Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Díky za moudrá slova u mladistvého zjevu! :-)

0 0
možnosti
ZZ

Polsko si svou aktivitou přímo samo koleduje o nějaký problém.

polsko spoléhá především na USA - které už má v Polsku své vojenské základny.

Navíc našich 5000 bojeschopných vojáků by Polsku moc platných nebylo.

;-)

0 1
možnosti

Tak tady snad nejde o počet bojeschopných vojáků, ale o princip sounáležitosti.

1 0
možnosti
Foto

Pomoc spojencům v NATO nemusí být nutně vojenská, každý členský stát může poskytnout jakoukoli formu pomoci, kterou považuje za nezbytnou.

Článek 5 také nijak nespecifikuje její rozsah, ten vždy závisí na „materiálních zdrojích každé země“.... Každá země má pak pomoc konzultovat s ostatními členy Aliance.

Aby mohl být článek 5 aktivován, musí existovat důkazy, že útok na území členského státu nebo jeho ozbrojené síly pochází ze zahraničí, a požádat o aktivaci.

O uplatnění článku 5 rozhoduje Severoatlantická rada, ve které každý členský stát reprezentuje jeden jeho zástupce. Rozhodnutí Rady, které předsedá generální tajemník NATO, jsou přijímána jednomyslně."

1 2
možnosti

To jsou jen suchá data. Na jasně položenou otázku se mělo jasně odpovědět. A Babiš odpověděl zcela jasně, ať se teď kroutí jak chce.

2 0
možnosti
Foto

Vy jste pravdu ... RvPřihlaste se do boje.

0 2
možnosti
Foto

Vy už jste dávno v plné polní.

0 0
možnosti
FT

F47i12l81i73p 39T19y88k60a20l

23. 1. 2023 13:33

Udivuje mne, že se tu nikdo nevyjadřuje k nadhozenému tématu. Mají snad Češi plníé kalhoty, když mají zaujmout stanovisko k osobnosti soudruha/oportunisty Babiše? Nejen, že má Babiš v západní části Evropy špatnou pověst, on je tu pokládán za nevěrohodného, intrikářského politika s kriminální energií.

Jeho slabomyslný výrok o vojenské pomci spřáteleného NATO-státu v případě napadení ruským imperiem není nutno komentovat. Ten výpotek vrabčího mozku je na úrovni žáka základní školy.

Stane-li se toto individuum prezidenten ČZ, tak dobrou noc.

Bez ohledu na to, že byl Babiš v jednom jediném případě od nějakého pražského soudce zbaven viny, je ten proces kvůli podvodu při udělování EU-subvencí u kontrolních orgánů EU-komise na základě jeho imunity jen přerušen, nikoli ukončen.

Jedná se o částku 17,4 Mili. Eur z evropského sociálního a regionálního fondu vyplacenou babišově firmě "Agrofert-Holding". Od tohoto podvodu Babiše žádný pražský "soudce" neosvobodí. Tuto sumu musí Babiš vrátit. A to jsem se nezmínil o všech nezákonných finačních transakcích ve spojitosti s převodem jeho privátního majetku na t.zv Treuhandfonds (český výraz neznám), dále zveřejnění jeho nelegálních transakcí v "Pandora Papers", koupě 3-hektarového pozemku s rezidencí ve francouzkém "Côte d’ Azur" atd..

Je toho vice, ale to ví Češi sami nejlépe. Musí tu být ale vůle, Babišovu minulost, především tu komunistickou včetně činnosti pro StB, důsledně prosvítit a uveřejnit. Zatím se tak nestalo. What's a pitty and what’s a shame !!!

7 0
možnosti
Foto

Ale kdeže. Hrdinů, kteří i na těchto stránkách přispívaji nemajiteli nemálo. Jen jim to jaksi nedochází, že i oni živý tito stránky nemajitele, a to i tím, že se i na nich na etablují. A na otázky typu ,,coby/kdyby" bývá jedna dosti až lapidární odpovědˇ;-)

1 1
možnosti
Foto

https://twitter.com/alenaschillerov/status/1617267179795226624?t=GdJoU-AtmROVBNAYG1Iimg&s=19

Pozici Babiše osvětluje na Twitteru Alena Schillerová. Její tweet jinými slovy říká, že by se k příští debatě gen. Pavel ani nemusel dostavit, protože by to za něho mohl zvládnout i sám pan Řezníček. Něco na tom je. Možná by se nemusel zúčastnit ani pan Řezníček. Možná by stačil nějaký žák základní školy:-):-)

5 1
možnosti
LP

To jste si její tweet špatně vyložil. Tím myslela to, že pan Řezníček tam vystupoval jako by byl partnerem pana generála.;-)

1 2
možnosti