Na Václavském Václaváku

Byli to znepokojení občané, kteří mají vysoko do žlabu. V tomto případě bohužel sehráli roli užitečných idiotů právě pro malou hrstku extrémistů, kteří tam vystupovali a vykřikovali divoká a pro demokracii nebezpečná hesla.

Na Václavském náměstí se sešlo 70.000 lidí, to je od shromáždění Milionu chvilek na Letné první větší demonstrace občanů. Nešikovný výrok fialového premiéra, trochu dezinterpretovaný médii, je označil za extrémisty, ale oni to z valné části extrémisté nebyli. Vždyť my jich tolik ani nemáme:-) Byli to znepokojení občané, kteří mají vysoko do žlabu a vypadá to, že to bude jen horší. V tomto případě bohužel sehráli roli užitečných idiotů právě pro malou hrstku extrémistů, kteří tam vystupovali a vykřikovali divoká a pro demokracii nebezpečná hesla. Lidé v zoufalé ekonomické situaci pak tleskají i takovým příšerám, jako je bývalý poslanec, který je bohužel ještě stále Volný.

Tahle vláda byla a je mojí volbou, ale čím dál více kroutím hlavou nad tím, jak zoufale amatérsky (a to nejen ve srovnání Agrostranou) si počíná. Jak mizerný marketing má, pokud vůbec nějaký, jak nedokáže komunikovat vše, co pro občany dělá, jak se nechá školit směšnými figurkami velkouzenářových pohůnků. Nedokázala udělat inventuru a občanům vysvětlit, k jak snědenému krámu nastoupila.

Přitom současné výzvy nezvládá zas tak špatně. Upřímně řečeno, co jiného by se asi tak dalo dělat? Málo vysvětluje, že rádoby snadná řešení, která nabízejí populisti, se v jiných zemích nepovedla, nebo přímo přinesla velké problémy. Nevyvrací stokrát opakované lži o tom, že nejsme zadlužení a že bychom si klidně mohli dovolit pár miliard rozházet. Nemá recept, jak lidem říct, že parta, která má na svědomí přes třicet tisíc mrtvých v covidu, nemá co radit. Mnozí z nich nemuseli zemřít, kdyby se pandemie řešila méně chaoticky a mnoho miliard nemuselo chybět, kdyby se Burešova vláda chovala hospodárně a nekupovala si voliče.

S jakou neuvěřitelnou drzostí vystupuje tahle kamarila, která by spíše měla být zalezlá někde v koutě a stydět se za svého stíhaného šéfa.

A pokud se týká toho, co přijde? Budu mít na sobě radši dva svetry, než bych se z okna přetopeného pokoje díval a ruské tanky na našem sídlišti.

Přeskočím k tématu prezidentských voleb. SPOLU nenašla a asi ani nenajde kandidáta, který by měl šanci uspět. Proslýchá se, že tedy nikoho nenominuje, ale podpoří některého z demokratických kandidátů. Generál Pavel to však nebude, protože byl 4 roky v KSČ. Tak bych se chtěl (nejen) ODS zeptat kolik politiků působících po roce 1990 ve vrcholné politice bylo původně členy KSČ? Nebo to tehdy šlo a dnes už nejde? Také bychom se případně mohli ptát, kolik z nich bylo a je v nějaké tajuplné vazbě na Moskvu?

Tohle všechno u Petra Pavla nehrozí, protože má nejvyšší stupeň prověrek NATO a své členství v KSČ si (někdy i s nasazením vlastního života) už dávno odpracoval.

Proč jen mi vytanulo na mysli to Janovo: "Kdož z vás jest bez hříchu, ať po ní první hodí kamenem."

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 12.9.2022 7:00 | karma článku: 18,52 | přečteno: 495x