Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ať si ČT platí její příznivci

Ideální variantou jak povinně financovat sledování televize by bylo dát každému možnost si vybrat, jaké vysílací stanici bude poplatek proplácen. Proč musíme platit zrovna té jediné, která nás nejvíce kormidluje koridorem lží,

 

 předepsaných parlamentem EU.

Do ČT jsou zváni prakticky stále ti, o kterých se ví, že budou souhlasit s předepsanými názory. Nejde pouze o jednostranně vysvětlované politické dění, jde také o lidi, které otázka budoucnosti vůbec nezajímá a více se raději kochají uměním, sportem, seriály nebo filmy. 

Sledovat útočící redaktorku na prezidentova mluvčího Ovčáčka bylo tak silné, že jsem se až styděl za neurvalost, s jakou jsou někteří pozvaní lidé napadáni a to zcela bezostyšně. Stále se opakovaly stejné otázky nutící přivést tázaného k jediné odpovědi a to takové, po které by se média snadno postaraly o odvolání prezidenta. Trapné, neslušné, až hnusné. Kým je redaktorka Witowská, Tvarůžková atd. školená, nebo je to vlastní schopnost být tak jednostranně agresivní? Po takovém soběstačném škádlení diváků by měla být se stejně krásným úsměvem alespoň přeškolena v redaktorské míře slušnosti. Ta absolutní nenávist v našeho prezidenta by měla být poněkud skrytější a ne až tak okatě vyjadřována. Takový odpor si může dovolit jakýkoliv politik, a ne redaktorka té televize, která je zákonem určena všem. Takové jednostranné kritizování každého slova a kroku prezidenta by se podle statistik líbilo asi té jedné menší třetině národa. Ta ať si platí ČT, ti ostatní mohou preferovat jiné vysílací stanice a snad by se možná vytvořila i nová a doufejme i objektivnější.

Sdělovací prostředky EU manipulují záměrně svými poddanými tak, jak se jim hodí. Tak nějak se vyjádřil bývalý premiér Topolánek k poplašné zprávě, že Gazprom zastavil dodávky plynu na Ukrajinu. Pan Topolánek se nenechal od redaktorky vmanipulovat do předem určené odpovědi a velice rychle se snažil vysvětlit divákům, že všechno je ve skutečnosti opačně. Ukrajinci zastavili přívod plynu, jsou dostatečně zásobeni a v pohodě si dokážou zajistit plyn odkudkoliv, přitom nějaké tranzitní poplatky je nevytrhnou, jen když poškodí Rusko. Z důležité napětí zvyšující zprávy se stala miniaturní trapnost díky tomu, že ČT nedopatřením pozvala člověka až přespříliš informovaného, člověka, který před šesti lety podobný problém za EU právě musel řešit. Na redaktorce bylo vidět, že měla pocit nesplněného úkolu pomluvit Rusko.

ČT jsou hlásnou troubou Bruselu a měla by být tedy výhradně jím placená. Většina lidí žasně nad její nekorektností, jednostranností a určitě by si přála podporovat z povinně placených koncesionářských poplatků objektivnější vysílací stanice a to podle vlastního rozhodnutí. V každém případě bude nutné v příštích volbách se i na tyto zdánlivé drobnosti soustředit a volit ty strany, které se zaručí zrušit jednostranné vedení ČT. K tomu je zapotřebí upřednostnit ty strany, které nebudou rušit svobodu slova s takovou lehkostí, jak to zakrátko udělají stávající poslanci. To, že se kontrolují všechny články, SMS, hovory, i-maily monitorují procházky ulicemi, obchodními domy, úřady a v budoucnosti i přírodou všichni víme a „bezpečnostní služby“ to netají. To se ví, musíme být opatrní, ale aby za vlastní názor na jednu, podruhé jinou víru, nebo osobu pro jedny dobrodince, pro druhé vraha (přitom bude v té které společnosti povinný uzákoněný jednotný názor) dostal jednotlivec před soud a byl tvrdě odsouzen – to je s demokracií konec a Orwellovo varování bude zanedlouho námi zvolenými poslanci jakoby nic schváleno. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oldřich Šrámek | pátek 27.11.2015 8:41 | karma článku: 36,41 | přečteno: 873x
  • Další články autora

Oldřich Šrámek

Covid

Covid-19 má u mladých lidí 99,998% možnost samovolného uzdravení (u starších je to procento 99,7%) a mnozí ani neví, že ji měli, to jsou data z CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci je národním institutem USA pro veřejné zdraví).

22.11.2021 v 19:21 | Karma: 20,47 | Přečteno: 494x | Diskuse| Politika

Oldřich Šrámek

Covid u nás a ve světě

Jestli si někdo myslí, že naše planeta zpomalila současnou virovou nemocí výrazně růst počtu obyvatel, je na omylu. Přibylo za minulý rok 36 milionů lidí, z toho na covid zemřelo 3,79 milionů.

13.6.2021 v 16:30 | Karma: 9,51 | Přečteno: 390x | Diskuse| Společnost

Oldřich Šrámek

Covid změní svět

Svět si nechce připustit existenci běžné pandemie a dělá takové závěry, které jej strhnou k poklesu vývoje. Dobře mu tak, svým vývojem byl až příliš namyšlený.

21.5.2021 v 5:56 | Karma: 11,67 | Přečteno: 245x | Diskuse| Ostatní

Oldřich Šrámek

Umírání i randění bude zakázáno

Návštěvy příbuzných povoleny jen v případě nezbytných potřeb a nutné péče, z toho plyne, že nepříbuzným randícím osobám je zakázáno se scházet a očkování bude napříště podmínkou pro svobodu pohybu.

28.2.2021 v 15:03 | Karma: 10,61 | Přečteno: 300x | Politika

Oldřich Šrámek

Koronavirus

Lockdown je dočasný požadavek, aby lidé zůstali doma z důvodu zabránit epidemii, jde vlastně o zákaz volného pohybu osob. Přibrzdí se ekonomika a společnost přibrzdí svůj rozvoj, lidem se dovolí jen rodinné kontakty a to vše pod

10.2.2021 v 8:41 | Karma: 15,86 | Přečteno: 379x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

V Tatrách zemřel český turista. Plánoval sám vystoupit na Gerlachovský štít

21. května 2024  22:37

Při pádu zemřel ve Vysokých Tatrách na Slovensku 43letý český turista. Podle horské služby plánoval...

V Rusku zatkli kvůli podvodu bývalého generála. V minulosti kritizoval vedení

21. května 2024  21:50

V Rusku zatkli a umístili do vazby bývalého velitele 58. armády Ivana Popova, který je podezřelý z...

Přívalové lijáky zvedají hladiny řek na západě. Déšť zalil železniční přejezdy

21. května 2024  21:17

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal protipovodňovou výstrahu. Týká se vodních toků, které...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1010x
Sem tam jsou některé skutečnosti v rozporu se selským rozumem a je dobré hledat někoho, kdo má stejný názor.

Seznam rubrik