Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hnupobijce

25. 11. 2009 14:13
No, je potreba ovladat umeni kompromisu ... jako politik.

... v necem . Jinak    http://muller.blog.idnes.cz/c/111558/Kdybych-se-priznal-tak-jsme-mozna-nevyhrali.html    - tohle ale popisuje Klause v jinem svetle.Jako podrazaka ... .

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

24. 11. 2009 13:11
panuje tu, bohužel, dost jednoduché myšlení

a  to  je, opět bohužel, zcela v duchu pravdoláskového vidění světa. Které do omrzení hlásá jednoduché slogany a "pravdy" a z nich vyplývající jednoduchá řešení. Jenomže politika, především ta vrcholová, taková být nemůže, nikdy taková nebyla a ani nebude. I kdyby se redaktor Světa zvířat třeba potento. Stačí si pročíst reakce na podobné ale i jiné blogy: co z toho chcete vybrat? Názory, pěkně ostré, někdy, a občas i pěkně sprosté od plus do mínus nekonečna. A politika z toho blázince musí udělat něco, co třeba stojí za houby, ale je to aspoň snesitelné. Nechat, kupříkladu, zde diskutující dělat politiku, tak se vzájemně vymlátí. Jako kdysi pracující v Rumunsku, poté za zabili Ceauseska (což byl sám o sobě docela záslužný čin).

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

24. 11. 2009 11:44
tak tohle by

bylo možné jen v tom případě, když byste měl možnost si přátele vybírat a nemusel se povinně bratřit s kýmkoli, pro koho je momentálně výhodné se na vás nalepit. Pravda, jeden by mohl dopadnout i tak, že by zůstal sám, neb by se mohlo ukázat že s ním taky nikdo nechce nic mít, ale to je riziko podnikání. Pokud by existovala možnost "solidarizovat se"  jen s těmi, kterých si vážíte a považujete je za slušné a naopak mohli se vykašlat na parazity a vyčuránky, dalo by se něco dělat. Křesťani a komunisti nechť se nestarají o bezvěrce, mohli by si vystačit s "péčí" o své "bližní" či soudruhy.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

23. 11. 2009 11:34
Příčina a následek.

Každý politik,který usiluje o zvolení uzavírá se svými voliči nepsanou společenskou smlouvu.Její hlavní princip zní,když ty mne budeš volit,tak já budu v parlamentu hájit tvoje zájmy.Na tomto principu je založená demokracie a institut svobodných voleb.Pokud se najde někdo kdo tuto nepsanou společenskou smlouvu záměrně poruší tak nastává období anarchie,kdy nic neplatí,nikomu nelze věřit a v podstatě se tímto zpochybňuje samotný princip svobodných a demokratických voleb.A to se stalo u nás po volbách v roce 2006.Respektive v roce 2007.Poslanec Melčák a poslanec Pohanka porušili naprosto beztrestně společenskou smlouvu s voliči.A našly se hned 3 parlamentní strany,které toto zpochybnění výsledků voleb nejen neodsoudily,ale toto bezprecedentní pohrdání hlasy voličů ČSSD,využily ve svůj prospěch.A nejde jen o politiky těchto stran,ale hlavně o jejich voliče.Tím byl překročen Rubikon.Od této chvíle je dovoleno vše a věřit se nedá naprosto nikomu.K dohodě musí být důvěryhodný partner!

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

24. 11. 2009 11:50
Re: Příčina a následek.

Já třeba kašlu na to, aby o mně rozhodovali "voliči ČSSD", nejsem v jejich "kolektivu" dobrovolně. Nemám nic proti tomu, aby si svoje věci mezi sebou řešili jak chtějí, mají k tomu nástroje, můžou si založit družstva, firmy, svépomocné spolky, špitály a mít všechno "zadarmo". Proč by měla mít v demokratickém státě věršina právo menšinu okrást? Nestačilo by,  že jí nikdo nemůže bránit řešit si své věci po svém? Kdo by s nimi nesouhlasil, mohou ho vyloučit ze svého "středu". Jenže oni nechtějí nikoho vyloučit, ale naopak pustit! Je to jen taková "soft" varianta komunistických ostnatých drátů na hranici.

0 0
možnosti
VK

Vlkov

22. 11. 2009 17:41
Nechci se Vás dotknout, ale

vite pane Patočko, Vy nejenom, že jste naivní, ale jste teké dost jednoduchý. Máte černobílé vídění, deklamujete tady obecně známé pravdy a mícháte je s těmi pravdami Vašimi. Na rozdíl od Vás mám dojem, že Klaus si vždy stál za tím, co si myslel. To je ve Vaší názorové skupině označováno za aroganci. A to, že zcela zřejmě neprosadil vždy to, co si přál, je přemýšejícímu jedinci pochopitelné. Máme tu totiž jakous takous demokracii. Jenomže lidé jako Vy budou nadávat - jak to, že podepsal ten zákon, kdy ž s ním nesouhlasil. A když ho náhodou nepodepíše, tak máte zase důvod k nadávání  - jak to, že to nepodepíše, když to odhlasoval parlament. Není to tak?

