Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Letem světem internetem

Tak co se nám tu za poslední dva týdny přihodilo? VV se už zase rozpadají, což je mimochodem neuvěřitelné, jak se taková "pastrana" stále různě rozpadá, a vznikne nám tu snad nový politický subjekt v čele s paní Peake. Kromě jejího nesporného šarmu si nemyslím, že to přinese nějakou velkou změnu, jen snad to, že v případě sestavení poslaneckého klubu zajistí ODS a TOP09 stabilnější podporu. Jenže to není jisté, protože pokud neseženou porůznu více poslanců, nebude mít vláda jednoznačnou většinu a premiér prý bude podporovat předčasné volby.

Je zajímavé, že ODS nechce parlamentní volby spojit s volbami krajskými a senátními na podzim, ale podporuje myšlenku předčasných voleb v červnu. Důvodem není jejich snaha o co nejrychlejší sestavení nové vlády, ale obava, že po jejich "pravicové" politice by mohli přízeň spousty jejích voličů získat jiné, především neparlamentní, politické subjekty. Tím, že jim na přípravu na volby dají dva měsíce, si to "zaběhlé" a bohatě financované strany velmi ulehčí. Čili přátelé občané, buďte aktivní, nečekejte, že vám někdo donese informace až pod nos a hledejte si je sami, vždyť internet má dnes téměř každý, minimálně přístup k němu, a nějaký ten čas si snad každý také vyhradí. Čtěte blogy, čtěte články, sledujte diskuse, zajímejte se o dění kolem vás - a pak jděte k volbám a volte tak, abyste za měsíc nemuseli zase začít nadávat.

Odbory už zase chystají nějakou "smysluplnou" demonstraci; ta bude mimochodem stát občany prostřednictvím daní nemalé peníze a prostřednictvím různých dopravních omezení apod. čas a nervy. Btw, "odborářský předák" (to je teda slovní spojení!) Jaroslav Zavadil je snad dokonce profesionální odborář, jak jsem někde četl, tj. je placen přímo odbory nebo kým? By mě fakt zajímalo, co má v pracovní smlouvě napsáno jako náplň práce... Teda napadá mě spousta výrazů, ale ty se sem nehodí... :-)

Pan Paroubek dostal pěstí! A to jsem byl po ránu nějaký rozmrzelý... :-)

No a něco smutnějšího na závěr: tři muži, s vysokou pravděpodobností Romové, zbili v Břeclavi 15letého chlapce. Ten po brutálním útoku přišel o ledvinu a má poškozená játra. Vážný je jistě i jeho psychický stav. Co je potřeba zdůraznit je to, že napadení bylo naprosto bezdůvodné - dle médií chtěli útočníci po chlapci cigaretu a když ji nedostali, tak ho takto napadli - a tedy, nešlo o napadení z důvodu loupeže (napadený chlapec měl u sebe několik set korun, mobil, drahé oblečení a nic z toho mu nevzali), ale čistě jen o agresi. Přestože samozřejmě nesouhlasím s tím, že tohoto případu chtějí zneužít různí radikálové, je potřeba říci, a to naprosto jednoznačně, že pokud se potvrdí, že útočníci byli Romové, jde prostě o útok s rasovým podtextem. Říkal bych to stejně, i kdyby tím zbitým byl Rom. Je potřeba měřit všem stejným metrem. Protože co nejvíce naštve lidi je to, když uvidí nespravedlivý přístup k různým skupinám obyvatel naší země. A to zase jen nahraje různým radikálům. Jako např. velmi dobrý krok, pokud je to pravda, hodnotím, že břeclavští Romové chystají sbírku na podporu napadeného chlapce. Ale opakuji - základem svobody je pravidlo "všem stejným metrem", bez ohledu na to, jestli mají dotyční bílou, černou, zelenou nebo třeba fialovou barvu kůže, jestli mají stamiliony na účtech nebo bydlí pod mostem apod. Právo nelze upravovat. Proto např. považuji všechny ty různé "úřady ochránců práv" za nesmysly, které nás jen stojí peníze a naopak rasové a jiné nesnášenlivosti umocňují. Když budeme všem měřit stejným metrem, a to ve všech oblastech občanského a právního života, je po rasismu.

Hezký den a nevzdávejte se.

