Per aspera ad Astra Zeneca

Čas oponou trhnul a něco podobného nám tvrdí zase jiný Slovák. Špatná čeština a lživý obsah zůstaly. V tom klasickém přirovnání k vykřičenému domu se praví: vyměnili děvky, ale bordel je to pořád stejný.

Už rok zase víme, co znamená slovo „nedostatek“. My starší si jen připomínáme dobu před převratem, za to ti mladší jsou zděšeni. Po třiceti letech (a pro ně poprvé) něčeho není dostatek. Tedy kromě peněz, těch není nikdy dost, i když jste miliardář, jak vidíme v přímém přenosu.

Nejdřív chyběl toaletní papír, pak knedlíky v prášku, později ochranné pomůcky a teď vakcína. Vzpomněl jsem si na ten vtip z doby minulé, ve kterém se venkovan ptá Pražáka, kde že je ten obchodní dům Globál. Onen muž tvrdí, že takový OD v Praze není. To není možné, oponuje ten mimopražský, vždyť soudruh Husák říkal, že v Globále máme všetko!

Čas oponou trhnul a něco podobného nám tvrdí zase jiný Slovák. Špatná čeština a lživý obsah zůstaly. V tom klasickém přirovnání k vykřičenému domu se praví: vyměnili děvky, ale bordel je to pořád stejný.

A přitom to není pravda, vakcín je dostatek. Rudí kmérové včele s agentem Falmerem si přeci rádi počkají na Sputnik, nic jiného by do svého marxismem prodchnutého těla přece vpustit neměli.

Přátelé Hradu zase jistě touží po vakcíně ze země, kam se jezdíváme učit – čili z Říše středu.

No a my ostatní, my se spokojíme s moderním, případně modrým imperialistickým výrobkem ze Spojených států, který zároveň podporuje sexuální aktivitu.

Zvláštní kategorii představuje ta astrální vakcína, která je v Západní Evropě vhodná jen pro mladší ročníky. My Češi, duchem mladí, my ji můžeme dostat i v osmdesáti. Jestli bude účinná, to nikdo neví, ale ve statistice ministerstva zdravotnictví bude ten počet bodnutých o dost vyšší. Takovou reklamu bude potřebovat kterýkoli ministr, který ten den zrovna bude „in charge“.

Ve finále se ukazuje, že impotence politiků není naším národním specifikem, nýbrž obecně platným jevem. Od Leydenské láhve až po naši milou opozici! Takhle se k těm hvězdám opravdu nedohrabeme.

 

 

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 22.2.2021 7:00 | karma článku: 20,89 | přečteno: 697x