Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bez zákazů není svoboda

Zákazem kouření ve všech restauracích, se prý konečně přiblížíme ke všem vyspělým, skutečně demokratickým zemím. Většina národa bude uspokojena, menšina bude hledat jiné varianty ukájení a stejně tomu tak baude příště, až jiné menšině bude v restauracích zakázáno pití alkoholu. Vždyť restaurace je logicky určena k restaurování těla a ne k demolici.

Lékaři na kouření svalují skoro všechny nemoci a vládám to vyhovuje, protože je dobré mít k dispozici zloducha, který odvádí pozornost od důležitějších problémů. Těžko lze ale obejít fakt, že třeba v konkrétním roce 1950 zemřelo na rakovinu plic 1335 lidí, v roce 1960 se počet zvýšil na 3538 a v roce 1986 vystoupal na 5891 lidí. Přečtěte si článek „Kouření vás může zachránit před rakovinou plic!“ a napadne vás myšlenka, že není všechno pravda, co nám je tvrzeno nejen s globálním oteplováním.  Asi v roce 1950 lékaři nedokázali rozeznat rakovinu plic, nebo ti dnešní ji v konstatování úmrtí mají povinnost upřednostňovat. Zřejmě logičtějším vysvětlením bude začít věřit uvedenému článku píšícím o vlivu záření z pokusů s jadernými zbraněmi, kterých bylo v té době provedeno více jak dva tisíce. Kdo nechce uvěřit této variantě, měl by připustit, že něco se v tom zlomovém období kolem roku 1950 muselo stát tak jako tak. Nástup nové technické éry v sobě skrývá mnohá nebezpečí a každý si tam může dosadit cokoliv. Začalo se plošně očkovat proti všem nemocem, nastartovaly se antikoncepce, rozmohla se autodoprava, zhoršilo se životní prostředí, potraviny, pití a konečně i cigarety se začaly všemožně konzervovat.

K čemu onen zákon bude směřovat? Především se dá impuls k dalším zákazům a na ráně je pochopitelně především alkohol. Následovat bude v dalších letech vepřové, později maso všechno a především onen zákeřný cukr, na který údajně umírají v konečném stadiu všichni přeživší nekuřáci. Nejsměšnější je tvrzení politiků, že stát šíleně prodělává na kuřácích z důvodu jejich léčby. Chtějí snad říci, že existuje pouze rakovina plic a ti, kteří nekouří nikdy, nějakou jinou rakovinu nedostanou a později tedy nebudou muset být léčeni? Nebo snad jiné rakoviny se léčí s nulovými náklady? Určitě budou léčeni, akorát případně později, tedy až si užijí několik let důchodu. Stát každoročně vydělá na prodeji cigaret skoro 60 miliard Kč čistého zisku a odečítat náklady na léčbu rakovin plic z tohoto příjmu je nehoráznost. Museli by též tvrdit, že prodělávají na prodejích masa, cukrovinek a samozřejmě i piva a alkoholu. Politici se nás snaží navíc přesvědčovat, jak je mrzí, že kuřáci umírají dřív a nestačí si dostatečně užít svých důchodů. Je cítit všeobecná snaha zvýšit věk na sto let a odchod do důchodu posunout nad osmdesát let, pak teprve bude produktivita lidí podle těch nejlepších výpočtů.

Zákaz kouření v restauracích poněkud zvýší nezaměstnanost, protože se zavře několik hospod. Například v Anglii se zrušilo deset tisíc putyk, proto u nás to bude asi šestkrát méně. Vývoj svobody nelze zastavit, jednou budou přikázány i stravovací a výchovné metody rodičům pod výstrahou odebrání dětí. Většinová populace za čas určitě přijme i tu skutečnost, že pro své právě narozené děti dá souhlas k operativní instalaci čipu, který bude monitorovat soustavně jejich přesnou polohu, tak jak to nakonec dokáže každý mobilní telefon. Za krátkou dobu se čip zdokonalí natolik, že bude souvisle snímat zdravotní stav, snědenou potravu, jakýkoliv zvuk v okolí a později i obraz kolem každého jednotlivce. Tak se jednou provždy zbaví nejdříve rodiče strachu o své milované děti a v dospělosti státní dohlížitelé ochrání každého jednotlivce od útoku nějakého zločince. Navíc každý lupič a násilník by byl vlastně pohodlně sledovatelný přímo, popřípadě později stejně, jak se to dá vysledovat u leteckých černých skříněk. Vývoj nelze zastavit a tak zvaný rozum nakonec vždy zvítězí. Určitě k takovému cíli rozumně spějeme a tento zákaz kouření ve všech restauracích je dalším krůčkem k vysněné svobodě. Nebo ne?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oldřich Šrámek | čtvrtek 22.1.2015 18:50 | karma článku: 20,50 | přečteno: 496x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 494x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

V Tatrách zemřel turista. Nebyl to Čech, ale Slovák, upřesnila horská služba

21. května 2024  22:37,  aktualizováno  22.5 11:01

Při úterním pádu ve Vysokých Tatrách na Slovensku nezemřel český turista, ale Slovák. Svou původní...

Feri obdrží od soudu výzvu k nástupu do vězení, rozsudek je vykonatelný

22. května 2024  10:59

Rozsudek, který poslal bývalého poslance Dominika Feriho na tři roky do vězení za znásilnění dívek,...

Rusko chce zabrat větší část Baltu. Hranice neodpovídají situaci, tvrdí

22. května 2024  10:53,  aktualizováno  10:55

Ruské ministerstvo obrany navrhlo revizi hranic ruských teritoriálních vod v Baltském moři. Vyplývá...

Poslanci rozhodují o zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  10:52

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro...

Prodej bytu, 3+1, 86 m2
Prodej bytu, 3+1, 86 m2

U Lávky, České Budějovice - České Budějovice 5
4 890 000 Kč

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1010x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik