Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

Píšete docela rozumně, to se nebude spoustě lidí vůbec líbit.

HH

Autor zapomněl na to, že 90% migrantů do Evropy vozí neziskové organizace. Zřejmě s tím souhlasí.

AK

Ve své současné podobě by pakt o azylu a migraci mohl vyvolat naprosto falešný dojem, že příchod migrantů snad není tak blahodárný, jak nás zodpovědní politici po celou dobu přesvědčují.

Jestliže jsme přesvědčeni, že migranti skutečně představují pro přijímající země hned několikanásobný přínos, pak ustanovení o tom, že země, která odmítne přijmout stanovený počet migrantů zaplatí poměrně vysokou částku, nedává vůbec žádný smysl.

Za každého migranta by měly přijímací země zaplatit alespoň část toho, oč byli ochuzeni jiní tím, že se jim dostatečného počtu migrantů nedostalo a ne naopak.

Nebo že by nám snad politici o migrantech léta lhali?

Tomu se mi nechce věřit...

MP

Děkuji za rozumný blog. K tomu migračnímu paktu se ještě sluší podotknout, že neřeší ochranu vnějších hranic. Na to se připravuje jiný předpis. Ten pakt jen reflektuje na lidi, kteří již dosáhly země EU a je potřeba je řešit. A to včetně podpory (i technické) nejvíce zasažených zemí na hranici.

  • Počet článků 67
  • Celková karma 17,42
  • Průměrná čtenost 954x
Příčetný "výtržník" v nepříčetném světě. Kritická duše se zrcadlem v ruce. To jsem já. Budu psát o tom, co mě baví - politika, sebeobrana, skeptická témata, výlety a dění kolem mě. Kdo se bojí, nesmí do lesa, a to samé platí i o mém blogu. Oblíbený nápoj? Slzy tmářů.

Seznam rubrik