Přepadení za bílého dne. Už toho jako občan mám DOST!

Přišel mi email od rozhořčeného občana a nedá mi, abych se o něj s Vámi nepodělil, protože popisovaná událost není zcela jistě výjimečná a je jedním z příkladů příčin narůstajícího napětí mezi občany. Text přepíšu doslova, jen název sociálně vyloučené skupiny obyvatel pro jistotu ponechám v anonymitě. Autor emailu je podepsaný, já však jeho jméno nezveřejním.

"Vážení přátelé poprvé v životě, mimo filmových braků z USA, jsem byl osobně přítomen přepadení za účelem okradení a ublížení na zdraví. Toto se událo na ul. Legií ve Varnsdorfu okolo 18:00 hodin v úterý 26. 7. 2011. Napadeni byli dva cyklisti, manželé, partou (---) cca 15 dětí ve věku od 10 do 15 let. Parta se na ně vrhla z poza křoví, pána porazili na silnici, paní stačila ujet ze spár mladistvých násilníků.

Okamžitě jsem reagoval a vyletěl. Řval jsem a utíkal ke svému autu, lekli se a někam běželi. Pár napadených starších manželů nechali na pokoji. Násilníky jsem pronásledoval autem s krvavýma očima a pocitem sociální křivdy až k jejich úkrytu. Ve mě to bouchlo jako papiňák, ve které době to žijeme, proč tady máme takovéto občany. Mladá parta násilníků se schovala v ubytovně na bývalé Fučce (Fučíkově tř., moje pozn.). Jen jsem sledoval, jak mizí po schodech, před ubytovnou stálo několik zřejmě rodičů, asi tak dvacet. V zákazu stání stálo asi 5 aut, zřejmě zde bydlí samí chudáci. Raději jsem otočil plachty a jel absolutně nasranej domů.

Prosím neberte mé názory jako určující, ale už toho mám jako občan Varnsdorfu DOST. Toto už není město žen a zahrad, ale (---) a pouličního násilí. Obávám se pouze jednoho, násilí plodí násilí. Vše jsem okamžitě oznámil na Městské policii."

(Občan Varnsdorfu a plné jméno)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Oldřich Slováček | pátek 29.7.2011 15:00 | karma článku: 37,06 | přečteno: 3060x