Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Krajní meze vládnutí

Absolutistickou vládou jednotlivce („stát jsem já“) ovládání lidského bytí začíná a všelidovým demokraticky zvolenými zástupci lidu výčet končí.

 

Nejúčinnější způsob absolutní moci jednotlivce je založen na principu strachu především těch nejbližších vládnoucích spolupracovníků. Stalin likvidoval elitní vládnoucí společníky tak, aby si svým životem nebyl jistý vůbec nikdo. V Československu to předvedl na „spiklenecké“ skupině Slánský a spol. tak dokonale, že Gottwald a spol. neměl ani šanci samostatně uvažovat, natož rozhodovat.

Demokraticky zvolení vládci dění ve společnosti jsou zástupci tužeb volícího obyvatelstva. Lidé jsou však různí a tak se stává, že někteří upřednostňují stránku ekonomickou, jiní politicky ideovou, morální, vojenskou, mírovou, někteří dokonce vmísí do své volby hrdost, či zatrpklost. Na této planetě nejsou dva stejní jedinci, proto proti vládě jedince existuje nekonečný počet „demokratických“ vlád lidu.

Jaká je dnešní podoba uplatňování tohoto způsobu demokratického vládnutí dnes? Lehkovážný přístup k volbám se národu vždy vymstí zvolením lidí, kteří se nestydí slibovat neuskutečnitelné (lžou záměrně), nestydí se předvádět (exhibicionisti, dychtící po moci) a lidi s řečnickým talentem. Lidé s těmito vlastnostmi budou vládnout vždy a je jedno zda za komunismu, kapitalismu, nebo neomaoismu. Zakřiknutý, ohleduplný a pravdomluvný člověk nemůže být politikem, protože nemůže svým mlčením přesvědčit jedince, natož skupinu lidí. Každá revoluce začíná vystoupením křiklounů, ti jsou vystřídáni po moci prahnoucími profesionálními řečníky a teprve potom mohou nastoupit oni skuteční politici s darem namluvit většině, že vše co říkají je správné a vše ostatní je špatné. To je okamžik, který se společnost rozdělí na dvě „protichůdné“ poloviny a nastává poklidné střídavé vládnutí jedné, či druhé strany. Oběť se tak může stát vykonavatelem zla poté, co nastane výměna stráží po volbách. Myslíme si, že tak nějak by to vlastně mělo být, jenže u nás to neplatí. Opět se budou tvořit další zákony proti tvořící většině a upřednostňovat se budou pouze vládnoucí šikulové. Trend znepříjemnění života různými nařízeními nelze zastavit, další a další úřady jsou připraveny zleva i zprava.  Podívejme se, kolik bylo úřadů za komunismu, tehdy jsme si mysleli, jak je potřebujeme zredukovat, a kolik jich je nyní? Finanční, pracovní, sociální, radnice, která například v Liberci expandovala natolik, že zabrala vedlejší velkou budovu a v útrobách si ponechala pro svou potřebu největší a nejhezčí restauraci ve městě. Přibylo pojišťoven, bank, statistických a jiných úřadů jen proto, aby se vážně uvažovalo o snížení počtu nemocnic, sociálních bytů, školek, jeslí a škol.

Předvolební průzkumy celkem logicky shazují ODS do vyřazení z politiky, ale nepochopím úžasnou oblíbenost Kalouska a jeho TOP 09. Stotisícová složenka by se nyní měla zvednout za těch několik let na 168 tisíc, předešlé vlády byly vlastně každoročně asi třikrát méně rozhazovačné než on. Nepomohlo ani typicky komunistické zvýšení DPH, ani uzákoněné správní poplatky zvýšené o stovky procent, směřující především k podvázání a znepříjemnění podnikatelské činnosti, především stavební. Podařilo se, stavební podnikání se omezuje, výběr peněz se snížil a náš dekorovaný ministr má vždy vysvětlení. Nechápu onen milion lidí preferující topstranu, vždyť by měla vyhovovat pouze oněm horním deseti tisícům a to z nich můžeme odečíst prozatím Babiše. Minulá vláda si dokázala na svou stranu získat exekutory a justici vysokými peněžitými tresty za nesplácení dluhů. V sousedních státech mají exekutoři a právní zástupci asi šestkrát menší příjem než u nás, protože jsou zákonně a morálně korigování.

Různými stranami slibované administrativní zjednodušení nelze brát v úvahu, protože EU to nedovolí, navíc musíme počítat s ještě papežštějšími u nás schvalovanými zákony, příkladem nám může být solární nesmysl. My to zaplatíme, stejně jako pro ČEZ prosazovanou úplně nadbytečnou jadernou elektrárnu.

Jak se nová vláda vyrovná s církevními restitucemi a od EU nařízeným přídělem muslimů, kteří také budou chtít své duchovní stánky a majetky? Demokracie nemůže být jen pro některé, musí být pro všechny, v tom je vlastně absolutistická a zdánlivě absolutně spravedlivá. Najde se někdo a vysvětlí nám důsledky vystoupení z EU? Klaus řekl, že se nic nezmění, bráno doslovně by to ale též k ničemu nevedlo. Argument s nastolením nevýhodných cel je zavádějící, vždyť právě ony dokážou regulovat příliv výrobků, které by se mohly vyrábět u nás a tím by se mohla ovlivňovat nezaměstnanost a rozvíjet vlastní technický vývoj. Určitě by u nás padly ony nesmyslné direktivy, jakými jsou například připravované zákazy používaní vlastních osiv a rostlin na našich zahrádkách.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oldřich Šrámek | úterý 22.10.2013 11:40 | karma článku: 7,95 | přečteno: 232x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 494x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Distributor smrtícího alkoholu z metanolové kauzy byl podmínečně propuštěn

21. května 2024  16:36

Jiří Vacula, který v roce 2012 distribuoval otrávený metanol, byl podmíněně propuštěn na svobodu,...

Británie odškodní desetitisíce pacientů s kontaminovanou krví, zaplatí miliardy

21. května 2024  16:18

Britská vláda vyplatí další odškodné desítkám tisíc lidí, kteří se kvůli kontaminované krvi v...

Kvůli důchodové reformě bude mimořádná schůze, čekají se opět noční bitvy

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  16:13

Přímý přenos Nejtřaskavější bod z programu květnové schůze budou poslanci projednávat až příští týden, po...

Policie našla v zemině z výkopu další kosti, patřily třem lidem. Pošle je na pitvu

21. května 2024  16:11

Lidské kosti, které v pondělí objevili pracovníci technických služeb během výkopových prací v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1010x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik