Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Sexmise se blíží!

Za posledních 50 let klesl průměrný počet spermií u mužů na polovinu.

     Podle studie v roce 1938 měl průměrný muž ve vyspělých zemích 120 milionů spermií v 1 ml ejakulátu. V roce 1952 jich zjistili jen 73,4 mil./ml, o dvacet let později se průměr pohybuje už jen na hladině 54,4mil./ml. Dolní hranice plodnosti, tedy 20 mil./ml, by mělo být dosaženo mezi lety 2010 až 2040. Postačí pouhých 100 let a lidstvo si dobrovolně určí hranici přemnožení populace.

 

    Protože samotné PVC je křehké a tuhé, přidávají se do něj další sloučeniny - především změkčovadla ftaláty, které tvoří 20-80% hmotnostního obsahu. Během používání v domácnostech se vylučují do ovzduší a způsobují poškození hormonálního a reprodukčního systému člověk. Negativně působí také na játra, ledviny, srdce a plíce, kde se hromadí. Čím více se obklopíme výrobky z PVC, tím větší dávky škodlivých ftalátů do svého těla získáme. Nedávno v tisku proběhla zpráva o škodlivosti dudlíků, které obsahují samozřejmě ftaláty. Od útlého věku jsou chlapci vystaveni ataku na jejich pozdější reprodukční schopnosti. 


     Dioxiny (vznikají při výrobě a spalování PVC) a ftaláty se váží na tuky, a tak putují celým potravním řetězcem až k člověku. Hromadí se v lidském organismu a mohou způsobovat zdravotní problémy, jako je snížení plodnosti a poruchy činnosti orgánů látkové výměny. Některé z těchto látek jsou karcinogenní.
     Lékaři, kteří usilují o odstranění ftalátů z každodenního života tvrdí, že se lidé mohou obávat poškození DNA ve spermiích, protože to pravděpodobně vede k neplodnosti a může být spojováno s potraty, vrozenými vadami, neplodností a rakovinou dětí.
     Před užíváním trubiček a vaků ve zdravotnictví vyrobených z PVC s ftaláty varují ekologové několik let.        Dietylftalát (DEP) běžně užívaný v parfémech a vlasových kosmetických přípravcích může poškodit DNA ve spermiích u dospělých mužů, a to i v dávkách, kterým jsme denně vystaveni.

     Mužům, kteří jsou vystaveni působení pesticidů a rozpouštědel, se podstatně zhoršuje kvalita spermatu, která se posuzuje například velikostí, pohyblivostí a počtem spermií.

 

     Drtivá většina kosmetických přípravků dneška se vyrábí tak, že se vezme výtažek z byliny, který se doplní o vitamíny a různé "zázračné" látky a k tomu se přidá velká škála chemikálií, zahrnující antioxydanty, zahušťovala, pojidla, barviva a v neposlední řadě látky soužící ke konzervaci a zabíjení bakterií. Pokud se toto dobře zabalí, udělá se tomu bezvadná reklama, spotřebitelé si je kupují. A vlastně ani neví co si to kupují za věci...

 

     Pětatřicetiletý muž má zhruba poloviční šanci počít dítě během jednoho roku, v porovnání se svým čtyřiadvacetiletým „kolegou“. Britští vědci zjistili, že po dosažení čtyřiadvaceti let se v mužském organismu spustí mechanismus, vedoucí k postupnému snižování plodící schopnosti.

 

     Prvopočátky problémů se formují už v období 14. – 25. týdnu nitroděložního vývoje plodu. Setká-li se v té době těhotná žena s určitou hormonální látkou, může být její syn v dospělosti postižen poruchami tvorby spermií. Později pak na chlapce/muže působí mnoho jedovatých látek vnějšího prostředí, jako např. těžké kovy a opět látky hormonální povahy, kupř. bifenyly, insekticidy (DDT), hormony rostlinného původu aj., které jsou typicky ženské a plodnost výrazně snižují. Často se také u mužů objevují autoimunitní onemocnění, které se projevují produkcí protilátek proti spermiím, které tak zahynou, ještě než se dokážou dostatečně vyvinout, vinou vlastního imunitního systému. 


     Mezi hlavní důvody sníženého počtu spermií patří zmíněné jedovaté látky,  dlouhodobé užívání léků, častý sex, sauny, teplé a těsné spodní prádlo (lněné látky lépe sají a chladí, než bavlněné teplé pleteniny), stres, obezita a zvýšená radiace, která se tak úspěšně používá ve sterilizaci jiných organismů.     Například teplota varlat je při používání jednorázových plenek průměrně o 1,1 stupňů vyšší, což může vést i k pozdější neplodnosti mužů. Bezdomovci dobře znají dobré tepelné vlastnosti papíru. Až 2,5 měsíce, tak dlouho se vyvíjí jedna spermie, denně jich muž vyprodukuje 104 milionů, což je za sekundu asi 1200 kusů. Varlata jsou jako reaktor, který je potřeba chladit.    

     Degenerující účinky, jež může mít na člověka například chemizace zemědělství či "elektromagnetický smog", experti nepopírají. Totéž platí o mikrovlnném záření. Zřejmě nejzhoubnější vliv na tvorbu spermií však mají látky s hormonálními účinky. Estrogeny neboli ženské pohlavní hormony jsou v životním prostředí zastoupeny hojně.     

    Sám jsem si nic z popsaného nevymyslel a nelze se do tohoto krátkého výčtu snad ani ironicky strefovat. Je na každém, zda mu to je jedno, nebo se dokáže vzdát některých výdobytků moderního způsobu života, snad by to ani nebylo tak těžké.      

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oldřich Šrámek | sobota 23.5.2009 20:20 | karma článku: 8,02 | přečteno: 617x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 494x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Černomořská flotila dále slábne. Zasáhli jsme korvetu Ciklon, hlásí Kyjev

21. května 2024  18:21

Ukrajinská armáda oznámila zásah ruské korvety Ciklon v Sevastopolu na Moskvou okupovaném...

Na Rychnovsku se střetl vlak s autem, tragickou nehodu nepřežili dva lidé

21. května 2024  18:15

Při dopravní nehodě auta s vlakem v Čermné nad Orlicí na Rychnovsku zemřeli dva lidé. Na místě...

Poslanci kývli na možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  17:55

Přímý přenos Poslanci schválili možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění. Pomoci to má těm,...

Carlson má pořad v ruské televizi. V prvním díle řešil klíšťata jako biozbraň USA

21. května 2024  17:46

Konzervativní americký moderátor Tucker Carlson spustil vlastní pořad na ruské státní televizi...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1010x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik