Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Televizní stanice - kšeft za každou cenu ?

     Tak jako každá lidská činnost, mělo by i podnikání mít určitou úroveň. Mám na mysli slušnost a poctivost, férové jednání, dodržování zákonů a nepsaných zvyklostí, pokoru a úctu k lidem. Chtěl bych se zamyslet nad mírou vkusu a hranicemi, kam až snaha po vyšším zisku může sahat.

     Je jasné, TV stanice tu nejsou kvůli našim krásným očím a nevznikají z niterné touhy akcionářů po poskytnutí zábavy a poučení široké divácké obce. Nicméně chování TV (budu používat tento jednoduchý název) už přesahuje schopnost mého chápání a zřejmě i soudnost samotných TV. Jen opravdu krátce se zmíním o několika oblastech TV vysílání, které mě ukrutně rozčilují :

      1) Vrcholem arogance a pohrdání divákem (o kterého TV bojují jak o život) je nedodržování ZAČÁTKŮ   avizovaných programů. Konkrétně dnes - 26.9. - na Nově skončily TV Noviny ve 20.15 a upoutávka mi sdělila, že ve 20.00 si nemám nechat ujít Talentmánii. Začala ve 20.31 ! Rozum mi to nebere : TVN začnou denně přesně v půl osmé a odpovědný redaktor ví, že na ně má i se sportem a počasím 30 minut. Pokud není vyhlášena válka nebo stanné právo, není důvod čas nedodržet. Nebo si na TVN vyhraďte více času a nebalamuťte lidi, že další pořad začne v osm hodin. A tak to jde celý večer, čas sem, čas tam. Trhni si nohou, vážený diváku !

      2) Reklamy (přesněji řečeno reklamní bloky) ! Má vůbec cenu se o nich bavit ? Pro TV jsou životně důležité, to chápu. Bez nich by nebyla TV a bez TV  bačkorová kultura. Ale, jak že se to říká ? Čeho je moc - toho je příliš ! A reklama tři minuty před koncem filmu je doslova rána pod pás divákovi. Pět reklamních bloků během filmu je šílenství TV manažerů. Poznámka : kdyby alespoň ty reklamy měly vtip a nebyly tak nudně přiblblé až dementní !

      3) Upoutávky vysílané už v pondělí na program vysílaný až v neděli, monotónně se opakující několikrát za hodinu po celý týden mě rozžhavují do běla. Milisekundové sekvence rozblikají obrazovku až k zánětu očních spojivek (což takhle upozornění : Vážení diváci, sledování upoutávek vážně škodí vašemu zdraví!). A jak jsem již zmínil - upoutávka na něco, co mělo začít před 10 minutami a začne ve skutečnosti za 5 minut je vrchol! Máme tě na háku - diváku !

      O kvalitách vysílaných pořadů se zde dnes zmiňovat nebudu. To si nechám na jindy. Teď se jdu mrknout na TV aby mi neunikl nějaký nový prášek na praní, sice dražší než ty běžné, ale zato s novou, zázračnou a inteligentní molekulou, která pronikne nejen do hloubky vlákna, ale i do hloubky našich mozků. Čest vaši práci, nabobové z TV !

     

Autor: Oldřich Slováček | neděle 26.9.2010 22:41 | karma článku: 26,53 | přečteno: 1697x
  • Další články autora

Oldřich Slováček

Těžký život Marie "Máni" Lavičkové.

V souvislosti se sofistikovanou amnestií pana prezidenta Klause zazářila mediální superstar, již dříve objevená režisérkou Sommerovou, kriminální recidivistka Máňa. Proslula zejména tím, že amnestii považuje za podraz a zubynehty se brání svobodě, kterou oproti ní tak radostně přijalo několik tisíc nejen sociálně vyloučených a nenapravitelných zločinců, ale i darebáků, jinak nadstandardně si žijících spoluobčanů.

11.2.2013 v 15:01 | Karma: 31,62 | Přečteno: 2912x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Praha olympijská - tunel za 70 milionů!

Nebýt olympiády, asi bych si na tuto kauzu ani nevzpomněl. Už asi nikdo nezjistí, koho prvního napadlo uspořádat letní olympijské hry 2016 v Praze. Údajně to bylo v naší historii již potřetí, kdy nějaký zanícený vlastenecký megaloman, duševně chorý funkcionář nebo geniální podnikatel s podobným nápadem přišel. Tentokrát to byli zřejmě lidé okolo pražské ODS. A protože všichni známe aktivity lobbisty Romana Janouška, myslím si, že nejsem daleko od věci, když se domnívám, že praotcem myšlenky byl právě on. On a kluci, co spolu v té době chodili a chodí. Jenomže až do letošního zatčení MUDr. Davida Ratha byla Policie ČR a její speciální protikriminální útvary, včetně státních zástupců a pravděpodobně i soudců, paralyzováni "vyššími zájmy", nikdo nikoho nevyšetřoval a nezatýkal. Jóó, byly (jsou?) to pro "horních deset tisíc" zlaté časy.

29.7.2012 v 10:00 | Karma: 34,58 | Přečteno: 2152x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Co by bylo, kdyby...

Tuto spojku podřadící použije každý z nás denně několikrát. Máme tím na mysli, že to, co se stalo, se za určitých jiných podmínek stát nemuselo.

2.5.2012 v 9:00 | Karma: 18,03 | Přečteno: 1671x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Lidé tyto politiky nechtějí a myslí to vážně

Zdá se, že někteří lidé nechápou, nebo nechtějí chápat, o co nespokojeným, demonstrujícím a protestujícím občanům skutečně jde.

21.4.2012 v 21:00 | Karma: 38,22 | Přečteno: 5235x | Diskuse| Politika

Oldřich Slováček

Proč já budu volit komunisty.

Ne, vůbec ne proto, co si myslíte. Jen jsem přesvědčen, že jejich program nejlépe vyjadřuje zájmy obyčejných lidí, mezi které jsem se celý život počítal. A také proto, že se nikomu ještě nepodařilo mi nabídnout lepší alternativu. Vládnoucí strana má hájit a prosazovat zájmy většiny a ne jen nějaké specifické skupiny občanů. Myslím si, že obyčejní lidé, tedy ti, kteří v současnosti žijí z příjmů nižších než je uváděná průměrná mzda a která snad představuje dnešní standard, tuto většinu tvoří. Vůbec si nemyslím, že by program KSČM byl tím nejlepším. Strana s takovým programem, který bude nejlépe reagovat na naprosto nové a neznámé podmínky 21. století se teprve narodí.

7.4.2012 v 10:00 | Karma: 31,26 | Přečteno: 3233x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3134x
Jsem ročník 1950 a to v mnohém ovlivňuje mé názory. Leccos o životě jsem pochopil, jiné asi už nepochopím nikdy. Tragickou chybou bojovníků "za něco" je, že začnou bojovat "proti někomu".