0 0
možnosti
VK

Vlkov

22. 11. 2009 17:41
Re: Nechci se Vás dotknout, ale

A že k němu byla ODS loajální? Nebyl to náhodou Klaus, kdo stranu založil a vložil do ní svůj program? A není to náhodou Topolánek, kdo se neuvěřitelně zdiskreditoval? Obklopil se pravdou a láskou a otevřel stavidla ekoterorismu a svým hulvátstvím otrávil  i ODS nakloněnou část veřejnosti? Nechápu, jak si někdo z ODS může myslet, že pod jeho vedením vyhrají volby. Já si myslím, že jim o to ani nejde. Je fajn mít teplá místečka v parlamentu a při tom nenést žádnou odpovědnost. Je fakt, že pro soudného člověka dneska neexistuje volitelná strana, se kterou by se mohl ztotožnit.

0 0
možnosti
J

jeliman

22. 11. 2009 8:56
Výborně, jen bych doporučoval uplatnit tento blog

v Německu, vaší vlasti, kde teď  žijete, podnikáte a vychováváte děti.

0 0
možnosti
MP

M.Patocka

22. 11. 2009 9:29
Re: Výborně, jen bych doporučoval uplatnit tento blog

Vazeny pane Jelimane, myslite si, ze je to nevhodne ceske spolecnosti nastavit zrcadlo?

0 0
možnosti
F

festaj35@seznam.cz

22. 11. 2009 8:38
stranická slepost

čtu -li tento blog , mám dojem ,že jsem asi do dneška žil někde jinde . Jedinnými lháři a podrazáky jsou počínaje od prezidenta , přes všechny ostatní strany ,kromě ODS snad i všichni občané této republiky . Topolánek může býs spokojen , má-li takové přiznivce , měli by však častěji jít na prohlídku na oční a ušní oddělení nemocnice  popř. i do jednoho institutu v Bohnicích .

0 0
možnosti
UD

URB-Královna diskusí

21. 11. 2009 19:16
Mást úřady je lest, mást rodinu je lež.

Například půjčka v nesnázích se vyšplhá na 32% úroků i když bylo dohodnuto deset. Prostě si zákazník nepřečetl dodatky a má smůlu, příjde o barák a půjde spát na nádraží. Vychovávám děti špatně, když je učím, že banky jsou banda lichvářů a musí se před nimi mít na pozoru? Jak mám dítěti vysvětlit, že musí použít tři klíče, než se dostane domů? Prostě ho poučím, že lidi jsou banda zlodějů a tak to jinak nejde. Jak ho poučím v rasových otázkách vysvětlit kvůli cenzuře nejde. Mám snad dětem lhát?

0 0
možnosti
MP

M.Patocka

21. 11. 2009 21:27
Re: Mást úřady je lest, mást rodinu je lež.

Vazena Kralovno, lez je lez a je jedno, jestli lzete na urade anebo ve Vasi rodine - tohle bylo klasicke mysleni za komunismu - venku se lhat muze a doma budeme na sebe slusni. Lhat znamena, vedome nekomu rikat nepravdu, abych dostal vyhody, ktere me jinak neprislusi - jako prikald uvedu socialni, davky, kde zadatel zatajuje - (lze) urcite udaje, aby dostal penize, na ktere nema narok. To je podvod. A urcite nemuzete bojovat proti nepoctivosti tim, ze se sama budete chovat nepoctive, nebo k tomu budete Vase deti vychovavat.

0 0
možnosti
FP

František_P

21. 11. 2009 18:48
FP

Pane Patočko zcela souhlasím s vaěím článkem , jen se musím pozastavit u pasáže ve které píěete že máme moc volby ale to se mýlíte jelikož na kandidátkách jsou stále titíž lidí tak že voliř je vlastně nevoliž.Jinak je to perfektní!!

0 0
možnosti
PS

Petr-007

21. 11. 2009 14:34
Moralne jsou na tom vsichni stejne

Lumpi jsou vsichni stejni, Klaus, Rath, Paroubek, Topolanek, lhani, uplatkarstvi nepostivost, to je princip politiky, slusny clovek "tam nahore" nema sanci.

Pri volbach nejde o to kdo krade nebo lze mene, ale o to kdo prosazuje zakony, vic vyhovujici volicum. Topolanek neni poctivejsi nez Paroubek, ale snazi se prosazovat mensi dane, to je pro mne vyhodne, proto mu dam prednost, coz ovsem neznamena, ze si myslim, ze je mensi lump nez jeho protihraci. Kdybych mnel malo penez tak dam naopak hlas Paroubkovi v ocekavani vyzsich soc. davek, a zase to neznamena ze od nej cekam nejakou ferovou hru.

0 0
možnosti