Když Steigerwald eroticky práší

Za ta čtyři léta, co jsem ve vysoké politice, je p. Steigerwald stále stejný. Nikdy jsem nezažil, že by v jeho komentáři ČSSD byla alespoň náznakem oceněna. Pan Steigerwald je velmi vytrvalý, setrvalý a zavilý ve své nenávisti. A také jednostranný.

Ze sociální demokracie byl v úterý odejit pan Mrština. Jméno tohoto okresního politika, až do zveřejnění jeho „případu" v MFD nikdo neznal. Snad jen opravdu velcí političtí fajnšmekři na Náchodsku. Mrština prý, alespoň podle MFD, investoval veřejné peníze do veřejného domu. Tento první mýtus MFD není pravdivý. A jaká je pravda? Do objektu hotelu vlastněného panem Mrštinou šla, vedle vlastních peněz tohoto pána, dotace 1,3 mil. Kč z evropských fondů. V objektu po jeho rekonstrukci dnes funguje normální hotel a nikoliv nevěstinec, jak zněl druhý mýtus MFD. U druhé dotace poskytnuté Mrštinovi Úřadem práce v Náchodě, a to na vytvoření nových pracovních míst, je, zdá se, vše v pořádku. Ani o této dotaci však nerozhodl soc. dem. ministr, jak se snažila podsouvat MFD, ale dnešní poslanec za ODS. Tedy padá třetí mýtus MFD. Pokud by MFD chtěla být nyní objektivní (nevěřím však, že to hrozí), začala by stejnou „logikou" spojovat nevěstinec s ODS. Toho se ovšem nedožijeme.

Poté, co se v minulém týdnu, pravděpodobně únikem z policejního spisu, objevily fotografie p. Mrštiny se spoře oblečenými dívkami na stránkách MFD (a péčí stejného „policejního" zdroje se fotografie dostaly i do Blesku), vedení ČSSD zasáhlo. Pan Mrština odešel z ČSSD. Přeji i jiným českým politickým stranám stejnou rozhodnost při řešení podobných mediálních (pseudo)kauz.

Vraťme se např. ke kauzám Čunek či Morava. V jednom případě se nepovedlo vyřešit nic, kromě zglajchšaltování státního zastupitelství jako celku. V druhém případě aktér megaskandálu zůstává v ODS v klidu dál. Pan Mrština - ať je jaký chce - projevil charakter. Nechce svou další přítomností poškozovat sociální demokracii. Já to oceňuji.

Panu Steigerwaldovi v jeho pátrání, zda Mrština dovážel před lety děvčata z Ukrajiny či nikoliv, přeji hodně štěstí. A panu Langerovi přeji, aby se mu dařilo lépe splétat nitky a další nitky, aby prokázal - jak Šteigerwald v tomto týdnu v MFD fantazíroval - oprávněnost tzv. Kubiceho zprávy. Pane Steigerwalde, ačkoliv budete psát s lehkým perem někdejšího scénáristy pokleslých starorežimních seriálů, přesto nevykouzlíte v české veřejnosti zpětně podporu pro tzv. Kubiceho zprávu. Téměř dvě třetiny veřejnosti (podle exaktních sociologických analýz) si totiž myslí, že to byla zcela účelová kauza použitá vůči ČSSD k ovlivnění výsledku voleb. A pane Steigerwalde, chce to také větší uvážlivost v závěrech. Dne 27.10.2006 - tedy v den senátních voleb -vyšel v MFD Váš článek pod názvem „Šibalové? Kdepak, gauneři." Jak jinak, ten článek jste prozíravě věnoval právě ČSSD a mě osobně. Vyjímám z tohoto článku jeho jádro:

„Paroubek by řekl, že nic nevěděl a každého šibala, když se dozví, vyhodí. Jenže ti šibalové jsou v převážné většině z jeho politické strany. On jim velel, vedl je, vědět měl. Nevědět je v jeho případě ta největší politická chyba. Jak chce řídit stát, když nerozezná šibaly ve vlastní straně a ve svém nejbližším okolí? Když si je bere za pomocníky a rádce? Každý průměrně orientovaný občan musí žasnout, když na něj nejbližší Paroubkův a Grossův spolupracovník vyplazuje v televizi jazyk jako blázen a kulí oči, ruce v poutech. Jak to, že muž v čele vlády včas neviděl, co napadne každého - kdo Doležel je. Šibal je slabé slovo. Je dokonce zavádějící. Šibal čpí veselím, rošťáctvím, je to jakýsi sympatický podvodníček, kašpárek, lidový hrdina. Zdrcující galerka v sociální demokracii - to přeci nejsou šibalové s černým svědomím, to jsou gauneři, gangsteři, lupiči a začínající vrahouni. Zavedli českou politiku až k samému prahu chlíva." A na jiném místě píšete ještě: „Vrcholí období osmiletého rozmachu banditismu." Myslíte tím zřejmě osm let vlády ČSSD. Gratuluji ke slovníku.

Ani jeden z té poměrně dlouhé řady někdejších, v roce 2005 a 2006 obviněných členů ČSSD, počínaje V. Jourovou a konče paní Schwarzovou, nebyl odsouzen. Většinou byla policií vznesená obvinění tak chatrná, že se rozplynula dříve, nežli došla k soudu. Politická policie ODS pod názvem ÚOOZ řízená I. Langerem zcela selhala. Tedy v prefabrikaci obvinění. Vlastně neselhala tak úplně, před volbami splnila svůj úkol.

A co Vy, pane Steigerwalde, Vy jste lidsky a profesionálně obstál? V říjnu 2006 jste mluvil v souvislosti s ČSSD o vrahounech, teď mluvíte v souvislosti s ní o kuplířích a banditech.

Nechtělo by to navštívit nějaké centrum duševní pohody (např. Modrou lagunu mého dobrého známého J. Cimického)? Nenastal čas Vašeho odchodu na zasloužený odpočinek či dokonce k omluvě? Nemyslím, že jste toho schopen. „Profesionál" jako Vy totiž slouží vládnoucím bez váhání a skrupulí. Komunistům anebo Kolumbijcům. Vím, že to neberete osobně, když ČSSD či mě poléváte škopíky špíny. Není to prostě nic osobního, je to pro Vás jen obchod. Já to chápu a je mi Vás líto.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Paroubek | čtvrtek 26.2.2009 18:31 | karma článku: 30,50 | přečteno: 4577x
  • Další články autora

Jiří Paroubek

Skončete tu podělanou válku!

27.5.2024 v 11:22 | Karma: 8,66

Jiří Paroubek

Můj přítel Jiří Horák

26.4.2024 v 9:37 | Karma: 12,61

Jiří Paroubek

SOCDEM na cestě podrazů…

25.4.2024 v 12:20 | Karma: 19,94