Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mír ala Babiš? Bodnout Polsko do zad!

Andrej Babiš by ve své klaunsko-Orbánovské politice nepomohl sousednímu Polsku v případě napadení. Je to prostě "dobrák" od kosti.

Jak se říká, první slovo platí, druhé leze z gatí. To přesně předvedl Babiš v debatě. První jeho myšlenka? Bodnout Polsko do zad! Druhá myšlenka byli už jen bobky, že prozradil víc, než chtěl.

Co jiného čekat od člověka, který mír postavil na odpírání pomoci napadené Ukrajině, na legalizaci genocidy Ukrajinců. Ano, Kreml se nijak netají tím, že pro něj Ukrajinci nejsou národ. Pád Ukrajiny znamená, že se Rusko stane sousedem Slovenska a zároveň rozšíří své hranice s Polskem.

 

Rusko za souseda?

Babiš kandiduje na prezidenta, vrchního velitele ozbrojených sil, který by porušil mezinárodní smlouvy a pravděpodobně by se vzdal i Rusku. Tato politika by vyhovovala jeho spojencům komunistům, kteří podrželi jeho vládu, a kteří ho podporují i jako kandidáta na prezidenta.

Válka by měla skončit na Ukrajině. Rusko by nemělo mít možnost si odpočinout, vyzbrojit lépe svou armádu a připravit se na další útok. Gruzie, Krym a zbytek Ukrajiny - vojensky napadená území posledních let. Nenechme se opít koblihou míru - zní to hezky, ale nepřítel má jiné plány, nezajímá ho, co si píše nějaký Babiš na billboard. Babiš klidně uteče, jako utekl za komančů - Francie, Švýcarsko - vždyť žil ve svobodném světě ještě dříve, nežli my.

 

Ochlokrat Babiš

Ochlokracie, neboli lůzovláda, to Babiš zastupuje svou politiku, menšiny kolem podvodníka Vrábela, komunisty, okamurovce, ustrašené a zmatené seniory se vzděláním z minulého století, nevzdělance na sociálních dávkách. Zrcadlí se zde pravá tvář Andreje Babiše kvůli moci, vlivu, penězům a politickému korytu zaprodá národ.

Babiš není dobrák, který by měl na srdci strasti lidí. On se jim vysmívá. Chudý člověk je pro něj jen nástroj, jak se dostat k moci. Babiš nerozumí lidem, má jen tým, který razí hesla na základě průzkumů, cílených emailů, kde se vyptává.

 

Česko na prvním místě? Hned za Babišem a Čínou.

Za covidu se objednali předražené nekvalitní pomůcky z Číny. Podle NKÚ většina peněz deklarovaných na pomoc s pandemií byla využita na něco jiného "Téměř 90% meziročního nárůstu celkových výdajů nesouviselo s výdaji vynaloženými v souvislosti s onemocněním covid-19." A co čekalo české firmy? Zaklekávání, zákaz nebo omezování podnikání, nerespektování ústavy a zákonů (soud několikrát zrušil vládní nařízení).

ANO je politicko-obchodní značka, nemá smysl v tom hledat cokoliv jiného. Dokládá to i fakt, že Babiš nemá program pro mladé. Když patnáctiletý student něco chce, ať táhne na brigádu do Německa. Jo do Německa, kam jinam, v Česku to stojí za starou belu, v Německu je lépe, na vzdělávání nekašlou, a ví to i Babiš.

Babišovi je 68, za deset let už tu být nemusí, tak co se zajímat. To stejné platí pro jeho voliče. Lidé na sociálních dávkách nepůjdou do školy, aby byli k něčemu, nezlepší svůj stav. Senioři, více jak polovina z nich, ho volí, protože jim připomíná staré dobré časy, netrápí je budoucností, kterou nemají.

 

Pro-Kremelský prezidentský hattrick 

Klaus, Zeman a teď Babiš? Tohle opravdu chceme? Klaus i Zeman kopali za Kreml, jen se podívejme, jak se chovali v případě Vrbětic, milionové škody, smrt dvou lidí, nic to pro ně neznamenalo. A co na to Babiš? No přeci "útok na nějaké zboží". Samozřejmě byl pak donucen obrátit, změnit rétoriku a vyhostit ruské diplomaty. Zní to hezky, ale pořád berme na vědomí, že obrátil kvůli politickému tlaku. Opět tu jsou ty první zvrácené myšlenky.

