Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Otevřený dopis předsedovi vlády České republiky

Pokud jste už četli některý z mých článků, víte že mám občas výhrady k dění v české politice. Když ale Senát zachraňuje prezidenta republiky před aktem velezrady tím, že podává ústavní stížnost, a to jen protože se politická reprezentace chová jako banda spratků na pískovišti... Myslím, že je čas, abychom svou vůli vyjádřili my, občané České republiky. Koneckonců, tahle země je naše, zatím.

Vážený pane premiére,

uvědomuji si tlak, pod jakým nyní zřejmě pracujete. Považuji Vás však za racionálně uvažujícího člověka a věřím, že mému textu budete věnovat vážnou pozornost. 

S velkým znepokojením v posledních dnech sleduji tahanice o ratifikaci Lisabonské smlouvy (LS). Na internetu se objevují desítky článků, výzev, úvah, které toto téma rozebírají ze všech úhlů pohledu. Prezident republiky je, byť přihlouplou senátorkou, napadán z velezrady, ačkoli je nade vší pochybnost, že proti ratifikaci LS bojuje z čistých pohnutek. Věřím, že se prezident republiky obává, co LS provede s autonomií České republiky. Proto bych proti němu neřekl křivé slovo. Nicméně, jeho chování v posledních dnech je velmi trapné, hloupé a znevažuje jeho úřad stejně jako trapná snaha senátorů ODS o bohapusté zdržování procesu ratifikace LS. 

Vstupem do Evropské unie jsme vědomě přistoupili na určitou ztrátu vlastní samostatnosti za cenu integrace do celku, který přinejmenším zaručí, že naši evropští přátelé, tedy ani ti německy mluvící, nebudou ohrožovat samu existenci našeho národa. Z tohoto hlediska je členství v Evropské unii pro naši zemi absolutně dobré. Nicméně, dosud nežijeme ani v liberální Evropské unii, ani v Evropské socialistické federaci, ale v demokraticky zřízené České republice. Myslím, že o tak závažných otázkách, jako je zařazení státu do většího geopolitického celku jakéhokoli druhu, mají právo rozhodnout skuteční majitelé státu, tedy jeho občané. Navíc ve chvíli, kdy je zcela evidentní, že politická reprezentace není schopná rozumné domluvy, se toto řešení jeví jako jediný logický krok. Vy jako nejvyšší ústavní činitel jste představitelem nás, občanů České republiky a měl byste cítit, že právě teď je správná chvíle, kdy byste měl vyslechnout vox populi

Chápu, že se nacházíme v situaci, kdy LS schválily obě komory Parlamentu České republiky. Dalším legislativním krokem tedy není referendum, ale schválení dokumentu prezidentem republiky. Z výše uvedených důvodů však tento krok považuji za neproveditelný. Navíc, politická reprezentace v poslední době velmi často ohýbá zákony, aby vyhovovaly jednou požadavkům občanských, jindy sociálních demokratů nebo snad vůli státní správy. Většina běžných občanů této země však zákony dodržuje s pečlivostí až nemístnou, a mohli by proto jednou dostat možnost vyjádřit se ke své budoucnosti bez ohledu na to, co říkají děravé české zákony. 

Vyzývám vás k vyhlášení referenda o ratifikaci Lisabonské smlouvy Českou republikou v termínu 5. a 6. června spolu s volbami do Evropského parlamentu. Smlouva je v médiích diskutována ze všech úhlů a není proto potřeba provádět rozsáhlou osvětovou kampaň. V příštích týdnech mohou protistrany veřejnosti předložit své argumenty, způsobů jak s veřejností velmi efektivně komunikovat, jsou stovky. Proč například neuspořádat velkou televizní diskuzi zastánců a odpůrců LS, kterou budou moci přenášet všechny televizní i rozhlasové stanice, pokud o to požádají. Není ani jeden rozumný a logický důvod mou výzvu odmítnout nebo dokonce ignorovat. Neměla-li česká Ústava problém s předáním rozhodovacích pravomocí do EU, nebude mít jistě problém s předáním rozhodnutí do rukou občanů. Pane premiére, věřím, že moje slova padnou na úrodnou půdu. Věřím, že se nezachováte jako vazal Evropské unie, politických představitelů ani státní správy, ale jako představitel můj a deseti milionů mých spoluobčanů.

