Metla internetu :-(

„Když půjdete kolem hospody,  dívejte se na opačnou stranu, alkohol je metla lidstva,“  říkala naše babička. Tak jim to prý říkával pan učitel v obecné škole. Platí to  dodnes,  a to   hlavně v těch případech, kde mají  ještě navíc i výherní automaty...  Hazard patří do stejného ranku neřestí jako jsou alkohol a drogy -  a často spolu souvisí.

Buďme ale aktuální… Kdyby  babička žila v dnešní době, možná by nás varovala i před  něčím jiným: „Když si sednete k počítači, vyhýbejte  se reklamám a internetovým diskuzím.“  Reklamám proto, že  vás svádí  utrácet peníze často za zbytečnosti a diskuzím,   že vás vedou  k zbytečnému utrácení času -  a někdy  i  k dalším nesnázím..

Vím o čem píši, internetové diskuze sama navštěvuji a získala jsem tyto poznatky. Tam, kde  se majitelé diskusního serveru  o webové stránky dobře starají, na stránce  mají na viditelném místě  umístěny jejich pravidla a dohlížejí na to aby se dodržovala,  pak je  vše  v pořádku.

Horší ale je, když se o tuto stránku  zajímají  nedostatečně a  ponechají ji vlastnímu  „vývoji.“ To často vede  k její destrukci. (Podotýkám, že  se to diskuzí na  iDNES,   ani jeho blogerských stránek netýká, tam je to naštěstí OK).  Jak to ale vypadá jinde?

Nechci rozebírat částo  pokleslé internetové diskuze na stránkách různých bulvárních  novin - to je folklór -  „jaký pán, taký krám,“ horší ale je, když se těmto  stránkám podobají i některé diskusní stránky  tzv. seriozních novin.  To je pak bída.  A pokud se  tam vytvoří dvě  ostře vyhraněné názorové skupiny, jejichž členové  se navzájem neustále provokují,  hrubě urážejí, pátrají v cizích identitách, diskutují  pod různými, nebo i několika nicky najednou, (které navíc neustále mění), a neváhají ani zveřejňovat záležitosti ze soukromí ostatních diskutujících, dokonce i adresy jejich bydliště - a redakce (webmaster) včas nezakročí, pak  to vede nejen k naprostému marasmu, ale přímo ke katastrofě. Tou považuji psychoterorismus a kyberšikanu...  Někteří jedinci se dokonce ani neváhají chlubit,   že   k vyhledávání informací o jiných diskutujících používají šikovný vyhledávací  prográmek, stačí prý jen zadat IP - a hned se všechno  zobrazí.  A ptám se:  „Je to  vůbec dovoleno?  Nejedná se už o  porušení zákona o ochraně osobnosti?“

 Názorná ukázka takové diskuze:

 a.)  Ctihodná "špína duše" vyrazila,  jak Johanka, ve své zmatenosti na koni obráceně, držíc se ocasu místo meče a zaslepeně na obranu své "modly" rozvědčíka H… A stavidla žlučového rybníka otevřeny naplno. Aspoň je tady sranda, jak tady stále dokola obehráváte tu prasklou desku. A klidně chrstejte, máte moje svolení.

 b). Klonovaný ratlík K… hned začal zuřivě štěkat a bránit svojeho páníčka. Na svolení takovéhoto klona, se snad nikdo ptát ani nemůže. Dávám ti klone K...  černé puntíky!!☻☻☻☻

 Anebo:

a.) U vás vypadne ve vyhledávači tato informace: IP Address: 8 … .. ISP: Comcast Cable Region: Cape Coral (US. .... Váš Provider je kabelovka Cocast, která vám přidělila to IP. I kdyby jste si dal nick Budulínek, IP by zůstalo stejné. Can you see?

 

Líbí se vám  styl  této diskuze?  A kde se vyskytuje?  Můžete hádat, anebo si ji vyhledat  sami  a přesvědčit se o tom... :-(

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Mirka Pantlíková | neděle 18.1.2015 18:03 | karma článku: 7,95 | přečteno: 558x
  • Další články autora

Mirka Pantlíková

Premiéra filmu Svatá

20.5.2024 v 10:25 | Karma: 17,02

Mirka Pantlíková

Znáte Baťovo město Zlín?

19.4.2024 v 19:38 | Karma: 18,49

Mirka Pantlíková

Moje vzpomínka na ten den...

13.4.2024 v 15:04 | Karma: 25,68