Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

16. 10. 2012 1:31
Voliči jsou informováni dobře.

Navzdory všudypřítomné režimní propagandě je obecně známo, že za socialismu došlo k velkému zlepšení života většiny občanů, po všech stránkách. Že určitým excesům se komunisti v 50. letech nedokázali vyhnout, ale téměř okamžitě tyto chyby odsoudili. Jeden z postižených politickými procesy, Gustáv Husák, se stal dokonce prezidentem.

Taky lidé dobře vědí, že dnešní režim se svými "mírovými misemi" je už daleko krvavější a sebereflexe nikde.Rv

0 0
možnosti

jarinka

15. 10. 2012 21:52
Celé to učivo

československých dějin nějak zastydlo. Děcka se dnes ani nedozví, že za tatíčka Masaryka se lidé stříleli přímo na ulici jako zajíci, bez nějakého soudu.

2 0
možnosti
VV

vavil

15. 10. 2012 20:35
To je školství

jak za komančů. Nejspíše to je účelové. Na druhou stranu, nevědět co bylo před pětisty lety v úterý, to je ostuda.

0 0
možnosti
ZH

Zani

15. 10. 2012 19:45
Máte naprostou pravdu!

Nedá se to ale, na školu hodit všechno. Já si dost dobře nedovedu představit, že dítě jde poprvé k volbám a doma se o tom vůbec nemluví? I když chápu, že vysvětlovat proč nevolit stranu, která už 23 let nekrade, (já vím nemůže), a proč volit nějakou stranu, která jde 20 let ze skandálu do skandálu, asi neni jednoduché.

Jinak Vám to pane myslí, tak proč jste u Svobodnejch?

0 0
možnosti
B

bofums

15. 10. 2012 18:12
Vaši kamarádku chválím, pane Dostále!

Vaše výtky k výuce historie na školách jsou naprosto oprávněné! Zamyslel jste se nad tím, proč  se

část vyučujících  bojí posledních dejme tomu 60. let? Značný počet uč.( starších) byl v KSČ a slušně

řečeno- mnozí se za své čl. ve zločinné org. stydí a raději mlčí, další by rádi tu dobu vykládali v " duchu

ideí marx. len.", ale bojí se ( právem) zesměšnění zvídavými žáky, proto mlčí rovněž- a výsledkem je

naprostý zmatek a žák, který se stane kořistí demagogů- a v tom, stejně jako ve zločinech, byli kom.mistry!!

2 0
možnosti
JPZP

Jarka Pavlíčková z Prahy

15. 10. 2012 16:34
Skutečnost

Na mnohých školách se však situace zlepšila a dějiny socialismu se probírají. Jenomže opět se jedná o podrobný výklad války ve Vietnamu, podrobnosti o socialistických prezidentech, atd. Ledasco se sice řekne o justičních vraždách a problémech během socialismu, ale žáci jsou příliš mladí na to, aby těchto pár slov brali vážně. Dokonce jsem od své známé, která je učitelka slyšela, že ona také vyučovala v občanské výchově o justičních vraždách, táborech nucenných prací, o nedostatku některých výrobků. Poté však došlo k určitému zvratu. Jeden žák se jí zeptal, jestli byla v 70. a 80. letech nezaměstnanost a kolik lidí trpělo nedostatkem potravin v Československu, že prý mu doma rodiče řekli, že tyto problémy neexistovaly a prý bude také volit komunisty, až bude mít volební právo. Tím chci říci, že ani sebelepší vzdělání mnoho nezmění. Lidé, kteří žili za socialismu, mají často zvrácené hodnoty a tímto ovlivňují své děti. Bude ještě trvat, než se zrodí demokraticky smýšlející člověk.

2 0
možnosti
P

pesimistafurt

15. 10. 2012 16:38
Re: Skutečnost

za socíku říkali roditě dětem doma pravdu a mnohé děti z toho měly kádrové problémy; dnes rodiče říkají dětem doma  jak to bylo za socíku a všicni se divé

2 0
možnosti
P

Petr-liska

15. 10. 2012 16:31
.

Rád bych upozornil,že oproti minulým krajským volbám(rekordní účast) poklesla účast pouze o 3,4%,což není významný pokles. Taktéž s vámi nemohu souhlasit v tom,že na rekordním úspěchu KSČM se podílí i špatná koncepce výuky. Hlavní voličskou základnou této strany jsou senioři(jejichž počet se zvyšuje).Dále následuje skupina obyvatel ve "středních letech". Z vámi zmiňované skupiny obyvatel,kteří nezažili socialismus(zvolme si rok narození např. 1980 a mladší),se rekrutuje jen nepatrné množství volič.

2 0
možnosti
JPZP

Jarka Pavlíčková z Prahy

15. 10. 2012 16:36
Re: .

Jenomže tyto mladé lidi volby většinou vůbec nezajímají a jejich volební účast je velice nízká. Pro také volby dopadly tak, jak dopadly.

0 0
možnosti
H

hovn

15. 10. 2012 16:30
očekávat předávání pokud možno objektivních

informací ohledně historie naším školským systéme je čirý naivizmus, obdobně jako se domnívat, že ňáký 1absolutus není kovaný bolševik. Většinu pedagogů totiž tvoří ukřivdění blázniví sociálové, tj. lidé víceméně postižení uhlířskou vírou.

1 0
možnosti
LP

Lukáš Pecha

15. 10. 2012 16:20
Vykašlat se na minulost.

Nikdo není bez viny. Dnes je jiná doba.

1 0
možnosti
MS

MrScully

15. 10. 2012 16:09
zkušenosti

My jsme na základce a gymplu brali třikrát Egypt (pokaždé odznova, asi divné osnovy) a s výukou dějepisu jsme skončili tuším v roce 1918, maximálně jsme letem-světem probrali během jedné hodiny světovou válku. Tady má školství dluh velký...

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1336x
Pracuji v oblasti jaderné energetiky. Politickým a společenským smýšlením jsem liberál. Pochopil jsem, že přestože si s námi život dokáže občas škaredě pohrát, nejdůležitější je nevzdávat se a - i když je to občas hrozně těžké - snažit se být stále optimistou.

Seznam rubrik