Diskuse

75.000 lidí

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Tak s fondem Pioneer jsme skoncovali již před lety, kdy inzeroval, že investuje již od r. 1928. Bohužel když jsme se zajímali o výsledky, tak kde nic tu nic. Pokud budou manažeři fondů (včetně Pioneer) hodnoceni podle množství peněz a nikoliv podle zisku, tak do fondu nedáme nikdo z rodiny ani korunu. On totiž nikdo nespravuje svoje peníze tak dobře, jako ten, komu patří. A k tomu důchodu:

Již před léty nám bylo jasné, že důchod se moc zvyšovat nebude a tak jsme se připravili: máme dvě dobře vychované a vysokoškolsky vzdělané děti, bydlíme ve svém a kromě toho něco i pronajímáme, máme dost velkou zahradu a nějaké věci, co nejsou dohledatelné na účtech, které využíváme jen na nejnutnější platby. Je nám jedno, jestli nám stát dá o stovku víc nebo méně, ale máme zkušenost ze zahraničí, kde ve skutečné krizi stát důchody nevyplácel vůbec, resp. s několika měsíčním zpožděním. Pokud takový důchodce přežil (a on většinou přežil, protože se postarala rodina), tak si dubnový důchod mohl vyzvednout třeba v říjnu.

A tím se dostávám k tomu hlavnímu: nejdůležitější pro hezké stáří je rodina. Všichni ti singles, samoživitelky a ostatní, co nejsou vdaní nebo ženatí, prostě ve skutečné krizi (která přijde, protože dluhy zatím nikdo neplatí a jen je dělá), tak v té krizi  vymřou, přežijí jen soudržné rodiny. Proto vztahy v rodině jsou nejdůležitější a je třeba jim věnovat péči. Ostatně řada rodin za totáče přežila jen díky své soudržnosti.

0 0
možnosti
PR

Moje řeč, pane Chaloupko. Rodina je to nejdůležitější. Ony všechny peníze jsou Vám k ničemu, když Vás nikdo nemá rád.

Ale ještě k fondům Pioneer. Oni opravdu fungují již od roku 1928 a jeden z jejich fondů, původně ještě Fidelity, vydělal od roku 1885, kdy byl založen, svým klientům již 1.000.000% zhodnocení. Řekl Vám tohle Váš finanční poradce? Ne? Uvažujte o změně.:-)

0 0
možnosti
PR

Můžou, ale nebudou. Rozhlédněte se kolem sebe. Připadá vám, že všichni dělají to, o čem tu píšu? Evidentně ne.A nebudou to dělat ani do budoucna. Protože se v téhle republice nosí slovo garance a to tento způsob investování nenabízí. Takže nechme naše chudé s garantovanými produkty, distribuovanými finančněporadenskými společnostmi a začněme myslet hlavou. To se vyplatí. PavelR^

0 0
možnosti
RK

Všichni investují a všichni budou mít sladký podzim života.... A jestli neumřeli..... bla bla bla. Furt lepší mít své málo, než nic, kdyby to "náhodou" nevyšlo. Každý má totiž jen jeden pokus.

0 0
možnosti

Dotaz: to můžou být bohatí úplně všichni?

1 0
možnosti
PR

Prosím nepište mi sem, že je to reklama na mě. Na koho jiného by to měla být reklama;-D? Je to můj blog.V

0 0
možnosti