Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

;-D Pane Patočko, vy se seznamte s blogerem jménem Peszynski, jako byste si z klávesnice vypadli, jak patláte dohromady propagandistické teze  opsané z našich mainstreamových médií. Když si budete spolu chatovat, tak nutně získáte díky vzájemnému souhlasu, že vaše vidění světa reflektuje objektivní realitu a bude vám dobře.

Takhle bych si dovolil reagovat (neb se tím již deset minut dobře bavím) jen na jeden výraz, který jste evidentně někde četl ve slovesném tvaru a nevíte, jak se píše coby podstatné jméno. To slovo, co jste kdesi přečetl je anektovat. Podstatné jméno se ovšem píše anexe a nikoli anekce, jak jste si to převedl do jiného slovního druhu. Zároveň se domnívám, že tento omyl ilustruje váš celkový rozhled a definuje úroveň vašeho psaní. Budu vaši jazykovou (ne)invenci používat jako skvělou anekdotu, přičemž věřte nebo ne, zde jsou hlásky kd na místě.

0 0
možnosti
Foto

J92a36n 78T55o20m26e71s

23. 4. 2014 0:04

..přesně totéž si myslím a je pro mne dost nepochopitelné, že to tolik lidí nevidí, při tak výrazné analogii s Hitlerem .. Chamberlain přivezl mír po zabrání Sudet asi tak na rok .. lidi jásali:-/ ..popravdě Putin mne jako hlava atomové velmoci děsí.. před nedávnem jsme odmítali US radar, jako zbytečný, dnes už to jistě alespoň někteří vidí jinak..

0 0
možnosti

D88a95v12i89d 67K46r43á61l

2. 3. 2014 14:47

"Our first priority is to get help to those who have been injured, and to take every precaution to protect our citizens at home and around the world from further attacks."

-president bush 2001 proceeding the war in Iraq and Afghanistan.

1 0
možnosti

Zde se sekávají dva světy, první je  pozůstatek středověké tzv. Kyjevské Rusy, jejíž jádro je zhruba dnešní Ukrajina

Druhý svět vznikl po expanzi Mongolů ve 13 století, kdy zanikla Kyjevská Rus.Vzniklo kolem Moskvy  ( Moskevské knížectví) a bylo pod ochranou Mongolů. Zde došlo k pádu Kyjevské Rusy.

Následně v okolí Kyjeva se vytvořil celek pod ochranou Polsko  - Litevského soustátí.

Obě centra Kyjevské a vlastně Moskevské se nazývali Rus.

Následně Kyjev si tento termín na základě historického dědictví nárokoval.

Druhé centrum kolem Moskvy pak jsou vlastně Moskalové. Lze říci že Ukrajina je vlastně Rusko a Rusko je vlastně Moskevsko. Tím že Kyjevská Rus (Ukrajina) byla pod vlivem Polska, tak vlastně zažila obdobný vývoj,ale Moskevsko  (Rusko)ne. Po připojování Ukrajiny k Rusku pak docházelo ze strany Ruska k ničení její vlastní identity. Moskevské Rusko neprošlo tím co západní země Evropy, šlo tzv, byzantskou cestou kde veškerá moc i církevní patřila do rukou panovníka.

0 0
možnosti

Pane Rodene, poucit se z Historie je dulezite. Take je ale dulezite uznat stavajici hranice v Evrope. K migraci obyvatelstva bude vzdy dochazet a tak budou na ruznych uzemich zit ruzne narody. Posilat vojska na ochranu techto minorit neni mozne bez vyvolani valek. Krymsti Rusove zijici na uzemi Ukrajiny se musi odstehovat do Ruska, kdyz tam chteji zit.

1 0
možnosti
Foto

Vzal jste mi argument Karlových Varů z klávesnice, takže to smažu, ale to je to podstatné. Ukrajina, ať se to líbí Kremlu, nebo ne, je suverénní stát a to, co Putin předvedl je intervence, vpád, okupace, agrese podle mezinárodního práva. 

Bez ohledu na původ těch událostí.

Už se „těším“, jak Putin pošle Sevastopolskou flotilu do Washingtonu, až někdo v Americe ohrozí ruského občana, nebo naopak Obama pošle tanky do Moskvy, až zase Putin vyhodí nějakého Američana z Moskvy.

4 1
možnosti

J82a36n 73F77r83o50l38í16k

2. 3. 2014 13:53

Jaký vpád? Je to bratrská pomoc. I zvací dopis prý byl.;-D

1 0
možnosti

P11e51t72r 57H10a96l61í19k

2. 3. 2014 13:32

To je pekna propaganda. Bohuzel EU sklizi co zasila. Anexi ciziho uzemi predvedla EU v Kosovu za nadseneho hykani pana Schwarzenberga. Dokonce si humanitarne zabombardovala civilisty na podporu albanskych teroristu.  Zaoralek i Barroso se pokrytecky rozciluji, ze v 21. stoleni neco takoveho neni mozne.

EU povazovala podporu statniho prevratu na Ukrajine  za spravny, protoze demonstranti byli pro EU. Klicko si jezdil pro prikazy do Berlina. EU, Janukovic a vzbourenci se dohodli  na  novych volbach a dalsich bodech. Za 12 hodin ukrajinsti puciste dohodu zrusili a nasilim se chopili moci. To je regulerni statni prevrat. Opravdu mluvi za Ukrajinu? Kdo je volil? Je to jen dosazena loutkova vlada EU.

Rusko povazuje podporu demonstrantu na Krymu za spravny, protoze jsou pro Rusko.

Chovani naprosto stejne jako EU a o to pokrytectejsi je ted moralizovani ze strany EU.

4 3
možnosti

J31a21n 52F47r98o32l61í18k

2. 3. 2014 13:55

Na Krymu někdo vraždí místní Rusy? Když to srovnáváte s rozpadem bývalé Jugoslávie?

3 2
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik