Paroubkova motivační daň 38% =D

Závist! Na závist ČSSD vsadila a závist ji dost možná vyhraje podzimní volby do poslanecké sněmovny. Minulý rok populisté vsadili na jedno pivo (30Kč poplatek u lékaře) a jak to lidem zamotalo hlavu. Co teprve závist, 38% daň bohatým, to bude mazec, to poletí sociální případy k urnám! Víte co bude peněz na dávky a podpory?

Progresivní daň je motivující", dočtete se v materiálech ČSSD. To je výrok století! Někdo se směje, někdo pláče. Jestli ten výrok vymyslel někdo s maturitou, tak buď u ní podváděl, nebo měl fakt štěstí na otázky, anebo je třeba urychleně reformovat školství! A tohle mi má od podzimu vládnout? Žádná daň, progresivní ani rovná, nemůže být motivující!!!!!!! Ale jedna z nich je Demotivující! Je to ta, která trestá úspěšné, ta co trestá vzdělané, ta co trestá lidi tvořící většinu pracovních míst na celém světě, tedy malé a střední podniky, resp. jejich šéfy.

Nelíbí se mi pojem „rovná" daň a to z jednoho prostého důvodu. Populisté slovo „rovná" zneužívají, protože budí dojem, že všichni platí stejnou sumu. Ono to tak samozřejmě není a aspoň lehce inteligentnímu člověku se nemusí vysvětlovat, že 10% z 10 tisíc je 10x menší obnos, než 10% ze 100 tisíc. Tudíž rovná daň je progresivní! Čím jsi bohatší, tím platíš víc! Aby byla rovná daň opravdu rovná, musela by být přesně stanovena suma, kterou by platil každý, bez ohledu na hrubý příjem.

Rovná daň samozřejmě také není motivující, je ale alespoň spravedlivá! Stejně tak jako za starých časů desátky, což není nic jiného než 10% daň. Ať jsi zemědělec, truhlář nebo pekař, vždy odevzdáš státu 10% zisku. Každý platí státu stejný zlomek svého výdělku, přesto někdo platí více a někdo méně, protože jeden si vydělal více než druhý.

ČSSD se ohání solidaritou! Co je ale vlastně ta solidarita? Je solidarita to, že obereme úspěšného člověka o 4/10 tedy téměř o polovinu platu ve prospěch státu, který ty peníze „možná" věnuje potřebným? Solidarita přeci ale musí být oboustranná. Příklad:Můžeme být solidární vůči národnostním menšinám, ale nikdy nemohou být Romové upřednostňováni před ostatními jen proto, že jsou menšina. Lidé si jsou rovni v právech i povinnostech.

Odstavec pro levicově smýšlející, rádoby solidární lidi. Napište mi prosím někdo z vás, proč vlastně chcete tuto milionářskou daň. Jestli si tu někdo myslí, že díky progresivní dani se naplní státní kasa, tak se velmi mýlí! Nikdo z nás by nechtěl přijít o téměř polovinu platu, proto bohatý udělá co? Ano, nepřizná, že je bohatý. Tudíž nebude platit státu tyto socialistické nesolidární dávky. Úspěšní lidé se svými firmami udělají co? Odejdou z naší země. Vy pak můžete brečet, že investor z USA odchází, zavírá fabriku a celé pohraničí bude bez práce. Lidé sociálně slabší nemají rádi bohaté, rádoby zloděje, jak je často nazývají, ale neuvědomují si, že právě oni jim v mnoha případech dávají práci.

Shrnutí:

Buďme solidární! Bohatí ať dávají státu více peněz, než chudí! Buďme ale spravedliví! Proto jsem zastáncem rovné daně, jak ji známe dnes!

Jen poznámka předem, než mě nějaký expert v diskuzi opět nařkne, že mám určitě bohatého tatínka atd.! Nejsem z žádné zbohatlické rodiny. Mám jen matku, učitelku MŠ, toho času na mateřské dovolené, tudíž si na studium vydělávám sám.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Kašák | čtvrtek 18.6.2009 20:36 | karma článku: 39,86 | přečteno: 2610x