 

Volme schopnosti

Generál Petr Pavel je bývalým vojenským diplomatem a jak říká, válka musí skončit na Ukrajině, nemůžeme se přímo zapojit, abychom neohrozili bezpečnost zbytku Evropy, ale můžeme Ukrajinu podporovat, aby Rusko porazila. Vzdát se nemá smysl, Rusko nestojí o mír, kdyby o něj stálo, nikdy by válku nevyvolalo, nikdy by nevyhrožovalo sousedním státům.

Autor: Ondřej Flégl | pondělí 23.1.2023 10:24 | karma článku: 25,66 | přečteno: 454x
  • Další články autora

Ondřej Flégl

No těpic. Opozice tak dlouho strašila, až vyděsila sama sebe.

Opoziční „lepšovládní“ hnutí ANO došlo ve svém strašení (politickém programu) tak daleko, že vyděsilo samo sebe. Jejich poplašná zpráva tentokrát překročila meze natolik, že si by to ani kohout Silvestr neukecal.

6.6.2024 v 10:48 | Karma: 15,07 | Přečteno: 496x | Diskuse| Politika

Ondřej Flégl

No těpic. Štvavá kampaň proti Ústavnímu soudu pokračuje.

Ústavní soud včera rozhodoval o dorovnání platů soudců za období 2021, 2022 a 2024. Jedno ze tří bylo pozitivní. Prominentní opoziční politik Nacher to už neváhal zneužít ke štvavé kampani.

29.5.2024 v 9:18 | Karma: 11,23 | Přečteno: 694x | Diskuse| Politika

Ondřej Flégl

Atentát na Fica a msta potrefených hus

Robert Fico poměrně dlouhou dobu mluví o možném útoku na vládní politiky. Včerejší postřelení je dost možná splněným přáním. Není ani překvapivé, že s atentátem pracoval i kybernetický útok na ČTK.

16.5.2024 v 9:43 | Karma: 19,42 | Přečteno: 1235x | Diskuse| Politika

Ondřej Flégl

Co když člen NATO napadne jiného člena aneb Maďarsko jako Trojský kůň Kremlu

Maďarský premiér Orbán je znám svým nacionalismem a propagací Velkého Maďarska, touhou získat území sousedů, aktivním odporem k Západu, a servilitou k Putinovi a jeho invazi.

22.3.2024 v 10:30 | Karma: 18,50 | Přečteno: 638x | Diskuse| Politika

Ondřej Flégl

Hnutí lhářů, ANO, zneužilo manželství pro všechny a bodlo liberály do zad

Kratičké pokračování mého dřívějšího článku, které popisovalo bezpáteřní, bezhodnotový oportunismus hnutí ANO. Zajímá mě, kdy asi zradí seniory? Ale počkat, to už vlastně udělalo, jak popsal Ústavní soud v případu důchodů.

29.2.2024 v 12:12 | Karma: 11,19 | Přečteno: 410x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Česko koupí až 77 tanků za 52 miliard, připojí se k německému nákupu

12. června 2024  8:33,  aktualizováno  17:29

Vláda na středečním jednání na návrh ministryně obrany Jany Černochové rozhodla o pořízení hlavních...

Čaputová přijela do Prahy na rozlučku. Jsem tu jako doma, řekla Pavlovi

12. června 2024  7:41,  aktualizováno  17:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová ve středu zahájila svou poslední návštěvu Česka jako hlava...

Arménie vystoupí z vojenského paktu vedeného Ruskem a uzavře mír s Baku

12. června 2024  16:51

Arménie vystoupí z postsovětského vojenského paktu vedeného Ruskem, Organizace smlouvy o kolektivní...

Dálnici D7 blokovala nehoda kamionu. Vůz přejel do protisměru a převrátil se

12. června 2024  10:34,  aktualizováno  16:46

Nehoda kamionu uzavřela dopoledne dálnici D7 u Postoloprt na Lounsku. Kamion zůstal převrácený na...

  • Počet článků 64
  • Celková karma 16,06
  • Průměrná čtenost 926x
Příčetný "výtržník" v nepříčetném světě. Kritická duše se zrcadlem v ruce. To jsem já. Budu psát o tom, co mě baví - politika, sebeobrana, skeptická témata, výlety a dění kolem mě. Kdo se bojí, nesmí do lesa, a to samé platí i o mém blogu. Oblíbený nápoj? Slzy tmářů.

Seznam rubrik