Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zrada, lhaní a nepoctivost

Jsou politici našimi vzory nebo si mohou dělat co chtějí? Má jejich chování vliv na výchovu dětí a na chování celé společnosti? Já si myslím, že ano a proto nám občanům nemůže být jedno, co někteří politici provádějí. My občané máme moc – volební hlas.

Politici jsou osoby veřejné, ne soukromé a proto na ně musí platit jiná, tedy přísnější měřítka, než na normální občany. Pozoruje je tisk a jiná média a tím zprostředkovaně i občané - jak voliči, tak i mladší lidé, kterým politici slouží jako vzory pro jejich dalších vývoj. Jakého obrazu se dostává lidem, kteří v posledních měsících sledovali politickou scénu?

Je to jak ve špatné pohádce a zatím se špatným koncem. V normální pohádce má král špatné rádce, ale sám o sobě je to čestný člověk, který je obětí různých intrik. V naší politické scéně je ale král ten padouch, který se sám snaží pletichařit a hledá stejně zkažené spojence k prosazení svých zájmů. A je mu jedno, jestli jeho spojenci jsou z tábora rudých komunistů, červených socialistů (s diktátorským šéfem), nebo jestli se snaží rozvrátit svojí stranu, která mu byla celé roky loajální a zvolila ho prezidentem. Nebo jestli bude hledat spojence ve straně, která bojuje za čistý vzduch, vodu a přírodu, aby naše děti zase mohli vychovávat svoje děti a tuto stranu se snaží rozvrátit zevnitř.

Když se ale padouch začne kamarádit s padouchem, může dojít k tomu, že jeden padouch druhého podrazí. A k tomu v naší politice dochází. Pan Paroubek nemá vůbec žádný problém s tím, že jeden večer se na něčem dohodne (a tom prosím na vládní úrovni) a druhý den udělá něco úplně jiného – a to ještě několikrát za sebou. Nebože Klaus (prezident jednoho středoevropského státu s deseti miliony obyvatel) jeden večer o sobě tvrdí, že je zastáncem volného trhu, pravičák a liberál a druhý den podepíše zákon o prodloužení platnosti regulovaného nájemného. V tom aby se čert vyznal.

Tito lidé, kteří jsou politici a chovají se neférově, mají svoje voliče a příznivce. A z toho mě jde mráz po zádech (vždyť Hitler měl také svoje voliče). Tito voliči totiž schvalují chování jejich zvolených politiků, obhajují je a vychovávají svoje děti v tomto duchu….protože jinak by je NEVOLILI!!!. Tito voliči – rodiče - říkají svým dětem věty jako „účel světí prostředky“ – jinými slovy: „můžeš udělat jakoukoliv sviňárnu, hlavně když z toho máš prospěch“, nebo: „kdo chce s vlky býti, musí s nimi výti“ – jinými slovy: nehádej se, souhlas s každým a řekni co chce slyšet. Pak se ti bude dařit dobře.

Ztrácí slova jako poctivost, dodržení slíbeného nebo čestnost svůj význam? Jakou hodnotu má dohoda? Chceme/te být obklopeni lidmi, kteří Vás/nás obelžou a zradí a ani u toho nemrknou? Já tedy ne!!! Já se chci stýkat se slušnými lidmi a chci mít slušné děti. A neříkejte mi, že jsem naivní!

Pokrytectví se nikdy nesmí stát hlavním proudem naší společnosti – anebo: když máme svobodu slova, za kterou jsme tak dlouho bojovali, tak ji využívejme a nenechme si vše od některých nepoctivých politiků líbit. Říkejme naším dětem: „děti, buďte slušné. Nechovejte se prolhaně a neférově jako někteří politici“. Nebo to dopadne tak, že jakákoliv dohoda v naší společnosti bude mít stejnou hodnotu, jako titul z Plzeňské univerzity.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Patočka | sobota 21.11.2009 8:35 | karma článku: 40,32 | přečteno: 5946x
  • Další články autora

Miroslav Patočka

Jsou Rusové nadřazeni ostatním národům?

Nemohu se zbavit pocitu, že ano - alespoň v jejich myšlení. Jak jinak si vysvětlit, že se samozřejmostí, která je posledních šedesát let jen Rusům vlastní, okupují nejdřív Krym a teď válčí na Ukrajině? Domnívám se již delší dobu, že Rusové vyznávají jiné hodnoty, než mi na Západě.

23.8.2014 v 11:01 | Karma: 26,70 | Přečteno: 1385x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Patočka

Před lidmi jako je Putin jsem před 30 lety utekl

V září 1983 jsem si sednul v Bratislavě do autobusu a měl jsem jen jeden cíl. Odejít z nenáviděného, prolhaného, komunistického Československa. Nechtěl jsem žít v režimu, ve kterém jsem musel od rána do večera lhát, aby mě náhodou nevyhodili ze školy, nebo moje rodiče z práce. Chtěl jsem, aby moje děti vyrůstaly ve svobodném světě. 45 let nejdřív nacistické a poté komunistické propagandy udělaly své - úroveň lidí byla zoufalá – morální hodnoty? Kdepak, žádné nebyly. Vstupovalo se do KSČ, SČSP (Svaz československo-sovětského přátelství), SSM (Svaz socialistické mládeže), ROH (Revoluční odborové hnutí) a malé děti se naháněli do Jiskřiček a do pionýra, aby se dětem již od malička vymývaly mozky komunistickými lžemi. To se na celé společnosti muselo podepsat. Ti co se nechtěli podřídit, museli trpět v pracovních táborech a ve vězení.

10.8.2014 v 0:28 | Karma: 46,71 | Přečteno: 14402x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Patočka

Rusko je ekonomickým trpaslíkem

Rusko má nominální HDP 1,85bil USD - USA má nominální HDP 16,9 bil USD - tedy výkon americké ekonomiky je9x vyšší než ekonomiky ruské. EU má HDP 18 bil USD - EU + USA mají téměř 19x vyššíekonomicky výkon, než Rusko. USA a EU mají dohromady 820 mil. obyvatel a Rusko pouhých145 mil.

22.4.2014 v 19:39 | Karma: 28,73 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Patočka

Rusko je obr na hliněných nohách

Rusko je, co se týče plochy největší zemí na světě? Ano, to je pravda. Rusko je velmocí? Rusko je velmocí ve svých představách. Žádná jiná země světa se za posledních sto let se nechovala tak imperialisticky (nárokovala si cizí území) jako Rusko.

18.4.2014 v 3:44 | Karma: 24,68 | Přečteno: 1462x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Patočka

Nebezpečný Putin

Je přípustné, aby prezident Putin argumentovalochranou ruských a rusky mluvících obyvatel Krymu jako ospravedlnění k vojenskémuútoku? Rusové na Krymu se prý cítí ohroženi, a proto Krymská autonomní vládapozvala cizí armádu. Toto stačí k vojenské agresi? Nebyla by diplomatickájednání namístě?

2.3.2014 v 13:08 | Karma: 19,05 | Přečteno: 821x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Migranti přitvrdili, útočí na Poláky přes plot i klacky s noži, ukázalo video

28. května 2024  21:09,  aktualizováno  21:15

Na polsko-běloruské hranici přituhuje. Migranti, kteří se pokoušejí proniknout do Polska, jsou...

Wagnerovci se zapojili do hromadné potyčky v Čeljabinsku, zněla i střelba

28. května 2024  20:53

Na ruských sociálních platformách se během víkendu rozšířilo video, které ukazuje potyčku na ulici...

Parlament v Gruzii přehlasoval veto, zákon o zahraničním vlivu projde

28. května 2024  18:12,  aktualizováno  20:18

Gruzínský parlament v úterý přehlasoval veto kontroverzního zákona o zahraničním vlivu. Prezidentka...

VIDEO: Francouzský poslanec mával palestinskou vlajkou, vykázali ho

28. května 2024

Dolní komora francouzského parlamentu v úterý na patnáct dní vyloučila poslance z krajně levicové...

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik