Jsem přítel Jiřího Paroubka

Zdaleka si nejsem jist, zdali je to vůbec věc k chlubení, ale nadpis skutečně není zavádějící. Já, obyčejný to člověk, jsem doopravdy požádal Jiřího Paroubka o přátelství, a věřte nebo ne, expremiér, expředseda, exmanžel Zuzany Paroubkové a expřítel Miloše Zemana moji žádost přijal.

Samozřejmě je tu řeč o fenoménu dnešní doby, o sociální síti FaceBook. Stačil jeden „klik“ a po pár minutách čekání přišlo nečekané potvrzení. Proč nečekané? Dala se tušit alespoň zběžná lustrace mé osoby, vždyť stačilo zadat jméno Ondřej Müller do jakéhokoliv vyhledávače a bylo by jasné, že mé úmysly nemohou být křišťálově a sociálně demokraticky čisté.

Přátelé se mě často v souvislosti s mým novým internetovým přátelstvím ptají, zda u mě nedošlo k jakémusi letnímu názorovému přerodu, nebo, ti přímější, zdali jsem se nezbláznil. Všechny ale trpělivě ujišťuji, že můj virtuální vztah s Jiřím Paroubkem není ani tak upřímný, jako taktický. Pro facebooku neznalé spoluobčany musím dovysvětlit, že jen jako přítel či fanoušek J. P. máte plný přístup k jeho článkům a komentářům, které tak rád a často na facebook edituje.

Víte, už mě nudilo číst stále jen dobré zprávy o tom, jak postupují reformy naší nové vlády, jak poslanci omezují svou imunitu, jak zlevňují dálnice, mizí socdemácký vřed v podobě strukturálního deficitu, zprůhledňují se státní zakázky a podobně. Chtěl jsem se zas jednou pobavit a řekněme si upřímně, Jiří Paroubek po ponížení na řadového poslance již v médiích nedostává tolik prostoru. Pro nás labužníky libující si ve výrocích pana expředsedy je tak toto asi nejlepší příležitost, jak být Jiřímu nablízku.

Po několikatýdenní zkušenosti ale musím říci, že jsem poněkud zklamán. Facebookovský profil Jiřího Paroubka byl vykreslován jako jakýsi hlas ze záhrobí nejvyšší politiky, prostřednictvím kterého Jiří komentuje zásadní dění . Vyklubal se z něj ale jen levný mediální tok, kterým se autor brání před mediálními útoky, anebo rovnou zmíněné ataky opětuje. Prostě já já já jenom já, nic nového pod Sluncem.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ondřej Kašák | úterý 21.9.2010 12:10 | karma článku: 29,22 | přečteno: 3485x