Událost dne, ne-li roku: David Rath

David Rath poměrně náhle zatčen v pondělí večer útvarem složek protikorupční policie. Dle serveru aktuálně měl mít u sebe zatím blíže nespecifikovaný obnos peněz - zřejmně mimo jiné další doličný důkaz korupce a zneužití evropských dotací. Spravedlnosti za dost?Konečně?Proč všichni na tento okamžik čekáme a když konečně přijde zatčení vrcholného politika, zustava jen jakási pachut..že je vše možná úplně jinak..

Rychlost a preciznost s jakou se tento případ, dle prvních náznaků, daří policii zvládat může svědčit o dvojím..Jedna možnost je skvělá a moc bych si ji přál. Znamenalo by to, že elitní útvar policie pro vyšetřování korupce pracuje dobře, nezalekne se vlivu politiků a blýská se nám na lepší časy..

Druhou možnost bych si nepřál, ale nemůžu si pomoci..přijde mi pravděpodobnější. David Rath se stal obětí at už vnitrostranického, mezistranického nebo jen vnitřně byznysového boje a někdo jej potřeboval odstřelit...Spadla klec na (alespon v tomto konkrétním případě) na nevinného a vracíme se do 50. let k odposlechům a vykonstruovaným procesům...brrrr

Co nyní zbývá?Sledovat obě strany, co je potřeba jsou informace k případu..bezsporu byl velmi dobře naplánován at už se jedná o první či druhou variantu..Bude li  případ skutečně podroben otázkám, zrakům veřejnosti, investigaci novinářů a svlékne se do naha, bude učiněno v rámci možností snad za dost a podaří se okolnosti případu blíže rozplést..

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Orzech | úterý 15.5.2012 13:05 | karma článku: 15,79 | přečteno: 1232x
  • Další články autora

Miroslav Orzech

Důstojný pán s fajfkou na hrad!

18.1.2013 v 11:52 | Karma: 23,96

Miroslav Orzech

Ztohoven, děkujeme, máme dost!

23.11.2012 v 18:56 | Karma: 21,46

Miroslav Orzech

Petr Nečas se projevil!

10.9.2012 v 21:39 | Karma: 11,81