Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč musí česká vláda padnout

Hrabivost , chamtivost, nenasytnost nebo nenažranost? Na zítřejším jednání poslanecké sněmovny zřejmě vláda doplatí na svoji nejslabší stránku...

Občanští demokraté se pod taktovkou Mirka Topolánka pustili do vládnutí s velkou chutí. Po třech letech jejich vlády je však země politicky paralyzovaná, vláda není schopna vládnout, opozice si bere běžné občany, české vojáky i různé společenské skupiny jako rukojmí při zajišťování této patové situace. Tato situace je dále neúnosná, a proto je nutné vyvolat brzké předčasné volby, které rozhodnou, kdo momentálně má voličskou podporu, aby „odvládl“ zbytek volebního období. Celý tenhle pseudopuč není důkazem ničeho jiného, že Češi na nejvyšších veřejných postech nejsou ničím jiným než hloupými českými nenažranci.

Topolánkova vláda neměla špatnou výchozí pozici. V prvních měsících vládnutí jí lidé věřili, vládním stranám rostly volební preference. Bohužel, vláda „ODS plus“ velmi brzy přesunula těžiště zájmu. České vládě se přestalo jednat o české zájmy. Premiér vesele podepisoval mezinárodní smlouvy o reformách Evropské unie, ministři plácali nesmysly o svých úchvatných kvazireformách, ale ve skutečnosti se pánům zřejmě jednalo o jiný cíl – na náš účet si přivydělat. Poměrně brzy to pochopila opozice, která vládě začala závidět a tak založila tradici hlasování o „nedůvěře“ vládě. Vláda přestala žádat o důvěru, po novu opozice volá po vyslovení nedůvěry vládě.

Na přelomu roku se situace stala neúnosnou. Boj mezi koalicí a opozicí vrcholil zmražením jednání, kdy opozice naprosto pacifikovala každý vládní krok. Topolánek, povzbuzený znovuzvolením do čela ODS, s neuvěřitelnou mrštností kličkoval mezi high i low kicky Jiřího P. Přitom dokázal přijít s chytrým nápadem – protikrizovou Národní ekonomickou radou vlády (NERV). Hluk okolo korupčních i pseudokorupčních aférách na chvíli utichl, když se Česká republika ujala předsednictví Evropské unii. Preference ODS stoupaly a socialisté se pokoušeli vládu znemožnit prázdnými bláboly, že „my bychom byli lepčí áno“.

Zřejmě osudovou chybu udělal Topolánek, když požádal kamaráda Dalíka, aby „pomohl“ poslanci Petra Wolfa při vysvětlování dotací pro svou firmu. Dalík svůj vliv evidentně přesvědčil, a byla na světě mafiánská aféra. Je zcela pochopitelné, a nutno říci i oprávněné, že opozice chce svrhnout vládu.

Český občan už si nejspíše zvykl, že vlády jeho země zkrátka mají jiné cíle, než je občanovo dobro. Že politici s našimi penězi nakládají jako dítě s korunou, to už je takový český kolorit – chytří hospodáři se u nás evidentně nerodí. Že Topolánkova vláda stylem hraboším pracuje na tom, aby její členové měli pod postelemi desítky nebo lépe stovky milionů v malých bankovkách, to česká veřejnost nepochopitelně, ale zřetelně také skousla. Jenže, když už kradete, kudy chodíte, vystavujete se velkému nebezpečí, že vás někdo plácne přes prsty. A to se stalo v případě kauzy Wolf-Dalík. „Hloupý poctivec“, reportér České televize, vyhodnotil, že lepší bude odvysílat senzaci, než si přivydělat. Možná je to poctivý člověk, možná mu Dalík nabídl malou satisfakci, na tom nezáleží – byla to jen epizodka. Ale byla to epizodka, která nejspíše přivede Topolánkovu vládu k pádu.

Výsledek je to pochopitelný. Smutné je, že na pád vlády doplatí kvalita českého předsednictví Evropské unii a socialistický plán na překonání krize naši zemi uvrhne do … ne, nemám pro to slušný výraz. Premiér se v médiích na poslední chvíli pokouší vyvolat paniku, že pád jeho vlády povede k české katastrofě. Bla bla bla…

Situace je jasná, opozice má ve sněmovně převahu. Je evidentní, že hlasovali-li by nezařazení podle své „nezařazenosti“, vláda padne. Ovšem, proč Vlastimil Tlustý tak nahlas vystoupil s prohlášením, že „možná“ vládu potopí? A proč se stejným prohlášením přišly ex-zelené poslankyně Věra Jakubková a Olga Zubová? To je totiž už posté zase ten samý zápach: hlasy nezařazených poslanců připomínají položky v aukci. A v aukci se … platí.

Umíme v naší zemi vůbec něco řešit bez korupce? Neměli bychom raději přejít na anarchistické zřízení? A chcete vědět, koho většina z vás bude volit v příštích volbách, v těch dalších, dalších a dalších volbách? Budou to opět sociální a občanští demokraté… Inu, každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží.

Autor: Pavel Černý | pondělí 23.3.2009 19:15 | karma článku: 17,94 | přečteno: 1261x
  • Další články autora

Pavel Černý

Epitaf svobody slova

Tak hurá! Když jsem odpovídajícím slohem popsal, jaké city chovám k sociální demokracii a zejména jejímu krásnému, moudrému předsedovi, tak jsem prý byl vulgární. Když jsem se dovolil zeptat, jestli není špatné, že naši nepřizpůsobiví spoluobčané, zdejší feministicko-ekologicko-promenšinová redakce ze mě udělala rasistu, jako bych mohl za to, že se nepřizpůsobují převážně potomci Indů.

25.5.2009 v 6:46 | Karma: 9,82 | Přečteno: 613x | Diskuse| Společnost

Pavel Černý

Lidskoprávní perla aneb vyšňupaný ministr

Echt nejlepší ministr minulé vlády, který pro svoje vynikající schopnosti dostal místo ve vládě nové, zpěvák Michael Kocáb si nechal zpracovat jistě odbornou analýzu situace vykořisťovaných chudinek z Chomutova. Odbornost a nezávislost analýzy trochu poškozuje její název, Sociální past II. Rozhodně nechci ministra vlády napadat z tendenčního jednání, ale ten název tendenční je. Sociální past na asociály? Nebo pan umělec vidí dál a krutá chomutovská primátorka plánuje ožebračit někoho dalšího?

19.5.2009 v 6:10 | Karma: 23,87 | Přečteno: 1107x | Diskuse| Ostatní

Pavel Černý

Začni počítat, národe český III. aneb Nejsme děvky, nebo?

Jsem milovník života a všech jeho krás. Miluji pohled do zapadajícího slunce, vítr prohánějící se v korunách stromů, praskání dřeva v ohni, divokost, s jakou se valí zpěněné bystřiny na úpatích hor. Miluji ženy, krásnou hudbu, miluji dobré jídlo. A ano, vážně moc miluji tuhle krásnou zemi, a říkejte si o mě, co chcete, vím o své zemi své a k tomu vás nepotřebuji. Tak proč musí můj krásný život kazit ten oranžový idiot s jeho partou budižkničemů?

14.5.2009 v 10:35 | Karma: 28,43 | Přečteno: 1363x | Ostatní

Pavel Černý

Otevřený dopis předsedovi vlády České republiky

Pokud jste už četli některý z mých článků, víte že mám občas výhrady k dění v české politice. Když ale Senát zachraňuje prezidenta republiky před aktem velezrady tím, že podává ústavní stížnost, a to jen protože se politická reprezentace chová jako banda spratků na pískovišti... Myslím, že je čas, abychom svou vůli vyjádřili my, občané České republiky. Koneckonců, tahle země je naše, zatím.

12.5.2009 v 12:00 | Karma: 19,84 | Přečteno: 1278x | Politika

Pavel Černý

Bez korupce do politiky? Ani ho ... dně malý úspěch

Jako loajální liberální souputník jsem v posledních týdnech tuze moc přehříval svoji šedou kůru mozkovou, že jsem ji málem připálil. Snažil jsem se přijít na způsob, jak pomoci mým oblíbeným hochům od bobří řeky, kteří si říkáme Liberálové CZ. A na něco jsem přišel. Už můj milovaný národ ani slovem nebudu přesvědčovat, že moje nebo liberální názory jsou těmi, které by měly být voleny. Tenhle národ totiž není chytrý, a děkuji bohu, že v něj nevěřím. Kdyby se totiž na nás z nebe měli dívat naši národní obroditelé, museli by hořce, hořce plakat.

7.5.2009 v 14:15 | Karma: 21,53 | Přečteno: 1345x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1299x
Obyčejný člověk s obyčejnými starostmi. Spolupracovník Liberálové CZ. Drzoun, huba tisíckrát nevymáchaná, jazyk prořžíznutý skalpelem. Ale to už jsem já..

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy