Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

75.000 lidí

A dost. To je pořád řečí okolo penzijních reforem, nikdo nic pořádně neví a když ví, je to špatně. Chodíme okolo horké kaše a pořád to nechce vychladnout. Snem každého Čecha (a Moravana) je mít dva byty na pronájem a z toho pronájmu si dorovnávat důchod od státu. Ale kdyby se to povedlo, kdo bude v těch bytech k pronájmu bydlet? Když jsou dnes hypotéky tak nízko, že si každý chce raději koupit byt vlastní. A tak jsem se rozhodl udělat ♣ dotazníkovou akci ♥.

Skončil nábor do II.pilíře důchodové reformy a je čas na rekapitulaci. Do II.pilíře nastoupilo za stávajících podmínek necelých 75.000 lidí a z toho zhruba 40% pod hranicí 35 let. No a co ti ostatní? Z čeho oni budou v důchodu žít? Pokud se podíváme na základní princip II. pilíře, je to investice do otevřených podílových fondů. Proč se náš stát rozhodl právě pro tento způsob zhodnocování peněz pro své občany? Protože to je to nejvýnosnější, co zatím kdy bylo. Tedy kromě vlastního podnikání, ale na to málokdo má jak psychycky, tak finančně. A i podnikatelé si dělají mimo svůj byznys "rezervní hromádku", na kterou mohou sáhnout v případě nutnosti a ukládají si tam 10% svých příjmů jak firemních, tak osobních. Tedy to dělají chytří a bohatí podnikatelé. Pak jsou tady ostatní lidé, kteří si spoří v investičním životním pojištění, stavebním spoření nebo penzijním připojištění starého a nového typu. Zkuste se rozhlédnout kolem sebe. Kolik bohatých lidí okolo vás je? Na dohled asi žádný, že. A přitom všichni mají výše uvedené. Nebo alespoň většina. Když tedy nebohatnou, proč tam pořád dávají peníze?Protože jim stát slíbil příspěvek. Tu jim přidá nějaký peníz, tam jim odpustí něco na daních a hlavně je důležité, aby vše bylo garantované a ideálně konzervativní. Zhodnocení okolo 2% p.a (ročně), inflaci máme okolo 3% ročně, takže jsme garantovaně a konzervativně na nule nebo v garantovaném mínusu. Kdo to má jinak, napište mi. Budete světlá vyjímka.No a jak to tedy budete řešit se svým důchodem Vy?

--------------------------------------

Kam chcete patřit?
Šance, že budete mít důchod a ne chudinskou dávku se snižuje se vzrůstajícím počtem let, které Vám do důchodu ještě zbývají. Proto je pro Vás důležité si tuto otázku pokládat a hledat na ni odpověď.
Abych se vrátil ke II.pilíři. Princip je dobře, ale vše ostatní je špatně. Místo svobody je tu závislost, místo našetřených peněz sliby. Proto asi dochází k tomu, že se bude II.pilíř upravovat a upravovoat, až ho po nástupu do vlády sociální demokracie úplně zruší nebo maximálně omezí. A jsme tm, kde jsme byli.

A teď si představte, že existují systémy, které jsou postaveny na svobodném rozhodnutí občana, jak naloží se svými penězi a kam si je uloží. Stát mu nic negarantuje a nic mu negarantují ani poskytovatelé produktů a přesto do toho ti lidé jdou. Protože mají dlouholetou dobrou zkušenost. To je to, co nám tady chybí. Dlouholetá dobrá zkušenost s nějakým produktem.
Ale existuje. Ví to Američané, Francouzi, Švýcaři a Australané a ví to i všichni ostatní, kteří mohou čerpat z historických zkušeností a které to naučili jejich rodiče. Jsou to přímé investice do otevřených podílových fondů. Ale fondů světového formátu a zaměření, které řídí úspěšní investoři nebo investiční skupiny a které jsou kvalitně vedené a dobře hlídané.
Jednoduše si představte, že když vám půjde elektrika, plyn, poteče voda, budou odtékat kanály, pojede vám auto nebo autobus, v práci vám poběží počítač a bude tisknout tiskárna, na oběd si budete moci skočit vedle do restaurace, odpoledne půjdete nakupovat nebo do kina, večer kouknete na televizi a mezitím v rámci celého dne vyřídíte několik hovorů mobilním telefonem, tak z toho všeho budou mít ti, co investují do otevřených podílových fondů, peníze. No a je jen na Vás, jestli je budete mít také.
Jen pro pořádek. Řekl Vám Váš finanční poradce, že nejstarší z otevřených podílových fondů Pioneer vydělal od svého založení v roce 1885 milion procent (1.000.000%) zhodnocení? Neřekl? Uvažujte o změně.
Já jsem investiční poradce a radím lidem, kam umístit své investice, aby měli to, o čem jsem psal v předešlých odstavcích. Zhodnocení okolo 4% ročně mě z dlouhodobého hlediska nezajímá. A to není vše. Existují další možnosti investic do uzavřených fondů, Zlaté účty, kde opravdu máte fyzické zlto, pokud Vás zlato oslovilo a rádi byste do něj investovali a pro bohatší klientelu jsou privátní správci aktiv, kteří vytváří produkty a nabízí je bankám (ne obráceně). Jsou to všechno možnosti, které normálně na trhu nejsou k mání a nedozvíte se o nich. Ale vy teď víte, že existují.
Potřebujete :
Vlastní majetkový účet přímo u zvolené fondové společnosti, to je důležité. Moje peníze si na cizí účet ukládat nebudu.
Zhodnocení mezi 8-12% ročně (v dlouhodobém průměru).
Dostat se ke špičkovým investičním možnostem, kam se dostanou jen institucionální (firemní) investoři s mnoha miliony euro.
Začít.
Ale hlavně. Svobodně se rozhodnete, kdy pošlete peníze a kolik, kdykoli si můžete peníze vybrat, kdykoli si přidat a podle libosti přesouvat mezi fondy. Nebo je necháte jen pracovat. Obě možnosti jsou správně. A co je nejlepší, na účet a Vaše peníze Vám nemůže stát. Jsou to Vaše peníze - Váš majetek. Navíc plně děditelný a převoditelný.
Takže špičkové investiční možnosti, vlastní účet a dobré zhodnocení pro Váš majetek.
Jaké by to bylo, být bohatý? Hezké, ale musíte pro to něco udělat.
Chtěl bych Vás o něco poprosit. Děláme výzkum, zaměřený na zjišťování potřeb budoucích důchodců. Velice byste mi pomohli vyplněním dotazníku, který k tomuto účelu používáme. Po vyplnění dotazníku mám pro Vás bonus zdarma, který si doufám užijeme.

Dotazník

Váš Pavel Rudolf

 

PS : Zajímá Vás problematika investic? Zkuste http://www.jakbytbohaty.cz. Těch pár informací zdarma vás nezabije.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Rudolf | úterý 16.7.2013 8:00 | karma článku: 6,54 | přečteno: 741x
  • Další články autora

Pavel Rudolf

O důchodech - Máte slovo s Michaelou Jílkovou

Zúčastnil jsem se ve čtvrtek 21.2. debaty v České televizi v pořadu Michaely Jílkové Máte slovo. Debatovali tam pánové, u kterých by člověk předpokládal určité vědomosti, ale nakonec jsme s panem Kohoutem bojovali nejspíš zbytečně

25.2.2019 v 9:10 | Karma: 0 | Přečteno: 313x | Diskuse| Ekonomika

Pavel Rudolf

Bitcoin aneb komu zvoní hrana?

Všichni mluví o Bitcoinu. Já jsem několikrát upozorňoval na to, že to je čirá spekulace a že Bitcoin nemá hodnotu ani té cibulky tulipánu, která se podobně prodávala v letech 1636-7. Je to něco, co není. Shluk jedniček a nul.

12.2.2018 v 9:17 | Karma: 10,86 | Přečteno: 459x | Diskuse| Ekonomika

Pavel Rudolf

Bitcoin, co s tím?

Na pořadu dne jsou investice do Bicoinu a jiných kryptoměn. Jedni těmto měnám věští zářnou budoucnost, jedni je zatracují. Faktem je, že se s nimi teď čile obchoduje a že se i těží. Těží se? Jak je to možné? ...

17.7.2017 v 9:20 | Karma: 9,36 | Přečteno: 1042x | Diskuse| Ekonomika

Pavel Rudolf

Chvála pravidelnosti

Ozývá se, že penzijní fondy zase nepřekonaly ani inflaci. Na druhou stranu stát přidává 230 korun ke každé tisícikoruně a to je prý zisk 23%. Zajímalo by mě, kdy už konečně lidé začnou chápat, že státní příspěvek je jen o ...

25.5.2017 v 12:30 | Karma: 9,54 | Přečteno: 814x | Diskuse| Ekonomika

Pavel Rudolf

Tabletka proti strachu

Strach a chamtivost jsou dvě emoce, které hýbou světovými kapitálovými trhy. A brání mnoha lidem v jinak prospěšném investování. Protože hned po podpoře vaší firmy můžete podpořit firmu někoho jiného. Samozřejmě dobře vybranou. A

2.5.2017 v 8:50 | Karma: 12,12 | Přečteno: 670x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 141
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1153x
Když jsem se tak zamýšlel, co v životě dělat, aby "po mě něco zbylo", zjistil jsem, že nejlíp mi jde pomáhat. Sbírám tedy informace, které nejsou tak úplně běžně na trhu a pomáhám jimi lidem, kteří je dokážou zpracovat a kterým pomohou prožít život lépe, radostněji a ve větším klidu.