S pozdravem,

Pavel Černý 

P.S. Kopii dopisu má k dispozici Česká tisková kancelář, deník Lidové noviny a týdeník Euro. Také je prezentována na http://pavelcerny.blog.idnes.cz.  

 

Autor: Pavel Černý | úterý 12.5.2009 12:00 | karma článku: 19,84 | přečteno: 1278x
  • Další články autora

Pavel Černý

Epitaf svobody slova

Tak hurá! Když jsem odpovídajícím slohem popsal, jaké city chovám k sociální demokracii a zejména jejímu krásnému, moudrému předsedovi, tak jsem prý byl vulgární. Když jsem se dovolil zeptat, jestli není špatné, že naši nepřizpůsobiví spoluobčané, zdejší feministicko-ekologicko-promenšinová redakce ze mě udělala rasistu, jako bych mohl za to, že se nepřizpůsobují převážně potomci Indů.

25.5.2009 v 6:46 | Karma: 9,82 | Přečteno: 613x | Diskuse| Společnost

Pavel Černý

Lidskoprávní perla aneb vyšňupaný ministr

Echt nejlepší ministr minulé vlády, který pro svoje vynikající schopnosti dostal místo ve vládě nové, zpěvák Michael Kocáb si nechal zpracovat jistě odbornou analýzu situace vykořisťovaných chudinek z Chomutova. Odbornost a nezávislost analýzy trochu poškozuje její název, Sociální past II. Rozhodně nechci ministra vlády napadat z tendenčního jednání, ale ten název tendenční je. Sociální past na asociály? Nebo pan umělec vidí dál a krutá chomutovská primátorka plánuje ožebračit někoho dalšího?

19.5.2009 v 6:10 | Karma: 23,87 | Přečteno: 1107x | Diskuse| Ostatní

Pavel Černý

Začni počítat, národe český III. aneb Nejsme děvky, nebo?

Jsem milovník života a všech jeho krás. Miluji pohled do zapadajícího slunce, vítr prohánějící se v korunách stromů, praskání dřeva v ohni, divokost, s jakou se valí zpěněné bystřiny na úpatích hor. Miluji ženy, krásnou hudbu, miluji dobré jídlo. A ano, vážně moc miluji tuhle krásnou zemi, a říkejte si o mě, co chcete, vím o své zemi své a k tomu vás nepotřebuji. Tak proč musí můj krásný život kazit ten oranžový idiot s jeho partou budižkničemů?

14.5.2009 v 10:35 | Karma: 28,43 | Přečteno: 1363x | Ostatní

Pavel Černý

Bez korupce do politiky? Ani ho ... dně malý úspěch

Jako loajální liberální souputník jsem v posledních týdnech tuze moc přehříval svoji šedou kůru mozkovou, že jsem ji málem připálil. Snažil jsem se přijít na způsob, jak pomoci mým oblíbeným hochům od bobří řeky, kteří si říkáme Liberálové CZ. A na něco jsem přišel. Už můj milovaný národ ani slovem nebudu přesvědčovat, že moje nebo liberální názory jsou těmi, které by měly být voleny. Tenhle národ totiž není chytrý, a děkuji bohu, že v něj nevěřím. Kdyby se totiž na nás z nebe měli dívat naši národní obroditelé, museli by hořce, hořce plakat.

7.5.2009 v 14:15 | Karma: 21,53 | Přečteno: 1345x | Politika

Pavel Černý

Proč musí česká vláda padnout

Hrabivost , chamtivost, nenasytnost nebo nenažranost? Na zítřejším jednání poslanecké sněmovny zřejmě vláda doplatí na svoji nejslabší stránku...

23.3.2009 v 19:15 | Karma: 17,94 | Přečteno: 1261x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

2. května 2024

Premium Pokud dojde na televizní debatu Donalda Trumpa a Joea Bidena, jako jednoznačný vítěz z ní vzejde...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:55

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  19:55

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1299x
Obyčejný člověk s obyčejnými starostmi. Spolupracovník Liberálové CZ. Drzoun, huba tisíckrát nevymáchaná, jazyk prořžíznutý skalpelem. Ale to už jsem já..

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy