Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Výklad dějin může být různý

Když Němci těsně před 2. sv. válkou osvobozovali své lidi v Rakousku a v našem pohraničí, bylo to pro jejich občany přirozené a nikdo se u nich nedivil této snaze Hitlera, nehledě na to, že tehdejší mocnosti tyto jeho snahy schvalovaly. Němci mohli následně tvrdit, že i v Polsku, Dánsku, Norsku, Holandsku, Belgii, Francii, Ukrajině, Maďarsku atd., mají své utlačované rodáky, a když ne rodáky, tak alespoň stejně smýšlející nacisty.

Od mládí mě provázela nikým nezodpovězená otázka, co by bylo s naší češtinou, když by Němci se svou expanzí u nás skončili a nenapadli Polsko a bývalí naši spojenci by jim proto nemuseli vypovídat válku. Jaké dějiny by se děti u nás a ve světě učili ve škole? Češtinu by znalo jen několik málo odborníků, doba první republiky by byla hanobena jako za komunistů a období Přemyslovců by dokázalo, že skutečně tito králové neznali češtinu a mluvili pouze německy. Stačí málo a vše může být jinak a nestačí ani posuzovat výsledky druhé světové války z pohledu jedné, nebo druhé strany, nutno připojit i okamžik ukončení této hrůzné události. Ottova encyklopedie uvádí pro heslo nacismus, že jde o totalitní ideologii založenou na vypjatém nacionalismu, rasismu, prvcích socialismu,militarismu a antisemitismu. Jak tento národní socialismus lze chápat dnes na Ukrajině? Rusko pomáhá svým krajanům na východní straně Ukrajiny a EU, ve vůdčí podobě Německa, svým příznivcům na západě této země, vlastně nic nového pod sluncem. Historie má svá opakování, z jedné strany se daná situace vysvětluje jinak, než z druhé. Jestliže se Srbům vezme území Kosova náhle a drsně, je připojení Krymu plebiscitem, anšlusem či referendem chápáno jako agresivní a zcela nepřijatelné. Přitom kosovští muslimové jsou základním kamenem tvorby nové dominantní evropské víry. Všichni to u nás věděli, ale naše televize nás přesvědčovala, že tak je to jednoznačně správné. Jestliže jedna strana zaútočí na Libyi, Sýrii, Irák a Afghánistán, nejedná se o agresi. Výsledkem je ale vždy rozdmýchání vosího hnízda. Dodávat zbraně a potraviny jedné straně je na druhé straně považováno za přečin proti lidskosti, aktem porušujícím mezinárodní právo. To nám tvrdí naše televize, avšak skutečnost námi viděná a náš vlastní názor je brán jako nedemokratický a zcela nesprávný.

Co nám ta námi nuceně placená ČT vlastně vtlouká do hlav? Vždyť to musí být každému až trapné, jaké z nás dělají hlupáky. Nějaké téma si vezmou jako dominantní zprávu, několik dní od rána do večera nám to omílají a důležité zprávy ze světa i domova odsunou do nepodstatných poloh. Jakoby všechny informace provádělo jedno předškolní dítě, které nic nezažilo, nepřečetlo si nic z historie a nezažilo nic ani před deseti, natož padesáti lety. K různým komentářům si zvou stále stejné lidi, o kterých předem vědí, jak budou odpovídat. Tvarůžková, Klepetko, Moravec, Železný a další redaktoři dají někomu otázku. Pokud dotázaný nesplní svou odpovědí jim předem určenou představu, skočí mu do řeči a divák se nedozví, co vlastně tázaný chtěl říci. Pokud svou odpověď tázaný dokáže rychle a nezadržitelně sdělit, redaktor se jej dotazuje tak dlouho na to stejné, až je to tázanému trapné a nakonec odpoví v duchu přání redaktora.

Lze velmi srozumitelně vidět snahu ČT ztrapnit dnešní koaliční vládu a zvoleného prezidenta. Všichni musí cítit její snahu vyhovět nějakým nadřízeným silám. Diváci to nezažili v minulých 25 letech a v některých aspektech to nebylo k mání ani za komunismu. Způsob vedení rozhovorů a zpráv je až záměrně dětinský a při nepopiratelných schopnostech uvedených redaktorů, se nechce věřit, že by to skutečně mysleli vážně.

Dnešní ČT dokáže ze zvyšování platů poslanců udělat doslova horor. V podstatě dělají z nás diváků úplné blbce. Platy všeobecně stoupají a samozřejmě mohou stoupat i u poslanců. Vždyť by za nějaký čas pod vedením TOP 09 tuto práci dělali jen nezaměstnaní a bezdomovci. Přitom se jedná jen o necelé tři stovky zákonodárců a více jak 9 tisíc neuváděných ústavních činitelů, většinou soudců, kterým není tak vehementně záviděno. Naše závist má být upřena především na navýšení pouze pro poslance. Při předpokládaném navýšení platů u každého poslance o 1 700 Kč/ měsíc, tato tragédie připraví každého našeho občana o 0,61 Kč za rok. Takových a především větších zdražení zažijeme za rok až stovky a ani je nám nikdo předem neohlásí. Přitom všem se v okolním světě dějí závažnější události, než nějaké věčně omílané stoupnutí platů našich poslanců.

Dříve rodina seděla u stolu a politiku vysvětloval táta, kterému se věřilo. Dnes rodina sedí u televize a politiku vysvětluje televize a nutno dodat, že skutečně profesionálně jednoznačně situovanými zprávami. Otec nemá dnes šanci takové lživé informace dementovat.  

Nakonec se dozvíme, že šéf ČT byl zvolen do vedení Evropské vysílací unie. Stane se jednou z jedenácti evropských osobností, jejichž úkolem je hájit nezávislost veřejnoprávních médií. Nezávislé informování závislé na Evropské vysílací unii. Že by nám EU stejně jako dřívější Sovětský svaz kosmonautem Remkem chtěl udělat radost za to, že je posloucháme nejvíc ze všech zúčastněných?  Když vidíme, jak nám ČT lže ve věcech, které si sami doma můžeme kontrolovat, jak máme potom věřit všem ostatním správám ze světa? Vždyť i tak známá osobnost, jako je publicista Černý, v televizi jednou větou něco řekne o čtyřhodinové schůzce Havla s Čálfou a v druhé větě nás ujišťuje, že se tam určitě nebavili o osudu odstupujících komunistů a jejich následné beztrestnosti. To nám chce tvrdit, že se tam bavili o kuchařských receptech? Vždyť všechny okolní socialistické státy měly odchod z komunistického svazku vyřešený a u nás se snad mělo očekávat něco jiného? Lží v ČT přibývá se stejnou rychlostí, jako nedůvěra v pravdivost jejich zpráv.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oldřich Šrámek | čtvrtek 11.12.2014 16:31 | karma článku: 24,15 | přečteno: 771x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 494x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

V kancelářích farmaceutické firmy Novo Nordisk u Kodaně vypukl rozsáhlý požár

22. května 2024  13:52

Rozsáhlý požár zachvátil kanceláře dánské farmaceutické firmy Novo Nordisk nedaleko Kodaně....

Děti jsme nebily. Někdy nám ujelo nevhodné slovo, hájí se vychovatelky z jeslí

22. května 2024  13:41

Dvě vychovatelky, které se podle obžaloby nevhodně chovaly k dětem v žateckých jeslích, dnes před...

Radikální vizionář změní USA. Trumpův muž má plán, těží z něj i „křivák“ Biden

22. května 2024  13:40

Premium Spojené státy potřebují radikální ekonomickou léčbu, nulové překážky na trhu jsou nebezpečím pro...

Student vyhrožoval své škole ve Strakonicích, pak se sám přihlásil policii

22. května 2024  13:08

Policisté dnes zasahovali u střední odborné školy Euroškola ve Strakonicích, kde podle jejich...

Vyhrajte super-prémiové pokračovací mléko BEBA SUPREMEpro 2
Vyhrajte super-prémiové pokračovací mléko BEBA SUPREMEpro 2

Rádi byste vyzkoušeli nejdokonalejší recepturu pokračovacího kojeneckého mléka BEBA? Zapojte se do soutěže a vyhrajte hned 2 balení mléčné výživy...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1010x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik