Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kopněte si do svého Klause...a taky vysokoškoláci

Už jsem si nějak poslední dobou zvyknul na to, že dopolední četba zpráv mi spíše přivodí nechut a skepsi z toho, co se děje, resp. o čem se píše, ale už se pomale učím oddělovat podstatné věci od méně závažných a na věci hledím s nadhledem..Dnes ráno tedy ale ne..

Že je Václav Klaus kontroverzní osobností není třeba zminovat..Nemusíme s jeho názory dlohodobě souhlasit, můžeme je odsuzovat a nechápat je... ale to je tak všechno...ještě dlouho budou patřit k  českému folkloru a svého myslitele určitě dluho ještě přežijí.

Poslední dobou se jako houby po dešti množí mediální zprávy, které se jako stébla chytají, útočí na hlavu státu kdykoliv dostanou jen malinkou šanci zaútočit a kopnou si do něj (viz. poslední aféra s údajným vrácením německé ceny) Pan prezident si jako osoba s vyhraněnými a ne příliš mainstreamovými názory mnohdy, ruku na srdce,  zadělá na problém sam (at už svými názory či svoji jakoby narcistickou povahou). Co mu nelze vytknout je dlouhodoba a beze sporu náročná práce pro Českou republiku, konzistence názorů, snaha o kultivaci a moderaci politické, ale i veřejné debaty. Klaus, at si to chceme nebo nechceme připustit, vykonal a vykonává pro Českou republiku mnohé a bez mrknutí oka snese, dle mého názoru,  srovnání s takovým velikánem jako byl všemi milovaný Václav Havel.

Nyní k jádru věci a proč se snažím jakoby sám pro sebe sumarizovat ve zkratce naše dosluhujícího prezidenta..a proč že nyní píšu tento příspěvek...

Václav Klaus nedávno navštívil ČZU a diskutoval se studenty nad rozličnými společenskými tématy..Asi se Václav Klaus předem připravil na to, že by dotazy mohly směřovat i k tématu zavedená školného na VŠ. Jeden z posluchačů ČZU přišel s dotazem, kolik že prezident zaplatil na školeném on, když studoval (Václav klaus studoval v letech 1958 - 1963) Dotaz položený studentem a podpořený aplausem a pobavenými reakcemi z řad jeho spolužáků ovšem představuje vrchol nevkusu, arogance, zákeřnosti a tuposti a jakoby symbolizoval obraz a úroven současného vysokého školoství a jeho posluchačů u nás.

Vysokoškoláci u nás vždy představovali elitu národa, ano je tomu i dnes a bude tomu snad i v budoucnu..Důsledkem masového nárustu studentů, kdy na VŠ pokračuje něco kolem poloviny absolventů ovšem dochází k vyrabování tohoto výsostného prostoru a stává se z něj nečitelná masa, která již netvoří a nemůže tvořit jakousi relativně homogenní a intelektuální třídu, jako tomu bylo dříve..

Je třeba konečně oddělit zrno od plev...proč by měli danoví poplatníci platit pět let dovolené někomu, kdo volí cool konzervativní a odpovědnou stranu, ale jakmile začne prosazovat svůj program, voliči jsou s transparenty v ulicích.

Podepisuji názor Václava Klause, že vzdělání je soukromým statkem, jeho studiem si zvyšují čistě osobní užitek a proto by se za něj mělo platit. Přeju hodně zdraví pane prezidente, užijte si Váš poslední rok na hradě a hodně štěstí

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Orzech | pátek 9.3.2012 14:55 | karma článku: 22,49 | přečteno: 1152x
  • Další články autora

Miroslav Orzech

Důstojný pán s fajfkou na hrad!

Mnoho již bylo napsáno, o kandidátech, jejich historii, tajných sponzorech, sporů o povahu prezidentského křesla a prezidentských pravomocích atd. atd...Prezidentské volby nám pokočily do finální fáze, máme poslední dva kandidáty, dvě velké osobnosti s hustě popsaným životopisem, dvě rozdilné životní dráhy druhé poloviny 20. století. Kdo by měl být prezidentem České republiky?Proč já raděj hajného než prognostika?

18.1.2013 v 11:52 | Karma: 23,96 | Přečteno: 1420x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Orzech

Ztohoven, děkujeme, máme dost!

Ztohoven?Umělecká skupina?Proboha, už ne, nikdo na vás není zvědavý, skutečně! Partička přerostlých dětí se honosně nazývá uměleckou skupinou, inu i blázen se může nazývat třeba Napoleonem. Jop, máme demokracii, celkem hodně svobody a vcelku žádné hranice. Po tom zbytku hranic se nám samoúčelně vozí parta drsnejch týpků ze ztohoven a čím víc ilegal, tím víc cool.

23.11.2012 v 18:56 | Karma: 21,46 | Přečteno: 1105x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Orzech

Petr Nečas se projevil!

Petra Nečase mám rád, myslím si, že je to slušný a velmi inteligentní člověk. Moje sympatie si získal i dnes svým projevem adresovaným některým pseudohlídačům lidských práv ale také byznysmenům či politikům z "odlišných kultur" jako "pozitivní signál" z České republiky.

10.9.2012 v 21:39 | Karma: 11,81 | Přečteno: 1244x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Orzech

Vždycky jsem chtěl být bankéřem, ted chci být prezidentem!

Chci lidem říci, že mají na víc..hlásá titulek exluzivního rozhovoru, který lidovým novinám poskytl čerstvě ekonom Vladimír Dlouhý.

25.6.2012 v 12:50 | Karma: 9,88 | Přečteno: 676x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Orzech

Véčkaři pozor, blíží se volby!

Nadávno jsem dočetl skvělou publikaci novináře Jaroslava Kmenty (Všehoschopní - Superguru Bárta), která je opravdu brilantnní ukázkou české investigativní žurnalistky a kterou touto cestou vřele doporučuju. Pokud ve mně ještě dřímalo snad zrnko pochyb a zdravý úsudek napovídal, že snad taková totální privatizace veřejného prostoru byla do jisté míry mediálním produktem a hysterií kolem, tato publikace pro mě definitivně přibila poslední hřebík do rakve VV.

30.5.2012 v 15:03 | Karma: 10,95 | Přečteno: 755x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Při vystoupení prezidentského kandidáta se v Mexiku zřítilo pódium. Zemřeli čtyři lidé

23. května 2024  6:39

Čtyři lidé zemřeli a dalších 15 utrpělo zranění, když se zřítila konstrukce scény, na níž...

Konec týdne bude ve znamení přeháněk a bouřek. Nejdeštivější bude pátek

23. května 2024  6:30

V následujících dnech počasí u nás bude ovlivňovat nevýrazná oblast nízkého tlaku vzduchu, a tak...

Děti podle obžaloby sprchovala ledovou vodou i bila. Vychovatelku soudí za týrání

23. května 2024  6:30

Soud v Českých Budějovicích začne dopoledne projednávat kauzu týrání dětí ve věku do tří let....

Čína chce vyzkoušet bojové kapacity. Zahájila další cvičení v okolí Tchaj-wanu

23. května 2024  6:13

Čínská armáda ve čtvrtek v okolí Tchaj-wanu zahájila cvičení, do kterého zapojila různé druhy...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Obyčejný kluk s diplomem ze sociologie, rád píše, čte, sportuje a cestuje. Jednou by třeba rád podnikal. Podněty či reakce klidně na orzyi@yahoo.com

Seznam rubrik