Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Manipulace s obyvatelstvem

Média oznamují, ekonomika vzrostla o jednu desetinu procenta, vše je v pořádku, odrazili jsme se ode dna. Jenže například minulý rok šla ekonomika o jedno procento dolů, proto o růstu lze mluvit pouze při růstu o 1.1 procenta. Proti předminulému roku je růst i o 0,9 procenta stále poklesem ekonomiky.

Je potřebné vnímat u všeho hlubší souvislosti a překládat si uváděné informace do reálnějších podob. Porovnání stavu ekonomického růstu, nebo poklesu je ve skutečnosti ještě složitější, protože je potřebné započítat i s inflací.  Představme si srovnání ekonomiky jednoho roku a následujícího, kdy oba roky mají produkci výrobků i služby stoprocentně stejné, pouze v ten druhý je vše dražší. Výsledkem je zvýšená ekonomika v druhém roce a přitom se nic ve skutečnosti nezvýšilo, pouze ceny o inflaci.  Pokud se zvýší ekonomické výsledky nového roku jen o hodnotu inflace, většinou se jedná o 2 až 4 procenta, znamená zvýšení ekonomiky následujícího roku o uváděná 2 až 4 procenta jen stagnaci.

Představme si absurdní situaci, že se v našem státě za jeden rok vůbec nic nevyrobí, ale přesto se rozprodají všechny zásoby výrobků i potravin. Ekonomický výsledek bude vynikající. Na druhou stranu jiný rok se bude vyrábět a pěstovat stodesetiprocentně, ale nikdo nic za celý rok nekoupí - ekonomický výsledek státu bude nulový. Jindy se může stát, že lidé budou mít všeho dost, přestane je bavit jezdit auty, odpojí elektřinu, vodu, začnou pěstovat plodiny a chovat zvířectvo, postačí jim výměnný obchod a z bank vyberou všechny peníze. Ekonomika státu se zhroutí i přesto, že lidem se zas tak špatně nepovede.

Tyto absurdity nenastanou nikdy, ale při sestavování rozpočtů se s nimi částečně musí počítat. Například všechny resorty vlády by měly dostat na příští rok víc prostředků a to minimálně o inflaci, jinak vlastně dostanou-li stejně jako minulý rok, právě o hodnotu inflace vlastně zchudnou. Neuvážené rozhodování Kalouska zaměřeného na pouhé odebírání peněz způsobilo snížené nákupy a souběžně s tím podrazilo ekonomiku. Dokázal tím vytvořit v letech 2007 a 2012 rekordní deficit 679 mld. Kč, to nedokázal před ním nikdo a snížením odbytu klesla i zaměstnanost. Je zajímavé, že se přitom dokáže tvářit způsobem - nebýt mě, bylo by ještě hůř.

Inflaci vytvářejí především banky, tento vložený neproduktivní člen v ekonomice svou náročností vytváří onu povinnou tříprocentní inflaci. Naskýtá se otázka, zda je dnešní dění schopno se bez bankovnictví obejít, zatím ale k lepšímu systému lidstvo nedošlo. Každou ekonomickou krizi vždy nastartují banky, zaběhlá výroba, spotřeba ani náhlá lenivost lidí není oním viníkem.

Další manipulace přichází z vnucené představy zaručeného oteplování. Naši eurokomisaři jako jediní na světě přijali opatření, která EU pošle na úroveň rozvojových zemí. Dvakrát do měsíce z USA dostávám pozvánku na nějaký seminář o oteplování. Jak na nějakého neznámého člověka z ČR mohli přijít, mi je záhadou a doufám, že vám též chodí nabídky na přednášky a snídani do Resources for the Future, 1616 P St. NW, Washington, DC. Oni tam diskutují o budoucnosti a oteplování, ale těžkosti se zamořováním a oteplováním nechali na ostatních státech. Pro naše lidi nepřijatelnou těžbu břidlicových plynů rozjeli natolik, že o 80 procent snížili cenu plynu. Zelenou energii zhodnotili jako ekonomiku zdrcující element a nechali EU snižovat svou konkurenceschopnost v energeticky náročných výrobách. Evropský prezident Hermann van Rompuy uvedl, že evropský průmysl platí dvakrát víc za elektřinu a čtyřikrát za plyn. Firmy musí utíkat z Evropy pryč, protože náklady na energii ve výrobě jsou rozhodující. Amerika snadno získává konkurenceschopnost a předpokládá se, že do roku 2020 se produkce u energeticky náročnějších produktů zdvojnásobí, zatímco v EU o třetinu klesne.

Totéž platí o strašení globálním oteplováním. Kde je letitý aritmetický průměr teplot na naší planetě? Kde je zaručená stabilní poloha byť jediného místa na Zemi? Kontinenty jsou stále v pohybu, zemský magnetismus se pravidelně mění, teploty se střídají za každých minimálně 400 let a cykly s delším obdobím jsou také prokázané. Do tohoto neovlivnitelného zmatku se objeví pár kverulantů, ti jsou ve všech odborných kruzích, kteří tvrdí všem natruc, že je vše jinak a právě nastává oteplování. Tito lidé jdou na ruku světovládcům. Vždy je dobré vystrašit lidstvo a svést vinu částečně na ně. Nyní se dozvídáme, že na Antarktidě je přes léto zaledněno o 60 procent více plochy Severního ledového oceánu než v minulém roce a to ještě nezačala zima. Omezování skleníkových plynů v EU stálo a bude stát mnoho peněz. Vědci, ti kteří jsou záměrně utajováni, tvrdí, že v podstatě se blíží menší doba ledová.

Někde klesá přímořská plocha vlivem tlaků zemských desek, uvádí se však tání ledovců a zvedání oceánů. Jinde byla přímořská města, dnes jsou zaplavena ne lidskou činností, ale přírodními změnami. Jinde stoupá pevnina, například Troja, a vliv skleníkových plynů se nepřipomíná, protože k dnešnímu tvrzení se to nehodí. Byla období, kdy CO2 na Zemi bylo v daleko větším množství, ale nebylo zde ještě nezodpovědné lidstvo.

Nastalo období předvolebních slibů a to především ekonomických. Je dobré si uvědomit nereálnosti a záměrné lži už jen proto, abychom předešli okamžiky vlastního zklamání.

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oldřich Šrámek | sobota 14.9.2013 17:06 | karma článku: 16,82 | přečteno: 777x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 494x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

V Rusku zatkli kvůli podvodu bývalého generála. V minulosti kritizoval vedení

21. května 2024  21:50

V Rusku zatkli a umístili do vazby bývalého velitele 58. armády Ivana Popova, který je podezřelý z...

Přívalové lijáky zvedají hladiny řek na západě. Déšť zalil železniční přejezdy

21. května 2024  21:17

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal protipovodňovou výstrahu. Týká se vodních toků, které...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Fiala mluvil s Netanjahuem, členové vlády mluví o zatykači z Haagu opatrně

21. května 2024  18:53,  aktualizováno  20:41

Premiér Petr Fiala si telefonoval s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahu. O zatykač na něj,...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1010x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik