Politická sebevražda v přímém přenosu

Největší ironik naší polické scény M. Kalousek o něm prohlásil, že jednotkou nudy je jeden Fiala. Měl pravdu, a přesto se mu podařilo vyvést ODS z izolace, do které ji dostaly mafiánské způsoby jejích tehdejších představitelů.

Před jednatřiceti lety jsme se se ženou chystali na Letnou a já ji nabádal ať vymění elegantní obuv za sportovní, protože jsem se obával, že budeme utíkat před vodními děly. Nakonec to šlo hladce. Až příliš hladce. Při té příležitosti jsem si vzpomněl na Ladislava Adamce. Nějakou chvíli to vypadalo, že je mezi těmi slepými geronty jednookým králem, pak ale přišla Letná a on před zraky toho (snad až) půlmilionu lidí spáchal politické harakiri. Jeho rétorika znovu potvrdila, že režim není možné reformovat, že musí pryč. A to je dobře, protože by se jistě našli i tací, kteří by bývali chtěli udělat remake obrodného procesu z osmašedesátého. Podobně se během jediného proslovu stal politickou mrtvolou i soudruh Štěpán, když velmi neobratně hovořil k dělníkům v ČKD.

Nevzpomínám na to jenom proto, že slavíme v těchto dnech výročí Listopadu, ale také kvůli panu Fialovi. Největší ironik naší polické scény M. Kalousek o něm prohlásil, že jednotkou nudy je jeden Fiala. Měl pravdu, a přesto se mu podařilo vyvést ODS z izolace, do které ji dostaly mafiánské způsoby jejích tehdejších představitelů.

Trpělivě a slušně, vždy perfektně oblečen a učesán vysvětloval a oponoval, krůček po krůčku svou stranu provedl egyptskou pouští. Už už se blížil k branám zaslíbené Strakovky, když to v přímém přenosu podělal a všechno je zase v háji! Voliči ODS se cítí podvedeni a utíkají k Pirátům a Starostům. Mluvím pochopitelně o tom, že strana, které pan profesor šéfuje, podpořila Babišův návrh státního rozpočtu. To se nikdy nemělo stát! To byla zásadní chyba, která opět paralyzuje, případně rozštěpí opozici a pravicoví voliči jsou upřímně zděšeni.

Vysvětlení, že zrušení „superhrubé“ mzdy měla ODS ve svém programu je naprostým nepochopením situace. I kdyby šlo o podporu návrhu, který by obyvatelstvu zajistil (na úkor jeho vlastních dětí) modré z nebe, s Babišem se prostě nehlasuje! Tímto se velkouzenářovi povedl skutečný majstrštyk, vrazil klín do opozice a prosadil svůj nehorázný návrh, který nás všechny přijde na zhruba 100 miliard.

Před pár týdny jsem napsal, že dát hlas ODS je nejlepší možností, jak se zbavit tandemu Zeman-Babiš. Omlouvám se všem čtenářům, už si to nemyslím. A je mi to moc líto!

 

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 30.11.2020 7:00 | karma článku: 20,25 | přečteno: 1381x