Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Fiskální unie v rámci EU aneb „nová“ RVHP

Premiér na summitu EU řekl „ne“ ohledně připojení se Česka k fiskální unii v rámci eurozóny, prozatím. Hned nato byl zkritizován ministrem zahraničí a naopak pochválen presidentem.

Jak se na to dívám já? Jsem odpůrcem celé EU v její současné podobě, jsem absolutním odpůrcem eurozóny a absolutně absolutním odpůrcem fiskální unie v rámci eurozóny! Mnozí eurohujeři argumentují tím, že fiskální unie je nutná pro záchranu eura a že jejím cílem je pouhá rozpočtová zodpovědnost členů eurozóny. Samozřejmě, že je to lež! Za prvé doufejme, že ten nesmyslný experiment s názvem „euro“ co nejdříve padne. Za druhé si myslím, že je zřejmé, co je ve skutečnosti za fiskální unií - snaha Bruselu získat pravomoc zasahovat do ekonomik jednotlivých států eurozóny! A co to znamená? Ano, návrat k centrálně plánovanému hospodářství, bruselské úřady můžeme přejmenovat na „nová RVHP“. Místo Moskvy se centrem stává Brusel. Nebudu se tady obtěžovat vyjmenováváním desítek, možná stovek, zbytečných, nákladných a škodlivých(!) bruselských úřadů a institucí, jedno je však jisté - nevolení úřednící, kteří v nich sedí a pobírají nesmírné částky, mají obrovskou moc a se schválením fiskální unie tato jejich moc poroste. Čili v případě našeho připojení se k takové fiskální unii by to znamenalo, že po našem přijetí do eurozóny (o čemž nerozhodujeme my, ale ostatní členové eurozóny) by konečné slovo o rozpočtu naší země měli jakýsi bruselští úředníci, jednající v zájmech kohosi, dosazení do svých pozic kýmsi, ale rozhodně nezvolení občany - čili bye bye demokracie... Argumentace některých politiků, že nepřipojením se k fiskální unii vypadneme z „hlavního evropského proudu“, ve mně vyvolává záchvaty hysterického smíchu. Doufejme, hluboce doufejme, že z toho „proudu“, který táhne všechny členy eurozóny naprosto nevyhnutelně k nesmírným hospodářským problémům, dokážeme vyplavat a zachytit se břehu. Kromě naprosto zřejmé škodlivosti fiskální unie považuji připojení naší republiky k takové unii za protiústavní a potlačující/snižující suverenitu naší země!

To, že fiskální unii podporují socialisté, je celkem jasné - celá jejich politika vycházející z kvazisystému s názvem socialismus (téma mého dalšího článku) centrálně plánované hospodářství a podobné nesmysly buď skrytě nebo přímo podporuje. Horší je, že podporu fiskální unii dávají i tzv. pravicoví politici, dokonce politici reprezentující současnou vládu - příkladem jsou ministři zahraničí a financí! Po jejich různých výrocích v médiích nestačím kroutit hlavou. Na jazyk se mi stále dere slovo „vlastizrada“ - vrcholní politici státu chtí dobrovolně předat pravomoci ovlivňující = snižující suverenitu státu do rukou zahraničních nevolených úředníků! Pánové ministři, zamyslete se hluboce nad tím, komu máte sloužit! Občanům ČR, kteří vás zvolili, nebo mocipánům v Bruselu?! O důvodech vašeho chování snad raději ani nebudu spekulovat, musel bych být sprostý.

Takže ti z vás, kteří nechtějí žít v novodobém socialistickém bloku, ale svobodné demokratické české zemi, připojte se se mnou k výzvě: „Eurozóno, prosím, rozpadni se, euro, prosím, skonči, současná EU, prosím pěkně, rozpadni se konečně!“

Autor: Pavel Dostál | pátek 17.2.2012 11:50 | karma článku: 24,79 | přečteno: 1336x
  • Další články autora

Pavel Dostál

Nevědomostí k nesvobodě

Na popud kamarádky jsem se rozhodl napsat malé zamyšlení k výsledku letošních krajských a senátních voleb.

15.10.2012 v 15:57 | Karma: 21,63 | Přečteno: 1125x | Diskuse| Politika

Pavel Dostál

Co je sprostší slovo, h*vno nebo dotace?!

Diskuse u jednoho mého vyjádření na facebooku mě inspirovala k napsání této krátké úvahy na téma: co je sprostší slovo, h*vno (= *ovno = ho*no = hov*o = hovn*) nebo dotace? Odpověď je dle mého názoru naprosto jednoznačná: sprostší slovo je dotace! Těm, kterým to není ihned zřejmé, se to níže pokusím ve zkratce vysvětlit.

24.9.2012 v 16:06 | Karma: 18,41 | Přečteno: 793x | Diskuse| Ekonomika

Pavel Dostál

Korupce, dotace, regulace a jiná sprostá slova

Tak jsem se dnes dočetl, že „návrh nové protikorupční strategie dostane vláda v listopadu“. Prohlásila to prý v televizi Karolína Peake. To mě donutilo zamyslet se nad tím, cože to vlastně byla/je ta „stará protikorupční strategie vlády“?!

27.8.2012 v 16:34 | Karma: 25,41 | Přečteno: 1348x | Diskuse| Politika

Pavel Dostál

Zvyšování daní aneb ekonomická sebevražda

Premiér Petr Nečas prohlásil, že jeho vláda od zvýšení daní neustoupí. Nebudu tady dlouhosáhle rozebírat, proč je z ekonomického hlediska zvyšování daní absolutní hloupost, to jistě učinili již nespočetněkrát jiní a mnozí s ekonomickým vzděláním. Já jen uvedu tři odkazy a to na dva články ekonoma Petra Macha „Ekonom varuje před tlakem na další zadlužování a před loutkovými ministry“ a „Keynesiánec Nečas“ a jeden na tzv. „Lafferovu křivku“, která zcela jednoznačně ukazuje, že při rostoucí míře zdanění roste výběr daní stále pomaleji, až začne klesat; to je případ současného stavu v ČR.

22.8.2012 v 11:05 | Karma: 30,06 | Přečteno: 1654x | Diskuse| Politika

Pavel Dostál

Netaje a netaje aneb globální neoteplování

Tak jsem si přečetl článek, že prý led kolem Antarktidy netaje. Tání šelfového ledu kolem Antarktidy předpovídaly původní modely klimatologů, které byly jedním z důvodů vzniku šílenství s názvem „globální oteplování“.

28.6.2012 v 16:51 | Karma: 25,00 | Přečteno: 1129x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Psa, který připomínal kostru, nalezli u chatky. Případů týrání zvířat přibývá

1. června 2024

Premium Počet brutálních případů týrání zvířat roste. Lidé z útulků říkají, že tak hrozné zacházení nikdy v...

Levné a vyrobené „na koleni“. Drogy dorazily i na Kubu, narkomafie zatím ne

1. června 2024

Premium Na Kubě, jak známo, hezky svítí sluníčko, často tam prší, takže tam dobře rostou rostliny, tedy i...

  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1336x
Pracuji v oblasti jaderné energetiky. Politickým a společenským smýšlením jsem liberál. Pochopil jsem, že přestože si s námi život dokáže občas škaredě pohrát, nejdůležitější je nevzdávat se a - i když je to občas hrozně těžké - snažit se být stále optimistou.

Seznam rubrik