Pavel Dostál

 

Autor je členem Plzeňského krajského sdružení Strany svobodných občanů (Svobodní) a členem ReVu Strany svobodných občanů (Svobodní)

Autor: Pavel Dostál | čtvrtek 19.4.2012 14:39 | karma článku: 12,59 | přečteno: 861x
  • Další články autora

Pavel Dostál

Nevědomostí k nesvobodě

Na popud kamarádky jsem se rozhodl napsat malé zamyšlení k výsledku letošních krajských a senátních voleb.

15.10.2012 v 15:57 | Karma: 21,63 | Přečteno: 1125x | Diskuse| Politika

Pavel Dostál

Co je sprostší slovo, h*vno nebo dotace?!

Diskuse u jednoho mého vyjádření na facebooku mě inspirovala k napsání této krátké úvahy na téma: co je sprostší slovo, h*vno (= *ovno = ho*no = hov*o = hovn*) nebo dotace? Odpověď je dle mého názoru naprosto jednoznačná: sprostší slovo je dotace! Těm, kterým to není ihned zřejmé, se to níže pokusím ve zkratce vysvětlit.

24.9.2012 v 16:06 | Karma: 18,41 | Přečteno: 793x | Diskuse| Ekonomika

Pavel Dostál

Korupce, dotace, regulace a jiná sprostá slova

Tak jsem se dnes dočetl, že „návrh nové protikorupční strategie dostane vláda v listopadu“. Prohlásila to prý v televizi Karolína Peake. To mě donutilo zamyslet se nad tím, cože to vlastně byla/je ta „stará protikorupční strategie vlády“?!

27.8.2012 v 16:34 | Karma: 25,41 | Přečteno: 1348x | Diskuse| Politika

Pavel Dostál

Zvyšování daní aneb ekonomická sebevražda

Premiér Petr Nečas prohlásil, že jeho vláda od zvýšení daní neustoupí. Nebudu tady dlouhosáhle rozebírat, proč je z ekonomického hlediska zvyšování daní absolutní hloupost, to jistě učinili již nespočetněkrát jiní a mnozí s ekonomickým vzděláním. Já jen uvedu tři odkazy a to na dva články ekonoma Petra Macha „Ekonom varuje před tlakem na další zadlužování a před loutkovými ministry“ a „Keynesiánec Nečas“ a jeden na tzv. „Lafferovu křivku“, která zcela jednoznačně ukazuje, že při rostoucí míře zdanění roste výběr daní stále pomaleji, až začne klesat; to je případ současného stavu v ČR.

22.8.2012 v 11:05 | Karma: 30,06 | Přečteno: 1654x | Diskuse| Politika

Pavel Dostál

Netaje a netaje aneb globální neoteplování

Tak jsem si přečetl článek, že prý led kolem Antarktidy netaje. Tání šelfového ledu kolem Antarktidy předpovídaly původní modely klimatologů, které byly jedním z důvodů vzniku šílenství s názvem „globální oteplování“.

28.6.2012 v 16:51 | Karma: 25,00 | Přečteno: 1129x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Německá policie v Hamburku postřelila muže, cepínem útočil na strážníky

16. června 2024  13:37,  aktualizováno  17:37

Německá policie v neděli po poledni poblíž hlavní hamburské třídy Reeperbahn postřelila muže...

VIDEA TÝDNE: Poslední návštěva Čaputové v Praze nebo Macron pod tlakem pravice

16. června 2024  17:32

Událostem minulého týdne dominovaly hlavně volby do evropského parlamentu a reakce na výsledky....

Žhář z Kolumbie je amatér, ale žádný hlupák. Nebude odporovat, tvrdí Blažek

16. června 2024  16:53

Cizinec podezřelý ze žhářského útoku v autobusových garážích pražského dopravního podniku nebyl...

Rock for People z pohledu policie: přestupky v dopravě a krádeže mobilů

16. června 2024  16:18

Na čtyřdenním festivalu Rock for People v Hradci Králové, který skončil v noci na dnešek, policie...

  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1336x
Pracuji v oblasti jaderné energetiky. Politickým a společenským smýšlením jsem liberál. Pochopil jsem, že přestože si s námi život dokáže občas škaredě pohrát, nejdůležitější je nevzdávat se a - i když je to občas hrozně těžké - snažit se být stále optimistou.

Seznam rubrik