak ho budete vychovávat. Přeji vám, ať se vám to povede. Uvědomte si jen jediné. Vaše dítě bude jednou chtít chodit na střední a třeba i vysokou školu. Již dnes stojí rok vysoké školy 120-150 tisíc korun. Pětileté inženýrské studium tak vyjde na 600.000Kč. A to počítám jen přímé náklady. To, že vám děťátko přijede na víkend domů, sní ledničku v pátek, v sobotu a v neděli si ještě odveze proviant na půlku týdne, to nepočítám. No a víte kolik budete mít na účtu, když mu každý měsíc po dobu 18 let odložíte 1000Kč do fondu, který bude pracovat s průměrným 9% zhodnocením? Budete tam mít 540.000Kč. Pokud budete chtít platit dítěti vysokou 5 let, budete mu moci vyplácet 11.133Kč každý měsíc. Kolik mu pak dáte navíc, to bude jen na Vás. Už víte, jak zajistit svému dítěti peníze na vysokou školu za 1000Kč měsíčně? A jestli máte někde stavebko, které jen tak leží, tak na stejnou rentu vám stačí jednorázový vklad 120.000Kč.

No a poslední možnost? Co myslíte, co je levnější? Platit drahé pojištění a nemít z toho nic než možnost, že ve chvíli, kdy se stane něco, co by se dalo vykládat jako pojistná událost, máte tak 50% šanci, že vám pojišťovna něco zaplatí, nebo si investovat na vlastní majetkový účet a ve chvíli, kdy se něco stane a vy budete potřebovat peníze, tak si je vyzvednete ze svého majetkového účtu? Zamyslete se prosím nad logikou této volby. To je totiž rozdíl mezi tím, jak přemýšlejí chudí a jak přemýšlejí bohatí lidé. Do které skupiny chcete, ne patříte, ale chcete, opravdu chcete patřit vy?
Jestli sázíte víc na pomoc zdravotních pojišťoven, státu nebo si myslíte, že to nějak dopadne a že máte majetek a zdraví dobře pojištěno, pak vám přeji, aby vám to všechno vyšlo.
Pokud se ale chcete zachovat jako Američané, Australané, Švýcaři a další pokrokově uvažující lidé této Země, pak si založte vlastní majetkový depozitní účet a začněte si na něj posílat peníze.
Další informační zdroje jsou :
Můj e-book, který je podle slov jeho čtenářů docela čtivý (jeden z nich ho přečetl v tahu) a který vám poskytne odpovědi na spoustu otázek, které budete mít.
Naše investiční konference, kde dostanete ty nejzákladnější informace o tom, jak správně investovat a jak začít budovat majetek.
Umíte si představit, jakým způsobem bude postaráno o Vaše peníze, %%OsJménem%%, když se dostanete na roveň institucionálním investorům a do produktů, do kterých je možný vstup jen s několika miliony nebo desítkami milionů USD? Zjistěte to.
Váš Pavel Rudolf

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Rudolf | úterý 4.6.2013 8:00 | karma článku: 12,85 | přečteno: 1836x
  • Další články autora

Pavel Rudolf

O důchodech - Máte slovo s Michaelou Jílkovou

Zúčastnil jsem se ve čtvrtek 21.2. debaty v České televizi v pořadu Michaely Jílkové Máte slovo. Debatovali tam pánové, u kterých by člověk předpokládal určité vědomosti, ale nakonec jsme s panem Kohoutem bojovali nejspíš zbytečně

25.2.2019 v 9:10 | Karma: 0 | Přečteno: 313x | Diskuse| Ekonomika

Pavel Rudolf

Bitcoin aneb komu zvoní hrana?

Všichni mluví o Bitcoinu. Já jsem několikrát upozorňoval na to, že to je čirá spekulace a že Bitcoin nemá hodnotu ani té cibulky tulipánu, která se podobně prodávala v letech 1636-7. Je to něco, co není. Shluk jedniček a nul.

12.2.2018 v 9:17 | Karma: 10,86 | Přečteno: 459x | Diskuse| Ekonomika

Pavel Rudolf

Bitcoin, co s tím?

Na pořadu dne jsou investice do Bicoinu a jiných kryptoměn. Jedni těmto měnám věští zářnou budoucnost, jedni je zatracují. Faktem je, že se s nimi teď čile obchoduje a že se i těží. Těží se? Jak je to možné? ...

17.7.2017 v 9:20 | Karma: 9,36 | Přečteno: 1042x | Diskuse| Ekonomika

Pavel Rudolf

Chvála pravidelnosti

Ozývá se, že penzijní fondy zase nepřekonaly ani inflaci. Na druhou stranu stát přidává 230 korun ke každé tisícikoruně a to je prý zisk 23%. Zajímalo by mě, kdy už konečně lidé začnou chápat, že státní příspěvek je jen o ...

25.5.2017 v 12:30 | Karma: 9,54 | Přečteno: 814x | Diskuse| Ekonomika

Pavel Rudolf

Tabletka proti strachu

Strach a chamtivost jsou dvě emoce, které hýbou světovými kapitálovými trhy. A brání mnoha lidem v jinak prospěšném investování. Protože hned po podpoře vaší firmy můžete podpořit firmu někoho jiného. Samozřejmě dobře vybranou. A

2.5.2017 v 8:50 | Karma: 12,12 | Přečteno: 670x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Ukrajinská artilerie končí hladovku. Munice dorazila, přiznávají Rusové

21. května 2024

Premium Uprostřed samých špatných zpráv z fronty jedna trochu lepší: ukrajinská armáda podle všeho dostala...

Krásná kněžna Zaháňská ovlivňovala politiku Evropy. Skrze pletky, ví Vševěd

21. května 2024

Premium Ze školy o ní obvykle víme jen to, že pronesla větu „Šťastná to žena!“ a že šlo o majitelku...

Odpověď „západním štváčům“. Rusko se pustilo do taktického jaderného cvičení

21. května 2024  19:31

Ruská armáda zahájila první fázi manévrů, které zahrnují nácvik přípravy a použití taktických...

Dle gest jsme srovnali, hlásil Havlíček. Poslanci při jednání hlásili skóre hokeje

21. května 2024  19:30

Poslanci stihli během úterní rozpravy nad novelou zákona proti praní špinavých peněz informovat od...

Vyhrajte super-prémiové pokračovací mléko BEBA SUPREMEpro 2
Vyhrajte super-prémiové pokračovací mléko BEBA SUPREMEpro 2

Rádi byste vyzkoušeli nejdokonalejší recepturu pokračovacího kojeneckého mléka BEBA? Zapojte se do soutěže a vyhrajte hned 2 balení mléčné výživy...

  • Počet článků 141
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1153x
Když jsem se tak zamýšlel, co v životě dělat, aby "po mě něco zbylo", zjistil jsem, že nejlíp mi jde pomáhat. Sbírám tedy informace, které nejsou tak úplně běžně na trhu a pomáhám jimi lidem, kteří je dokážou zpracovat a kterým pomohou prožít život lépe, radostněji a ve větším klidu.